Καταδικάστηκε ο πιστολέρο του Ωραιοκάστρου

Σε 9 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και 300 ευρώ χρηματική ποινή καταδικάστηκε ερήμην ο άνδρας – που στο παρελθόν είχε διατελέσει πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ – ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή μετά από πρωτοφανή ρατσιστική επίθεση, με την απειλή όπλου, σε ξενώνα προσφύγων στη Θεσσαλονίκη.

Η καταδίκη του άνδρα για τις κατηγορίες της εξύβρισης και της απειλής ήρθε μετά από μήνυση των εργαζομένων της ΑΡΣΙΣ. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία έγινε ερήμην του κατηγορούμενου, ο συνήγορος υπεράσπισής του δεν διέψευσε το γεγονός της οπλοκατοχής από το πελάτη του αλλά υποστήριξε πως δεν τράβηξε το όπλο του με πρόθεση να απειλήσει. Το δικαστήριο από τη πλευρά του δέχθηκε τις μαρτυρίες και τις αιτιάσεις των εργαζομένων ενώ η πρόταση του εισαγγελέα που δεν δέχθηκε τελικά το δικαστήριο προέβλεπε χρηματική ποινή της τάξης των 10.000 ευρώ,

Αξίζει να αναφερθεί πως το δικαστήριο δεν ασχολήθηκε με τη ρατσιστική πλευρά του περιστατικού καθώς η πρώτη εισαγγελέας που ασχολήθηκε με τη δικογραφία δε προχώρησε σε σχετική δίωξη. Από τη πλευρά τους οι εργαζόμενοι της ΑΡΣΙΣ δήλωσαν πως επιφυλάσσονται να καταθέσουν μήνυση ώστε το περιστατικό να υπαχθεί στο νόμο για τα ρατσιστικά εγκλήματα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε σήμερα μετά από αναβολή που πήρε την Δευτέρα, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.
image
alterthess

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.