Θεσσαλονίκη: Σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών – Αιτήματα

Θεσσαλονίκη: Σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών – Αιτήματα

Σήμερα Τετάρτη 23/2/22 στις 10:00 θα συγκεντρωθούν μέλη της Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης στην Πλατεία Αριστοτέλους, στην 3η και 4η ΥΠΕ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ, αιτούμενοι την άρση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, όπως και την άμεση επιστροφή των συναδέλφων τους που βρίσκονται σε αναστολή.

Τον Μάρτη του 2022 μπαίνουμε στον 3ο χρόνο πανδημίας και όλοι πλέον μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Η κυβερνητική και κρατική διαχείριση της πανδημίας έχουν σαν αποτέλεσμα την σημερινή τραγική κατάσταση: συνολικά χιλιάδες νεκρούς, καθημερινά δεκάδες νεκρούς, καθημερινά εκατοντάδες εισαγωγές ασθενών covid19 στα Νοσοκομεία, καθημερινά δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωποι μας νοσούν, καθημερινά τεράστιες ουρές έξω από φαρμακεία, διαγνωστικά κέντρα, μονάδες ΕΟΔΥΥ, στα Έκτακτα των Νοσοκομείων και στα ΚΥ των νομών. Την ίδια στιγμή που η ακρίβεια καλπάζει, οι λογαριασμοί ρεύματος κυριολεκτικά «καίνε», η φτώχεια απειλεί, η ανεργία γιγαντώνεται, ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει τα rapid και τα pcr, καλείται να απευθυνθεί στον ιδιωτικό τομέα υγείας αφού τα δημόσια Νοσοκομεία έχουν μετατραπεί με μονοθεματικά για την διαχείριση της πανδημίας ( αν έχει να πληρώσει αλλιώς δεν έχει να πάει πουθενά), καλείται να στοιβαχτεί σαν σαρδέλα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καλείται να στείλει τα παιδιά του στο σχολείο σε τάξεις των 26 και 27 ατόμων να κάνει μάθημα χειμώνα καιρό με ανοιχτά παράθυρα, καλείται να πάρει την ευθύνη αποκλειστικά πάνω του αφού σύμφωνα με την κυβέρνηση «αυτός φταίει» και για την διασπορά της covid, και για την φτώχεια του, και για την ανεργία του και για το μαγαζί του που κλείνει. Η κυβέρνηση « τα έχει καταφέρει όλα μια χαρά»! Είναι έτσι όμως;

Δυο χρόνια τώρα η κυβέρνηση όχι μόνο δεν στήριξε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά αντίθετα μειώνει σταθερά τους προϋπολογισμούς για την υγεία και τους προϋπολογισμούς λειτουργίας των Νοσοκομείων, δεν κάνει αθρόες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών, μπαλώνει τρύπες μετακινώντας προσωπικό από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο και από ΚΥ σε Νοσοκομείο, όχι μόνο δεν επιτάσσει τον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα της υγείας αλλά αντίθετα τον πριμοδοτεί συνεχώς με άφθονο χρήμα, δεν ανοίγει τα κλειστά Νοσοκομεία, δεν αυξάνει τις κλίνες ΜΕΘ, δεν κάνει επιδημιολογική πολιτική, δεν δίνει δωρεάν rapid tests, δεν κάνει δωρεάν pcr, κλείνει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, φέρνει ξανά τους εργολάβους στις υπηρεσίας καθαριότητας και σίτισης, ενώ σχεδιάζει τον «νέο υγειονομικό χάρτη» που θα περιλαμβάνει κλείσιμο δομών και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών μέσω ΣΔΙΤ.

Ταυτόχρονα οι συνθήκες εργασίας όλων εμάς στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ του νομού χειροτερεύουν καθημερινά. Το Νοσοκομείο πιέζεται φοβερά στην λειτουργία του. Οι εργαζόμενοι πλέον είναι εντελώς εξουθενωμένοι ενώ δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για το πώς θα πορευτούμε άμεσα ή/και στο μέλλον. Δύο χρόνια τώρα δουλεύουμε χωρίς να υπολογίζουμε κούραση, φτάνοντας στα όριά μας, εξουθενωμένοι σωματικά, πνευματικά και ψυχικά, απανωτές βάρδιες, εξοντωτικές εφημερίες, χωρίς ξεκούραση, χωρίς ρεπό, χωρίς άδεια. Δύο χρόνια τώρα στην πρώτη γραμμή του αγώνα που δίνει ο λαός μας για να βγει όρθιος και δυνατός. Αναδεικνύουμε, αποκαλύπτουμε, διεκδικούμε λύσεις προς όφελος των ασθενών μας.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο! Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα! Απέναντι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί στην διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και αφήνει το λαό έρμαιο της πανδημίας! Απέναντι στις επιδιώξεις της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ! Απέναντι στο ν.Χατζηδάκη που διαλύει την οργανωμένη συλλογική δράση και βάζει στον πάγο τις κινητοποιήσεις και την συνδικαλιστική δράση!

Την Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2022 απεργούμε όλες και όλοι στην υγεία! Συμμετέχουμε στην πανυγειονομική απεργία της ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ και οργανώνουμε συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Κιλκίς.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εδώ και τώρα:

Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού- Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε Αόριστου Χρόνου. Καμιά επιστροφή των εργολάβων στα Νοσοκομεία.

Άμεση προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων και ενίσχυση του δυναμικού του νοσοκομείου

Αποσυμφόρηση της μονάδας COVID με συμβολή του ΠΓΝΙ και ΓΝΙ.

Αύξηση των δαπανών για την υγεία και αύξηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου

Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση για τους επιχειρηματίες

Να παρθούν τώρα πίσω τα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» της κυβέρνησης που προβλέπουν συγχωνεύσεις δομών, ΣΔΙΤ και βάθεμα της εμπορευματοποίησης του αγαθού της υγείας

Κατάργηση του μέτρου της αναστολής εργασίας. Καμία απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν στη δουλειά οι συνάδελφοι μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας

Δωρεάν επαναλαμβανόμενα προληπτικά τεστ για όλους χωρίς καμιά εξαίρεση. – Δωρεάνrapid testsκαι δωρεάν εξέταση μοριακού ελέγχου ( pcr)

Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Καμιά περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας –Ένταξη όλων των εργαζόμενων στην υγεία

Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών εφημεριών που είχαμε κατακτήσει με αγώνες και αφαιρέθηκε με τα μνημόνια.

Ενίσχυση και στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καμιά σκέψη για κλείσιμο ή ιδιωτικοποίηση της.

Ιατρεία postcovid, σύστημα ινχηλάτισης, εμβολιαστική πολιτική που θα προσεγγίζει το πρόβλημα και όχι τιμωρία ή επιβράβευση, ουσιαστική περίθαλψη και όχι κατ΄όνομα παροχή υπηρεσιών

Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικήςμεταφοράς και στα σχολεία

Καλούμε το λαό της Άρτας, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους ελευθέρους επαγγελματίες, τη νεολαία, τους φοιτητές, τους μαθητές, του συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης και του νομού, να έρθουν μαζί μας στον αγώνα που δίνουμε εδώ και πολλά χρόνια προκειμένου να υπερασπιστούμε την δημόσια υγεία, να κρατήσουμε τις δομές του ΕΣΥ, Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας, ανοιχτά, λειτουργικά και ικανά να ανταποκριθούν στις λαϊκές ανάγκες.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.