Μίνι-lockdown σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική και Λάρισα – Τι μέτρα ισχύουν απο σήμερα

Μίνι-lockdown σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική και Λάρισα – Τι μέτρα ισχύουν απο σήμερα

Σε καθεστώς μίνι-lockdown μπήκαν από τις 6:00 Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς και Λάρισα.
Οι περιοχές αυτές “κοκκίνισαν” στον επιδημιολογικό χάρτη εξαιτίας της αυξητικής τάσης που παρουσιάζουν τα κρούσματα. Λόγω των μέτρων, απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 1:00 έως τις 6:00, εκτός για λόγους εργασίας και υγείας, ενώ δεν επιτρέπεται η μουσική σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
Οπως αναφέρει η Πολιτική Προστασία:
“Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας, Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.
Παράλληλα, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας εντάσσεται στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί).
Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα ισχύουν για τις περιοχές στο επίπεδο κόκκινο είναι τα κάτωθι:
 · Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
 · Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και ώρα 6:00.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση”.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.