Εντατικοί έλεγχοι σε εστίαση για ωράρια και χρήση μάσκας

Εντατικοί έλεγχοι σε εστίαση για ωράρια και χρήση μάσκας

Σημεία συνέντευξης της Κυβερνητικής Eκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου 

Για την επιδημιολογική κατάσταση

Υπάρχει μία εικόνα αποκλιμάκωσης τόσο στις εισαγωγές στα νοσοκομεία όσο και στις διασωληνώσεις. Αυτή, ωστόσο, δεν πρέπει να μας κάνει να εφησυχάζουμε. Όλη η κοινωνία, κουράστηκε τον χειμώνα με τα περιοριστικά μέτρα. Εκεί είναι και η παγίδα. Αυτή η ευφορία,  που είναι λογική μετά από τόσους μήνες περιορισμών, δεν πρέπει να μας κάνει να εφησυχάζουμε, διότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με τον ιό. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Θα γίνουν έλεγχοι και στους χώρους της εστίασης και όπου κρίνεται ότι μπορεί να μην τηρούνται τα μέτρα, οι αποστάσεις, τα ωράρια και η χρήση μάσκας. Θα πρέπει όλοι να φοράμε τη μάσκα διότι παρατηρείται μία χαλάρωση από πολίτες.

Εντείναμε τους ελέγχους και θα τους εντείνουμε διαρκώς. Αναδιαμορφώνεται το πρόγραμμα των ελεγκτικών μηχανισμών. Θέλω να επαναλάβω ότι είμαστε σε καλή φάση, δεν έχουμε, ωστόσο, τελειώσει. Μεγαλύτερη ελευθερία σημαίνει και μεγαλύτερη υπευθυνότητα. Για να μπορέσουμε να πάμε και σε ακόμα περισσότερες ελευθερίες, πρέπει να κινηθούμε σταδιακά, συντεταγμένα και με μεγάλη προσοχή.

Αν υπάρξουν επιδημιολογικές εξάρσεις, θα εξετάσουμε με τι μέτρα θα αντιμετωπιστούν. Ευχόμαστε να μην υπάρξουν. Σε ό,τι αφορά τους τουριστικούς προορισμούς, θα επαναλάβω ότι ο εμβολιασμός είναι το καλύτερο όπλο απέναντι στον ιό.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.