Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών από καθηγητές σε Λύκειο

Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών από καθηγητές σε Λύκειο

Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι δύο καθηγητές, ο ένας του Γυμνασίου και ο άλλος του Λυκείου, φέρονται να παρενοχλούσαν σεξουαλικά εδώ και χρόνια τουλάχιστον 15 μαθήτριες, τόσο λεκτικά με χυδαία σχόλια όσο και με χειρονομίες. Χαρακτηριστικά μαθήτρια αναφέρει πως «ανέβαινα τις σκάλες και αισθάνθηκε κάποιος να μου πιάνει τα οπίσθια. Νόμιζα ότι ήταν η φίλη μου αλλά γύρισα και είδα τον καθηγητή μου»

Σεξουαλική παρενόχληση από δύο καθηγητές του 3ου Γυμνασίου -Λυκείου Θεσσαλονίκης, καταγγέλλουν 15 μαθήτριες του σχολείου. Μάλιστα, από το πρωί της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου, οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη του χώρου, προκειμένου να υπάρξει κινητοποίηση για την υπόθεση, που, όπως λένε, συμβαίνει εδώ και χρόνια. Ανήρτησαν μάλιστα στην πόρτα του σχολείου χυδαίες εκφράσεις που φέρονται να είπαν οι καθηγητές. Γονείς μαθητριών που βρέθηκαν στο σημείο, υποστήριξαν ότι η υπόθεση έχει φτάσει στα χέρια της αστυνομίας, έπειτα από καταγγελίες γονέων.

Σύμφωνα με τους μαθητές, οι καθηγητές προχωρούσαν σε χυδαία σχόλια και χειρονομίες σε βάρος των συμμαθητριών τους.

Οι δύο καθηγητές με απόφαση του υπουργείου Παιδείας έχουν απομακρυνθεί από το σχολείο.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.