Ερώτημα: Για ποιον λόγο το ασθενοφόρο δεν έσπευσε στο σοβαρό τροχαίο του Ωραιοκάστρου;

Ερώτημα: Για ποιον λόγο το ασθενοφόρο δεν έσπευσε στο σοβαρό τροχαίο του Ωραιοκάστρου;

Με αυτό το εύλογο ερώτημα τοποθετείται η τοπική σύμβουλος του δήμου Ωραιοκάστρου κ. Ευτυχία Παλτατζιδου της παράταξης “Συνεργασία Τώρα” για το σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε στις 20/7 στην Γαλήνη και το ασθενοφόρο άργησε πολύ να έρθει, ενω το ασθενοφόρο του δήμου δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτησή της:

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021…8.15 μμ. Μια μηχανή οδηγούμενη από ένα νέο άνθρωπο και με κατεύθυνση από το Ωραιόκαστρο προς τη Θεσσαλονίκη συγκρούεται(δείτε σχετικά εδώ) με αντίθετα κινούμενο όχημα (τζιπ) με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Γαλήνη στη γνωστή σε όλους μας πολυ-διασταύρωση της οδού Θεσσαλονίκης με την οδό ΄Αλσους στο ύψος της εισόδου Α΄στη Γαλήνη.
Ποιον βαρύνει υπαιτιότητα θα κριθεί από τις αρμόδιες ,αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Το αποτέλεσμα ήταν ο βαρύς τραυματισμός του νεαρού οδηγού της μηχανής, ο οποίος εκτινάχθηκε στο οδόστρωμα τόσο βίαια ώστε, παρόλο που φορούσε κράνος και επιγονατίδες, άρχισε να αιμορραγεί στο κεφάλι (μέτωπο και κρανίο).
Βρέθηκα στον τόπο του ατυχήματος σημείο μαζί με άλλους κατοίκους, και καταστηματάρχες και διερχόμενους. Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες όλων όσων παρευρισκόμασταν, να καλέσουμε ασθενοφόρο, οι τηλεφωνικές γραμμές του 166 παρέμεναν ανενεργές.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΣΗΚΩΝΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.
Μετά το πρώτο δεκάλεπτο μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε και να καλέσουμε ασθενοφόρο το οποίο ήρθε από τη Θεσσαλονίκη μετά από 45 ολόκληρα λεπτά και ενώ ο τραυματίας αιμορραγούσε…….
Και ερωτώ: αφού ο Δήμος μας διαθέτει, από 1.1.2021, (δείτε σχετικά εδώ) ασθενοφόρο στην υπηρεσία των δημοτών του !!!και για τα έκτακτα περιστατικά , όπως πανηγυρικά και με την έλευση του 2021, αναφέρθηκε από τον κ.Δήμαρχο σε τελετή στο Κονταξοπούλειο Δημοτικό Γυμναστήριο, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΣΠΕΥΣΕ , ΣΤΟΝ ΕΛΆΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΩΝ 5ΛΕΠΤΏΝ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΑΠΌ ΤΗΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 45 ΛΕΠΤΆ;ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΠΟΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ- ΔΩΡΟ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ;
