Η Ένωση Γονέων Ωραιοκάστρου για το τηλεφώνημα φάρσα για βόμβα στο Λύκειο

Η Ένωση Γονέων Ωραιοκάστρου για το τηλεφώνημα φάρσα για βόμβα στο Λύκειο

«Τηλεφώνημα για βόμβα στο Λύκειο Ωραιοκάστρου»

Ευτυχώς σε φάρσα εξελίχθηκε το τηλεφώνημα για βόμβα στα κτίρια των λυκείων του Ωραιοκάστρου σήμερα το πρωί, που είχε ως αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας και την αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο.

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου καταδικάζει οποιαδήποτε εσκεμμένη ενέργεια οδηγεί στην παρεμπόδιση και διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, πόσο μάλλον όταν αυτή προέρχεται από κίνητρα αστεϊσμού και τρομολαγνίας.

Το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων και η τηλεκπαίδευση έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για τους μαθητές, τόσο σε γνωστικό όσο και σε κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο. Θεωρούμε το άνοιγμα των σχολείων επιβεβλημένο, με όλα όμως τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, κυρίως για τους μαθητές της Γ Λυκείου που πρέπει να προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Οποιαδήποτε διακοπή των μαθημάτων προστίθεται στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα.

Τα σχολεία άνοιξαν σε μια περίοδο όπου έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο της πανδημίας και ήδη από την πρώτη μέρα είχαμε κρούσματα σε σχολικές μονάδες.

Καθίσταται επιτακτική λοιπόν η ανάγκη να γίνει από όλους κατανοητό το ποσό επικίνδυνο είναι να παίζουμε με την ασφάλεια των μαθητών.

Ο συγχρωτισμός που δημιούργησε το τηλεφώνημα μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε μια υγειονομική βόμβα την στιγμή που όλη η εκπαιδευτική κοινότητα προσπαθεί να συνεχίσει με ασφάλεια την εκπαιδευτική διαδικασία στον φυσικό της χώρο.

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου είναι δίπλα στους μαθητές, όμως όλοι πρέπει να αναλογιστούν ότι κάθε επιπλέον ώρα που χάνεται είναι σημαντική́ και πλέον αναντικατάστατη. Η Γ΄ Λυκείου έχει ένα δύσκολο δρόμο προς τις πανελλαδικές και το κλειστό́ σχολείο της δημιουργεί́ επιπρόσθετα κωλύματα.

Καλούμε τους μαθητές να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό και την ευθύνη που τους αναλογεί και τα 15 μελή των σχολείων με πρωτοβουλίες τους και σε συνεργασία πάντα με την διεύθυνση των σχολείων, να βοηθήσουν να συνεχιστεί ανεμπόδιστα και με ασφάλεια η δια ζώσης εκπαίδευση.

Ας φροντίσουμε όλοι μαζί ΓΟΝΕΙΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΜΑΘΗΤΕΣ, να ξεπεράσουμε και αυτή την κατάσταση υγιείς, ας είμαστε η λύση του προβλήματος και όχι το ίδιο το πρόβλημα.

Σας ευχαριστούμε θερμά!!!

Με εκτίμηση το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στα λύκεια Ωραιοκάστρου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.