Διαδικτυακά σεμινάρια για την κατάθλιψη απο τον δήμο Παύλου Μελά

Ο Δήμος Παύλου Μελά μέσω του ΚΕΠ Υγείας στέκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατάθλιψη.

Δίπλα στους συνανθρώπους μας, απέναντι όμως από την ασθένεια, που τείνει να μετατραπεί από ψυχική νόσο σε μάστιγα της εποχής μας. Μέσα από δράσεις πρόληψης, ενημέρωσης και πρωτοβάθμιου προσυμπτωματικού ελέγχου στεκόμαστε, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες του διαδικτύου, υπερπηδώντας τα εμπόδια που θέτει στη δια ζώσης επικοινωνία η παγκόσμια πανδημία.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Προνοιακών θεμάτων και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Παύλου Μελά σας προσκαλούν στα διαδικτυακά σεμινάρια του προγράμματος ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την κατάθλιψη που διοργανώνει το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με την Ψυχολόγο Σμαράγδα Χρηστάκη, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Το πρόγραμμα

➢ Τρίτη 16/3/21: «Ενημέρωση / Ψυχο-εκπαίδευση για την Κατάθλιψη»

➢ Τρίτη 23/03/21: «Κατάθλιψη εν μέσω covid-19, ζώντας με την κατάθλιψη – Μορφές θεραπείας»

➢ Τρίτη 30/03/21: «Κατάθλιψη – Υποστήριξη των φροντιστών»

Ώρα έναρξης: 12.30

Θα ακολουθήσει συζήτηση και παραπομπή για αυτοεξέταση με το τεστ κατά Zung.

Οι Σύνδεσμοι για την παρακολούθηση είναι οι παρακάτω:

➢ Μέσω της πλατφόρμας zoom

16/3, 12.30 – https://zoom.us/j/95015976013

23/3, 12.30 – https://zoom.us/j/91748211245

30/3, 12.30 – https://zoom.us/j/94041923754

➢ Μέσω FACEBOOK

Την Ημέρα και ώρα της Διαδικτυακής Δράσης, στη σελίδα «ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Κεντρική Δομή» https://www.facebook.com/kentrikidomikepygeias

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Πληροφορίες

ΚΕΠ Υγείας Δήμου Παύλου Μελά

Αγίας Μαρίνης 4, Πολίχνη

Τηλ. 2310 609380

Email: [email protected]

ΤΜΗΜΑ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.