Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για την οροφή που έπεσε στο δημοτικό σχολείο Πυλαίας

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για την οροφή που έπεσε στο δημοτικό σχολείο Πυλαίας

Προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση το περιστατικό στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, στην Θεσσαλονίκη, όπου κατέρρευσε το ταβάνι σχολικής αίθουσας χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός αφού οι μαθητές είχαν απομακρυνθεί εγκαίρως.

Διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε η εισαγγελέας ποινικής δίωξης από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα ώστε να διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής.

Μέσα στο πλαίσιο της έρευνας, θα οριστεί πραγματογνώμονας για να κάνει αυτοψία, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες εκπαιδευτικοί και γονείς του σχολείου. Στην παραγγελία της η εισαγγελέας ζητεί επίσης να εντοπιστούν οι κατασκευαστές. Κατά πληροφορίες, το σχολείο στεγάζεται σε ιδιωτικό κτίριο που έχει μισθωθεί.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η έγκαιρη επέμβαση της δασκάλας του τμήματος αποσόβησε τα χειρότερα, καθώς εντόπισε ρωγμή στο ταβάνι και ειδοποίησε τους μαθητές να απομακρυνθούν από την αίθουσα.

Θεσσαλονίκη: Από θαύμα σώθηκαν 23 μαθητές – Κατάρρευση της ψευδοροφής

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.