Η πτυχιακή μελέτη της Άννας Ιακωβίδου για τα Αλώνια στο Ωραιόκαστρο

Η πτυχιακή μελέτη της Άννας Ιακωβίδου για τα Αλώνια στο Ωραιόκαστρο

Ένα πράσινο Ωραιόκαστρο οραματίζονται τα παιδιά του Ωραιοκάστρου, που γεννήθηκαν και  μεγάλωσαν σε αυτό. Μακριά απο τσιμέντα και περιορισμένους χώρους και με αρχές αειφόρου ανάπτυξης. Αυτό είναι το όραμα της Άννας Ιακωβίδου, απόφοιτη του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ.

Το oraiokastro24 επικοινώνησε με την Άννα Ιακωβίδου και σας την συστήνουμε: 

“Ονομάζομαι Ιακωβίδου Άννα είμαι 26 χρόνων γέννημα θρέμμα Ωραιοκάστρου.
Σπούδασα αισθητική και κοσμητολογία και εργάστηκα στο Ωραιόκαστρο για δυο χρόνια επάνω στο αντικείμενο.

Το παιδικό μου ονειρικό καθώς και το πάθος μου όμως για την διακόσμηση με οδήγησε να αφήσω το επάγγελμα της αισθητικού και να φύγω στην Αθήνα και να φοιτήσω στο τμήμα της εσωτερικής αρχιτεκτονική του πανεπιστημίου δυτικής Αττικής.

Το θέμα της πτυχιακής μου εργασίας τΟ σκεφτόμουν από το πρώτο ακόμα έτος της φοίτησης μου. Όταν ήρθε η ώρα να επιλέξω θέμα συνέπεσε με την πρώτη καραντίνα των μέτρων κατά του covid. Η μόνη μου διέξοδος τότε ήταν η βόλτες που έκανα στα γειτονικά πάρκα της περιοχής μου. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα να διαμορφώσω το πάρκο Αλώνια στο Ωραιόκαστρο. Καθώς επίσης η πρωταρχική επιθυμία, η πτυχιακή μου να είναι ρεαλιστική με καταγραφή προβλημάτων του υπάρχων χώρου και την πρόταση αντιμετώπισης, και όχι ένα ουτοπικό πρόβλημα με θεωρητικές λύσεις.

Οι ανάγκες είναι πολλές και το πάρκο από παιδί το θυμάμαι σε αυτήν την κατάσταση που έχει σήμερα. Παρόλο ότι είναι ένα μέρος επισκέψιμο καθόλη την ημέρα από διαφορετικές ηλικίες και ανάγκες . Τέλος η κεντρική ιδέα στον σχεδιασμό ήταν επηρεασμένη από τον σχεδιασμό του εθνικού κήπου ( ο πρώτος οργανωμένος χώρος διακοσμητικού πρασίνου στην νεότερη Ελλάδα ) .”

Δείτε αναλυτικά την πρόταση της Άννας Ιακωβίδου για την αναδιαμόρφωση του πάρκου Αλώνια ΕΔΩ → Παρουσίαση-πτυχιακης καιΙΑΚΩΒΙΔΟΥ-16103

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.