Αν δεν ήταν επείγον και έκτακτο αυτό το περιστατικό τότε ποιο θα ήταν; Πόσοι άνθρωποι ακόμα θα χάσουν τη ζωή τους από την ολιγωρία και την ασυνεννοησία των αρχών και των υφισταμένων τους; Το ασθενοφόρο του Δήμου μας συνδέεται ή όχι με το κεντρικό τηλεφωνικό κέντρο του 166 ή μήπως υπάρχει κάποιο άλλο τηλέφωνο του Δήμου, σταθερό ή κινητό που θα πρέπει να γνωρίζουν και να καλούν οι δημότες σε περιπτώσεις σαν κι αυτή; Γιατί τόση αδιαφορία για τις ζωές των δημοτών; από αγάπη; (όπως λέχθηκε από τον κ.Δήμαρχο στην τελετή δώρο-έκπληξη της 1.1.2021; μήπως είμαστε μόνο λόγια; Η αγάπη απαιτεί πράξεις!, Όχι ακινητοποιημένα αυτοκινητάκια!!!!
Όσον αφορά το άλλο σοβαρότατο θέμα, της κατασκευής του κυκλικού κόμβου της Γαλήνης ,για το οποίο υπάρχουν ήδη τα σχέδια, έχει κυκλοφορεί ως τοπικό ανέκδοτο. Είκοσι περίπου χρόνια το ακούμε. 20 χρόνια πληρώνουμε φόρο αίματος, οδηγοί και πεζοί κάθε ηλικίας. Ευτυχώς αυτή τη φορά δε θρηνήσαμε θύμα….. Ο κόμβος είναι έργο της Περιφέρειας….
΄Ετσι υπεκφεύγει η Διοίκηση του Δήμου μας. Σ΄ αυτήν τη μικρή κοινωνία της Περιφέρειας όμως, αποδεκατίζεται κόσμος λόγω έλλειψης σήμανσης, λόγω κακοτεχνιών του δρόμου και, συμφωνώ, και λόγω υπερβολικής και επιδεικτικής ταχύτητας. Αυτήν την ταχύτητα θα διέκοπτε καιθα ρύθμιζε αυτός ο κόμβος…. Όσοι κόμβοι έγιναν από προηγούμενη διοίκηση, έσωσαν ζωές και οι κάτοικοι είναι ευγνώμονες και το θυμούνται. Όπως θα θυμούνται την αναλγησία της σημερινής διοίκησης που επικαλείται, για να δικαιολογήσει την αδράνειά της , αναρμοδιότητά της και οικονομική στενότητα….τη στιγμή που δαπανώνται πολλά χρήματα για έργα θέασης και μόνο! Οι πολίτες θέλουν πάνω από όλα την προστασία της ζωής και της υγείας τους.
Τα πανηγύρια είναι για πιο χαλαρές εποχές και όταν θα έχουν επιλυθεί βασικά προβλήματα της καθημερινότητάς στην πόλη τους και στη γειτονιά τους. Ούτε ένα φανάρι ρύθμισης κυκλοφορίας υπάρχει στη συγκεκριμένη διασταύρωση και κάθε φορά που διασχίζουν το δρόμο παιδιά και ενήλικες κάνουμε το σταυρό μας, μη μας τύχει… το κακό… Το ίδιο ισχύει και για τους οδηγούς. Σ΄αυτή τη διασταύρωση ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!! Όσες φορές, προσωπικά έθεσα το θέμα στο τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Ωραιοκάστρου, έλαβα αόριστες απαντήσεις , ή «το θέμα αυτό είναι παλιό». Και επειδή είναι παλιό το θάβουμε; Ή μήπως προχώρησε το έργο και δεν το γνωρίζω; Ναι είναι παλιό, θα γίνει και αρχαίο!!Θα γίνει σαν το μετρό της Θεσσαλονίκης.
Με μία διαφορά , εκεί δε χύθηκε αίμα…. Εκεί δεν υπήρξαν θύματα.!!!!
Αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι, κύριοι και κυριες της Διοίκησης, παραδεχτείτε το. Αν δεν μπορείτε να πιέσετε την Περιφέρεια, αφήστε άλλους να πιέσουν. Και αν μας δωρήσατε ασθενοφόρο που δεν μπορεί , για διάφορους λόγους, να προστρέξει στην έκτακτη ανάγκη του κάθε δημότη, επίσης παραδεχτείτε το επιτέλους..
Μη μας εμπαίζετε με δωράκια, γιατί αυτά ,τα πληρώνουμε εμείς και θυμηθείτε ότι δεν είμαστε μικρά παιδιά που περιμένουμε καραμελάκια……..
Ευτυχία Παλτατζιδου

Click to access VASI-EKAB-ORAIOKASTRO.pdf

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.