Γονέας καταγγέλλει τον δήμο Ωραιοκάστρου για μη αξιοκρατικά κριτήρια

Σε καταγγελία προχώρησε γονέας του Ωραιοκάστρου αναφορικά με το πρόγραμμα του δήμου μας “May the truth be with you” στην αδελφοποιημένη πόλη Detmold της Γερμανίας. Η πρόσκληση αφορούσε 10 νέους ηλικίας 17 έως 26 ετών με άπταιστες γνώσεις αγγλικών. Η καταγγελία αφορά τόσο τον τρόπο που έγινε η κατάθεση των δικαιολογητικών όσο και τα κριτήρια με τα οποία έγινε.

Διαβάστε αναλυτικά το  καταγγελτικό κείμενο του γονέα που στάλθηκε στο oraiokastro24 :

Πως να στείλεις τους φίλους σου τριήμερη εκδρομή σε ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων στο  Detmold της Γερμανίας

  • Στις 8/9/2021 στέλνει ο Δήμος Detmold της Γερμανίας (αδελφοποιημένη πόλη με το Ωραιόκαστρο) την Πρόσκληση στον δήμο μας για συμμετοχή στην τριήμερη συνάντηση νέων (εντελώς καθυστερημένα!!)
  • Στις 10/9/2021 εκδίδει ο Δήμος Ωραιοκάστρου την υπ. αρ. 18747/10.09.2021(με ΑΔΑ: 6ΥΓΒΩΗΖ-ΨΩ1) Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, την οποία και αναρτά στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ το βράδυ της Παρασκευής 10/9 και ώρα 20:18, δηλαδή σε μη εργάσιμη ώρα του Δήμου!!!
  • Η πρόσκληση ανεβαίνει μόνο στην ιστοσελίδα του Δήμου, αλλά όχι στη σελίδα του Δήμου στο facebook, παρόλο που έχει οριακή προθεσμία και απαιτείται η μέγιστη δημοσιότητα…
  • Δίνεται προθεσμία υποβολής των αιτήσεων μέχρι και το Σάββατο 11.09.2021 και ώρα 6:00 μ.μ., δηλαδή ΜΟΝΟ22 ώρες μετά την δημοσίευση της πρόσκλησης στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
  • Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά με email σε μη εργάσιμη ημέρα και ώρα του Δήμου Ωραιοκάστρου!
  • Οι θέσεις θα καλυφθούν με βάση τη σειρά προτεραιότητας, όπως αυτή προκύπτει από την λήψη των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, δηλαδή όποιος γνώριζε και πρόλαβε!
  • Δεν υπάρχει κανένα κριτήριο αξιολόγησης των αιτήσεων, ούτε καν η άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας, ενώ η επίσημη γλώσσα του προγράμματος είναι τα Αγγλικά!
  • Επιλέγεις τους 10 νέους που πρόλαβαν και είδαν τυχαία(;) την Πρόσκληση στην ιστοσελίδα του Δήμου και υπέβαλαν την αίτηση και τους στέλνεις να εκπροσωπήσουν το δήμο σε αυτήν την συνάντηση γιατί είναι οι καλύτεροι και οι γρηγορότεροι!!!
  • Στους συμμετέχοντες θα παρασχεθεί πλήρης διατροφή και διαμονή για όλη τη διάρκεια του προγράμματος, ταξιδιωτική ασφάλιση, καθώς και μεταφορά από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ως την πόλη του Detmold μετ’ επιστροφής, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση αυτών.

Αντί αυτής της πλήρους αδιαφανούς και αναξιοκρατικής διαδικασίας επιλογής των 10 νέων που θα εκπροσωπήσουν το δήμο μας στο «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων», θα μπορούσε βέβαια με ένα τηλέφωνο στα 4 λύκεια του δήμου μας να προσκληθούν οι 3 απόφοιτοι με την υψηλότερη βαθμολογία των πανελλήνιων εξετάσεων 2021και άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας και να αποσταλούν αυτοί στη συνάντηση, εφόσον το επιθυμούσαν. Θα ήταν μια τιμητική και σίγουρα αξιοκρατική επιλογή μεταξύ των νέων του δήμου μας, εφόσον δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια για αξιολόγηση των προσόντων των νέων που θα υπέβαλλαν αίτηση συμμετοχής.

Εναλλακτικά, θα μπορούσε να δοθεί διορία υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας 13/9 και τουλάχιστον με κάποιο αξιοκρατικό κριτήριο επιλογής.

Δείτε την Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα
Ανταλλαγής Νέων με τίτλο «May the Truth be with you» στην αδελφοποιημένη πόλη του
Detmold ΕΔΩ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.