Μαζεμένα τα προβλήματα στον Δρυμό Ωραιοκάστρου – Παράπονα και ερωτήματα προς τον πρόεδρο

Μαζεμένα τα προβλήματα στον Δρυμό Ωραιοκάστρου – Παράπονα και ερωτήματα προς τον πρόεδρο

Αν και εκλεγμένο μέλος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης του τοπικού συμβούλιο Δρυμού, με την Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού, δεν έχω κάνει σχόλια στην κριτική του προέδρου Κοινότητας μας γιατί την θεωρώ στείρα, πολύ περισσότερο κατά την περίοδο Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου και της επικείμενης Υγειονομικής κρίσης.

Όμως διαβάζοντας τις αναρτήσεις σας, πρόεδρε του Δρυμού, κύριε Πατσαλά Κωνσταντίνε, προβληματίστηκα για τα παρακάτω και θεωρώ ότι πρέπει να σας τα εκφράσω δημόσια:

  • Κάνατε ανάρτηση για επαναλειτουργία του ΑΤΜ της κοινότητας με αποτέλεσμα αρκετοί χωριανοί και κάτοικοι διπλανών χωριών να μεταβούν στο σημείο, όπως άνθρωποι μεγάλης ηλικίας υπό συνθήκες πίεσης και απειλής του Κορωνοϊού και το οποίο δεν ίσχυε.
  • Γίναμε αποδέκτες πλείστον παραπόνων για την μη έγκυρη ανάρτηση σας ενώ επικοινωνήσαμε με την τράπεζα και λάβαμε χρονοδιάγραμμα λειτουργίας.
  • Το ΑΤΜ είναι εργαλείο εξυπηρέτησης και σας είχαμε προτείνει να ενεργήσει η κοινότητα για την διασφάλιση του με στόρια στη διάρκεια της νύχτας.
  • Εκφράστηκε δυσαρέσκεια για την κατάσταση της πόρτας της κεντρικής εισόδου του κτηρίου της κοινότητας και τη λάθος εικόνα που δίνει.
  • Κατόπιν αιτήματος συμπολιτών μας ακολούθησε ενημέρωση για το σύνολο της διαδικασίας.
  • Στις παραπάνω ενέργειες πού βλέπετε φούμαρα, μεταξωτές κορδέλες, φιάσκο και παιχνιδάκια;
  • Δεν βλέπετε τον πιθανό κίνδυνο που μπορεί να θέσατε την υγεία των συνανθρώπων μας και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων;
  • Αυτά είναι τα λόγια τους, κύριε πρόεδρε.
  • Θέλετε ονόματα, έγγραφα προς την Τράπεζα που αποστείλαμε και την απάντηση της, γιατί δεν ρωτάτε τους εργαζόμενους στα πέριξ της κοινότητας καταστήματα για να σας πουν για την επισκεψιμότητα στο ΑΤΜ και τα παράπονα που άκουσαν;
  • Οφείλετε να ζητήσετε συγνώμη από όλους για την ταλαιπωρία, το χάσιμο χρόνου και τον πιθανό κίνδυνο, που βίωσαν.

Αντίστοιχη αντιμετώπιση δείξατε στο πρόβλημα για τους καμένους λαμπτήρες φωτισμού. Η ίδια αδικαιολόγητα επιθετική στάση με τώρα για την ανάδειξη του προβλήματος που  ζήτησαν οι  κάτοικοι του χωριού σχετικά με τον φωτισμό στους δρόμους του χωριού. Σας καλούμε  να ξαναδείτε την ανάρτηση – απάντηση σας. Όμως πόσοι λαμπτήρες ήταν  καμένοι και πότε ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση;

Κύριε πρόεδρε, αφήνετε να εννοηθεί πως για όλα αυτά τα προβλήματα ευθύνεται η Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού και οι εκλεγμένοι της ενώ δεν είμαστε η διοίκηση της Κοινότητας.

Αλήθεια, ποιες ήταν οι ενέργειες σας μέχρι σήμερα για τα παρακάτω:

  • Το πρόβλημα του νερού από πότε υφίσταται, γιατί δεν έχει λυθεί ένα θέμα δημόσιας υγείας;
  • Η συγκοινωνία γιατί δεν έχει λυθεί; Κρατούσατε στα χέρια σας, ναι ή όχι, πάνω από δύο χιλιάδες υπογραφές κατοίκων για απευθείας μετάβαση στο κέντρο της πόλης;
  • Συλλέξατε τις υπογραφές των κατοίκων για σύνδεση στο Φυσικό Αέριο, και δυστυχώς χωρίς να προβείτε σε καμία ενέργεια.
  • Πόσα χρόνια θα χρειαστεί να περάσουν προκειμένου να δούμε το Πνευματικό Κέντρο;
  • Αναμένουμε ακόμη τον φάκελο με ενέργειες που κάνατε για τα κοιμητήρια. Πρέπει να αρχίσουμε να θάβουμε τα προσφιλή μας πρόσωπα εκτός Δρυμού για να κάνετε κάτι;
  • Το ιστορικό αθλητικό σωματείο ποδοσφαίρου «ΔΟΞΑ ΔΡΥΜΟΥ», που υπήρξατε μέλος του, τι ενέργειες κάνατε για να το επαναλειτουργήσετε; Την σεζόν που έρχεται θα επαναλειτουργήσει; Ευτυχώς μέσω του τεχνικού προγράμματος που καταθέσαμε στο Δήμο εντάχθηκε να γίνει η επανασπορά του γηπέδου.
  • Το πρόβλημα της Ιατρικής Περίθαλψης. Τις απόψεις μας σχετικά με το δημοτικό ιατρείο που εξήγγειλε ο Δήμαρχος τις ξέρετε, συμφωνούμε, και αν μπορούμε να είμαστε από τους πρώτους που θα το λειτουργήσουμε.
  • Για την εθελοντική φύλαξη από τους πολίτες του Δρυμού γιατί δεν κάνατε γενική συνέλευση για διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, όπως σας ζητήθηκε τόσες φορές;

