Ενημερωτική συνάντηση με πτηνοτρόφους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημερωτική συνάντηση με πτηνοτρόφους
Η απόθεση πτηνοτροφικών λυμάτων από τις πτηνοτροφικές μονάδες του δήμου Ωραιοκάστρου ήταν το θέμα της ενημερωτικής συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στη Νεοχωρούδα μετά από πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Καλλιθέας, Θωμά Δίγκαλη.

Στη συνάντηση προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος, Θεοφάνης Παπάς και οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αγροτικής Ανάπτυξης, Γερακίνα Μπισμπίνα και Κτηνοτροφίας και Αλιείας, Σωτήρης Μπάτος.

Στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Καλλιθέας, Θωμάς Δίγκαλης έθεσε το πρόβλημα εφ’ όλης της ύλης και ζήτησε την άμεση παρέμβαση της πολιτείας για επίλυση του προβλήματος καθώς η πτηνοτροφία αποτελεί την κύρια ενασχόληση των κατοίκων της περιοχής.

Η πλειοψηφία των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων έδωσε το παρών και ενημερώθηκε από τους αρμοδίους για τα νέα περιβαλλοντικά δεδομένα που ισχύουν στην απόθεση πτηνοτροφικών λυμάτων ενώ δόθηκε το χρονοδιάγραμμα και η προοπτική συνεργασίας με τις μονάδες επεξεργασίας των λυμάτων, που πρόκειται να δημιουργηθούν στην περιοχή.

Ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος δεσμεύτηκε να βοηθήσει στη διαδικασία έκδοσης όλων των απαιτούμενων αδειών μέσω των υπηρεσιών της Περιφέρειας και στην παρακολούθηση των εξελίξεων με απώτερο σκοπό την επίτευξη μονιμότερων λύσεων στο πρόβλημα.

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων
IMG_5701.JPG

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.