Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών

 Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί άντρες και μία αλλοδαπή γυναίκα, μέλη συμμορίας

 

Σημειώνεται οτι οι προαναφερόμενοι βρίσκονται ήδη σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας

 

Με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικών προσώπων των υποψήφιων θυμάτων σε τροχαία ατυχήματα ή ανάγκης άμεσης χειρουργικής επέμβασής τους λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αποσπούσαν χρηματικά ποσά

 

 

Στην εξιχνίαση περιπτώσεων απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και στην ταυτοποίηση των στοιχείων των δραστών οδήγησε η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

 

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς άντρες ηλικίας 46 και 70 ετών και μία 57χρονη αλλοδαπή, μέλη συμμορίας, σε βάρος των οποίων, αλλά και συνεργών τους τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα 10 έως 28 Οκτωβρίου 2018, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, εξαπάτησαν ηλικιωμένους σε τρείς (3) περιπτώσεις, με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικών τους προσώπων σε τροχαία ατυχήματα ή με το πρόσχημα ανάγκης άμεσης χειρουργικής επέμβασής τους λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

 

Χαρακτηριστικά  του τρόπου δράσης τους ήταν:

  • η επιλογή αποκλειστικά ηλικιωμένων ατόμων ως θύματα
  • οι αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις στις οικίες τους και
  • η παρουσίασή τους ως γιατροί, δικηγόροι ή αστυνομικοί κατά περίπτωση.

 

Με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά (35.929) ευρώ.

 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.