Το θέμα της ΔΕΘ στο επίκεντρο συνάντησης δημάρχων της δυτικής Θεσσαλονίκης με το βουλευτή της Ν.Δ Σ. Αναστασιάδη

Οι κύριοι Κυρίζογλου, Ιωαννίδης και Αναγνωστόπουλος ανέπτυξαν τις πάγιες θέσεις τους, που έχουν ήδη γίνει γνωστές, ενώ υποστήριξαν ότι η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο θα συμβάλλει μεταξύ άλλων στην καλύτερη λειτουργία του θεσμού, καθώς θα συγκεντρώνει σύγχρονα μέσα και ποιοτικά χαρακτηριστικά εφάμιλλα των διεθνών εκθέσεων της Δυτικής Ευρώπης.
Υπογράμμισαν επίσης ότι όλες οι ευρωπαϊκές πόλεις διαθέτουν σύγχρονα εκθεσιακά κέντρα, για την φιλοξενία διεθνών διοργανώσεων, έξω από τον αστικό ιστό.

Αντιπροσωπεία των επτά δημάρχων που υποστηρίζουν την μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, επισκέφτηκαν τον βουλευτή της Β εκλογική περιφέρειας Θεσσαλονίκης της Ν.Δ Σάββα Αναστασιάδη.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και Α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ ,Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και ο δήμαρχος Χαλκηδόνας Σταύρος Αναγνωστόπουλος εκπροσωπώντας τους δημάρχους Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανό, Νεάπολης Συκεών Συμεών Δανιηλίδη, Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, και Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη, ενημέρωσαν τον κ Αναστασιάδη για τα πλεονεκτήματα της πρωτοβουλίας των επτά δημάρχων για την μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Δυτική Θεσσαλονίκη και την ταυτόχρονη ανάπλαση του χώρου των 175 στρεμμάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου.

Οι κ Κυρίζογλου, Ιωαννίδης και Αναγνωστόπουλος ανέπτυξαν τις πάγιες θέσεις τους, που έχουν ήδη γίνει γνωστές, ενώ υποστήριξαν ότι η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο θα συμβάλλει μεταξύ άλλων στην καλύτερη λειτουργία του θεσμού, καθώς θα συγκεντρώνει σύγχρονα μέσα και ποιοτικά χαρακτηριστικά εφάμιλλα των διεθνών εκθέσεων της Δυτικής Ευρώπης. Υπογράμμισαν επίσης ότι όλες οι ευρωπαϊκές πόλεις διαθέτουν σύγχρονα εκθεσιακά κέντρα, για την φιλοξενία διεθνών διοργανώσεων, έξω από τον αστικό ιστό.

Τα επιχειρήματα των επτά δημάρχων έχουν ως βασικό στόχο την ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης, του 21ου αιώνα. Μέχρι στιγμής τα μηνύματα που λαμβάνουν είναι θετικά και όλο και περισσότεροι τάσσονται στο πλευρό τους.

Από την πλευρά του ο βουλευτής κ Σάββας Αναστασιάδης άκουσε τα επιχειρήματα των δημάρχων και επανέλαβε τις θέσεις του για το θέμα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ που έχουν ήδη γίνει γνωστές μέσα από τον Τύπο.

Οι επτά δήμαρχοι θα συνεχίσουν να ενημερώνουν τους θεσμικούς φορείς της Θεσσαλονίκης για τα πλεονεκτήματα των επιχειρημάτων τους ενώ ετοιμάζουν από κοινού σειρά Πρωτοβουλιών προκειμένου να ενημερωθούν και οι πολίτες όλης της Θεσσαλονίκης.

makthes.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.