“Διαμάχη” για τον γιατρό του Δρυμού

Με “ενδιαφέρον” παρακολουθούμε την διεκδίκηση των ευσήμων μεταξύ    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ και της διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου  ως προς το ποιος κινήθηκε,πως και πότε για να λυθεί το πρόβλημα των κατοίκων της Κοινότητας Δρυμού για την απουσία γιατρού στην περιοχή.

Με τη σειρά σας παραθέτουμε το χρονικό μέσα απο τα δελτία τύπου όπως ακριβώς στάλθηκαν:

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ•Δελτίο τύπου:Η Δ.Κ.Π.Ω ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ  ανακοινώνει ότι μετά από δικές της προσπάθειες και πίεση στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια ο διοικητής αυτής κ. Κύρκος αποφάσισε να διαθέσει και δεύτερο γιατρό για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών του Δρυμού και Μελισσοχωρίου που αντιμετώπιζαν μέχρι σήμερα άμεσο και υπαρκτό  πρόβλημα στην περιοχή από τον ένα  και μόνο υπηρετούντα γιατρό.

Η Δ.Κ.Π.Ω ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των πολιτών του Δήμου μας χωρίς τυμπανοκρουσίες και πυροτεχνήματα αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την ουσιαστική και αθόρυβη στήριξη της στα προβλήματα των δημοτών και την επίλυση τους.

Το γραφείο τύπου

————————————————————————————————

Δήμου Ωραιοκάστρου•Προεκλογικά “πυροτεχνήματα” της αντιπολίτευσης για τους γιατρούς σε Δρυμό και Μελισσοχώρι

Η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου έχει κατ΄ επανάληψη αποδείξει ότι βρίσκεται στο πλευρό των δημοτών και δίνει αγώνα, προκειμένου να ικανοποιούνται άμεσα τα αιτήματα τους. Εν μέσω προεκλογικής περιόδου ωστόσο ορισμένοι υποψήφιοι δήμαρχοι καταφεύγουν σε άσκοπα «πυροτεχνήματα» και καπηλεύονται έργα της Διοίκησης που ήδη έχει γίνει.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης ανταποκρινόμενος στη διαμαρτυρία των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Δρυμού για την απουσία γιατρού στην περιοχή, απέστειλε επιστολή προς τον Διοικητή της Γ΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Γεώργιο Κίρκο (στις 10-12-2018). Ο κ. Γαβότσης μετέφερε τη δυσαρέσκεια των κατοίκων της περιοχής (Δρυμού και Μελισσοχωρίου)και ζήτησε τη συνδρομή της Γ΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να βρεθεί λύση στο μείζον πρόβλημα που προέκυψε. (ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ).

Η απάντηση από την Γ΄ Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης ήρθε στις 6-2-2019. Σ΄αυτή αναφέρονταν ότι μετά από έρευνα που διεξήχθη δεν επιβεβαιώνονται πλήρως τα καταγγελλόμενα, ωστόσο πρόθεση της Διοίκησης είναι να εξετάσει την πιθανότητα μιας επιπλέον επίσκεψης(δεύτερου γιατρού).  (ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΟ). Άρα το πρόβλημα είχε λυθεί από τις 6/2/2019, με ενέργειες της διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου!

Στο διάστημα που μεσολάβησε, μέχρι να απαντήσει η  Γ΄ Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά και ο  ίδιος με τον κ. Κίρκο.  Παράλληλα και αντιδήμαρχος Μυγδονίας Ευάγγελος Καραστερίου και ο πρόεδρος του Δρυμού Κωνσταντίνος Πατσιαλάς είχαν τον κ. Κίρκο προκειμένου να τον ενημερώσουν για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Κι ενώ το θέμα έχει τακτοποιηθεί και έχουν  κινηθεί όλες οι ενέργειες για την παρουσία και δεύτερου γιατρού στη Δημοτική Κοινότητα Δρυμού ο επικεφαλής της Δ.Κ.Π.Ω  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ Γρηγόρης Εδιρνέλης ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες ότι μετά από πιέσεις του ιδίου και της παράταξης του στην αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια θα διατεθεί τελικά και δεύτερος γιατρός για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών σε Δρυμό και Μελισσοχώρι.

Και εδώ προκύπτει το εύλογο ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν να ενημερώνεται ο επικεφαλής μιας παράταξης από την Γ΄ Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης χωρίς πρωτίστως να έχει ενημερωθεί ο ίδιος ο δήμος, που έχει κινήσει ήδη διαδικασίες και αποδεικνύεται μέσω εγγράφων;

Καλό θα ήταν ανάλογη ευαισθησία να υπάρχει από τον κ. Εδιρνέλη και σε άλλα  εξίσου σημαντικά θέματα που απασχολούν τον δήμο, όπως ο αποχαρακτηρισμός της λατομικής ζώνης  στο Μεσαίο, μιας και είναι στέλεχος μιας παράταξης, που βρίσκεται ήδη στην κυβέρνηση.

