Και νέο κρούσμα λύσσας στο δήμο Ωραιοκάστρου

028Άλλα δύο κρούσματα λύσσας έγιναν γνωστά από την Περιφερεία Κεντρικής Μακεδόνιας και δυστυχώς μας αφορούν άμεσα αφού το ένα είναι στον δήμο μας και το άλλο σε όμορη περιοχή. Πιο συγκεκριμένα…

 

 

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τα συγκεκριμένα, ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί μέσα στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης ανέρχεται πλέον σε τέσσερα και σε 31 σε όλη τη χώρα.

Οι νέες εστίες της λύσσας εντοπίστηκαν στο Πρόχωμα του Δήμου Χαλκηδόνας και στο Δρυμό του Δήμου Ωραιοκάστρου. Στις ως άνω περιοχές, κατά πληροφορίες των κατοίκων της περιοχής, κυκλοφορεί μεγάλος αριθμός κόκκινων αλεπούδων. Η κόκκινη αλεπού θεωρείται δεξαμενή του ιού της λύσσας και ως εκ τούτου υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης του νοσήματος σε σκύλους, γάτες, άγρια ζώα, παραγωγικά ζώα (βοοειδή, αιγοπρόβατα, χοίρους) και ανθρώπους.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.