Επιστολή στην κυβέρνηση για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων απο το Ε.Ε.Θ.

Επιστολή στην κυβέρνηση για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων απο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

 

Επιστολή στην κυβέρνηση για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων

Αίτημα στην κυβέρνηση να νομοθετήσει την δυνατότητα επιλογής για τον καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος υπέβαλε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, από κοινού με την Ομοσπονδία Εμπόρων και Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης.

Σε κοινή επιστολή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς τονίζεται ότι το πλαίσιο πρέπει να διορθωθεί.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Στην παράγραφο 3 του άρθρου 65 του νόμου 4688/2020 (ΦΕΚ Α’ 101/24-05-2020) περί ρυθμίσεων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινοχρήστους χώρους από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) αναφέρεται ότι :

Στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η κατά την παρ. 1 παραχώρηση πρόσθετου χώρου, με απόφαση της οικείας οικονομικής επιτροπής επέρχεται μείωση των τελών χρήσης αναλογικά προς την επιβαλλόμενη μείωση του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων και πάντως όχι άνω του πενήντα τοις εκατό (50%). Εφόσον δεν είχε χορηγηθεί αρχικά άδεια χρήσης κοινοχρήστου χώρου, είναι δυνατή η χορήγηση κατά τις διατάξεις του άρθρου αυτού, άδειας για την ανάπτυξη αριθμού τραπεζοκαθισμάτων ίσου με την επιβαλλόμενη μείωση στον εσωτερικό ή αύλιο χώρο ή στο προκήπιο του καταστήματος.

Με την  ως άνω διάταξη η οποία μείωση τελών επέρχεται μόνο στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή η παραχώρηση χρήσης χώρου σε επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.

Με τον τρόπο αυτό η διάταξη του νόμου δεσμεύει και επιβάλλει επαγγελματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να αποδεχτούν την επέκταση του χώρου των τραπεζοκαθισμάτων τους αντί να τους δίνεται η εναλλακτική επιλογή της μείωσης των δημοτικών τελών.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως πολλοί επαγγελματίες της συγκεκριμένης δραστηριότητας δεν επιθυμούν την ανάπτυξη του χώρου των τραπεζοκαθισμάτων τους, γιατί δεν βοηθά χωροταξικά στην λειτουργία του καταστήματος τους.

Τίθεται ζήτημα άμεσης νομοθετικής παρέμβασης για την τροποποίηση του συγκεκριμένου άρθρου, προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα επιλογής των επαγγελματιών που διατηρούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αν επιθυμούν την επέκταση του χώρου τραπεζοκαθισμάτων τους ή την μείωση των αντιστοίχων δημοτικών τελών τους.

vendo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.