Κύριε πρόεδρε, διαλαλείτε για τους εκλεγμένους της Ενωτικής, δηλαδή εμένα τον Πίχλιαβα Θεόδωρο και την κα Διαμέλα Όλγα, ότι δεν είμαστε συνεργάσιμοι και ενωτικοί. Μαζί σας δεν κάναμε αλλεπάλληλες συναντήσεις πριν τις εκλογές  για να σας πείσουμε να κατεβάσουμε ένα κοινό ψηφοδέλτιο, καθόσον είναι κοινά τα προβλήματα του τόπου μας, και μέχρι την τελευταία στιγμή μας εμπαίζατε, τορπιλίζοντας με διάφορες δικαιολογίες σας αυτή μας την προσπάθεια.

  • Σας υπενθυμίζω πως πριν ακόμη ορκιστούμε ως κοινοτικοί σύμβουλοι, μου στείλατε εξώδικο για κείμενο – ανάρτηση μας που περιείχε τον επίλογο της τοπικής συνέλευσης των κατοίκων πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε για τον δανειοθάλαμο, που θέλουν να δημιουργηθεί στη περιοχή Καμάρα.
  • Γιατί δεν απαντάτε σε αιτήματα πολιτών και κοινοτικών συμβούλων;
  • Τι απόφαση πάρθηκε για τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου; Στολίσατε μια κολώνα χωρίς να ενημερώσετε κανέναν.
  • Αποχωρίσατε από την συγκέντρωση των τριών κοινοτικών Συμβουλίων της Μυγδονίας που έγινε στη Λητή, για τη συζήτηση θεμάτων και κοινών προβλημάτων διότι σας ενόχλησε η παρουσία των εκλεγμένων της Ενωτικής Κίνησης Πολιτών Δρυμού. Η Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Προέδρου Λητής που φιλοξενούσε την συνάντηση διότι ενδιαφέρεται για τα κοινά προβλήματα της Μυγδονίας και δυστυχώς εσείς δεν τηρήσατε το πρωτόκολλο και όσα αρμόζει ο θεσμικός σας ρόλος.
  • Αποκλείσατε συγχωριανούς μας και εκλεγμένους αντιπροσώπους από συζήτηση σχετική με προβλήματα της καθημερινότητας και θρησκευτικού περιεχομένου.

 

Θίγω τα ανωτέρω γιατί προσπαθείτε να δημιουργήσετε κλίμα πόλωσης, κύριε Πρόεδρε, παρόλα αυτά εμείς αποφασίσαμε όλοι μαζί να ρίξουμε τους τόνους.

 

Εμείς το κάνουμε.  Εσείς;

 

Τα προβλήματα του χωριού είναι κοινά για όλους μας, δεν χωράει στείρα αντιπαράθεση, μόνο συνεργασία, αλλά με αυτή σας τη συμπεριφορά μόνο δεδομένη δεν είναι.

 

Εξ αρχής λέμε πως πρέπει να διεκδικήσουμε έργα για το Δρυμό, και ας γίνουν επι της θητεία σας. Η Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού  σας έχει υποβάλλει πλήθος προτάσεων σε όλα τα κοινοτικά συμβούλια και δεν έχουμε ακόμη  απαντήσεις για τις προθέσεις σας.

 

Αποφασίστε πως θέλετε την κοινωνία του χωριού μας γιατί εδώ θα ζήσει η οικογένεια σας, αυτό σαν νεότερος που είστε εσείς θα το καρπωθείτε.

 

Εμείς θέλουμε να είμαστε εργαλείο ανάδειξης και επίλυσης προβλημάτων, και προσωπικά το έχω αποδείξει συνεργαζόμενος μαζί σας καθώς και με τις προηγούμενες Δημοτικές αρχές και με την σημερινή.

 

Ας αφήσουμε το Εγώ και ας εργαστούμε για το καλό των συμπολιτών και συνδημοτών μας.

 

Ας συνεργαστούμε για το εμείς χωρίς αποκλεισμούς.

 

Για την

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΡΥΜΟΥ

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.