 

1 11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

————————————————————————————————-

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΑΝΑΤΡΟΠΗ•Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΒΙΑΣΥΝΗ του κ. ΓΑΒΟΤΣΗ

Ο πανικός ποτέ δεν υπήρξε καλός σύμβουλος, η δε βιασύνη ο χειρότερος τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων.  Έτσι και η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου υπό την καθοδήγηση του κ. Γαβότση υπέπεσε σε νέο τεράστιο ατόπημα παραβλέποντας ότι τα δελτία τύπου της Δ.Κ.Π.Ω ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΑΝΑΤΡΟΠΗ ήταν πάντοτε μετρημένα (σε αντίθεση με την ίδια) και τεκμηριωμένα.

«Λαγός την φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του». Επιτίθεται λοιπόν στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ότι δήθεν εκτοξεύει προεκλογικά πυροτεχνήματα στο θέμα του δεύτερου γιατρού στη Μυγδονία, ενώ ο ίδιος τα έχει λύσει αυτά από τις 6-2-2019 (!!!!) και για του λόγου το αληθές παραθέτει σειρά τηλεφωνημάτων από δημοτικούς του συνεργάτες στην Γ! ΥΠΕ.

Μόνο που λησμόνησε ότι τα τηλεφωνήματα, οι αιτήσεις  και οι παρακλήσεις δεν λύνουν τα προβλήματα. Και για του λόγου το αληθές, την επομένη (7-2-2019)  ο αντιδήμαρχος κ. Καραστερίου (την μαρτυρία του οποίου επικαλείται ο κ. δήμαρχος) άθελα του τον αδειάζει κυριολεκτικά, δηλώνοντας επί λέξει σε ραδιοφωνική συνέντευξη του στο ΑΜΠΕ σε εκπομπή της δημοσιογράφου κ. Αναστασίας Καρυπίδου  ότι: «κάνω έκκληση να λυθεί το πρόβλημα του δεύτερου γιατρού στο Δρυμό και Μελισσοχώρι…» λησμονώντας ότι ο κ. Γαβότσης το είχε λύσει από την προηγούμενη.  (εδώ γελάνε). Δυστυχώς για τον κ. δήμαρχο οι δημότες του Ωραιοκάστρου έχουν χορτάσει από λόγια και υποσχέσεις και δεν μπορούν να καταπιούν νέες.

Όσο για το εύλογο ερώτημα του κ. Δημάρχου, «πως είναι δυνατόν να ενημερώνεται ο επικεφαλής μιας παράταξης από τη Γ! ΥΠΕ χωρίς να έχει ενημερωθεί πρωτίστως ο Δήμος που έχει κινήσει διαδικασίες» (!!!!) τον ενημερώνουμε πως αν απευθύνονταν κι αυτός όπως και η παράταξη μας στην Υγειονομική μας Περιφέρειας θα είχε την ίδια πληροφόρηση που πήραμε.

Αλλά εδώ δυστυχώς ο κ. δήμαρχος δεν πήρε χαμπάρι τις δύο Α.Ε.Π.Ο των λατομείων του Μεσαίου από τους συνεταιρισμούς ΝΙΚΗ και ΚΥΨΕΛΗ που αναρτήθηκαν σε Διαύγεια και τον ιστότοπο του ypeka, την τοποθέτηση του δεύτερου γιατρού σε Δρυμό και Μελισσοχώρι θα έπαιρνε; Φαίνεται μάλλον ότι στη διοίκηση του Δήμου περιμένουν να πέσουν τα πάντα στα χέρια τους αλλά δυστυχώς το μάνα εξ ουρανού έπεσε μόνο μία φορά.

‘Όσο για τον αποχαρακτηρισμό της λατομικής περιοχής του Μεσαίου και τον νομικό τρόπο που πρέπει να ακολουθηθεί, τον ανέλυσε λεπτομερώς ο επικεφαλής της παράταξης μας πάμπολλες φορές τόσο με άρθρο του στον τύπο όσο και στα δημοτικά συμβούλια.

Μάλλον όμως η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου έχει εμφανές πρόβλημα να κατονομάσει τον μόνο αρμόδιο και υπεύθυνο του αποχαρακτηρισμού της λατομικής περιοχήςπου έχει όνομα και ιδιότητα. Είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ο περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας και ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ, πρόσωπο ή υπηρεσία.

Περιμένουμε λοιπόν από τον κ. δήμαρχο να ξεκινήσει την αγωνιστική του δράση κατά της περιφέρειας και του κ. Τζιτζικώστα για να αποδείξει ότι το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον και τους κατοίκους του Μεσαίου δεν είναι προσχηματικό και δεν περιορίζεται ΜΟΝΟ  σε αμυντικού τύπου πρόσκαιρες νομικές κινήσεις κι ας αφήσει έξω την Δ.Κ.Π.Ω  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ που έχει δώσει πάμπολλα δείγματα γραφής αγωνιστικότητας, συνέπειας και προσφοράς στο Δήμο Ωραιοκάστρου.

Το γραφείο τύπου της Δ.Κ.Π.Ω  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.