Η θέση της ΑΝΑΣΑ για το περιστατικό στην δομή προσφύγων στο Παλαιόκαστρο.

Η θέση της ΑΝΑΣΑ για το περιστατικό στην δομή προσφύγων στο Παλαιόκαστρο.

Εγκαιρα από τις αρχές του έτους εντοπίσαμε το θέμα της δημιουργίας δομής ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών στο κέντρο του Παλαιοκάστρου και με ερώτηση μας στο δημοτικό συμβούλιο ζητήσαμε ενημέρωση για το θέμα. Ο κύριος Δήμαρχος δήλωσε αναρμόδιος για την υπόθεση. Εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε η συνεργασία με την δημοτική παράταξη, της οποίας ο επικεφαλής τυγχάνει ιδιοκτήτης του ακίνητου ,και το εκμισθώνει στην δομή .

Τώρα ένα περιστατικό βίας επιβεβαιώνει τους φόβους μας για την ανικανότητα της διοίκησης να διαχειριστεί το θέμα, πέρα από την κοντόφθαλμη πολιτική εκμετάλλευση του. Ο ειδικός επιστημονικός συνεργάτης που ακριβοπληρώνει ο κ. Δήμαρχος με τα λεφτά των δημοτών, για την «χάραξη μεταναστευτικής πολιτικής», τι τον συμβουλεύει ;

Τα αυτονόητα είναι δεδομένα αλλά στους καιρούς που ζούμε θα τα επαναλάβουμε : όχι στη βία, όχι στο ρατσισμό και όχι στην ξενοφοβία. Όχι όμως και στο «φασιστικό τσουβάλιασμα» των πολιτών του Ωραιοκάστρου, εξαιτίας μία παραβατικής συμπεριφοράς συγκεκριμένων ανθρώπων. Μη ξεχνάμε ότι επί δεκαετίες στο Ωραιόκαστρο λειτουργούν δομές που προσφέρουν στην κοινωνία, όπως ο Ξενώνας Αρσις και πλήθος φιλανθρωπικών συλλόγων με μεγάλη προσφορά.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μας αναλογεί ως δημοτική παράταξη, ρωτάμε την δημοτική αρχή :

Ποιά μέτρα έλαβε για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών ;

Ζήτησε από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής μας να εποπτεύει ιδιαίτερα την περιοχή της δομής ;

Ζήτησε από τους υπευθύνους της δομής ενημέρωση για την λειτουργία της ;

Ζήτησε να ενημερωθεί για το ποιοι είναι υπεύθυνοι για την προστασία των φιλοξενούμενων ; Παρέχονται υπηρεσίες ασφάλειας ;

Η δημοτική αρχή έστω και τώρα θα αναλάβει τις ευθύνες της και να πράξει τα δέοντα ή είναι αναρμόδια όπως δηλώνει ;

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.