Μαχαίρωσαν 11χρονο στον Εύοσμο – Σκληρό bullying από μαθητές εντός και εκτός σχολείου

Μαχαίρωσαν 11χρονο στον Εύοσμο – Σκληρό bullying από μαθητές εντός και εκτός σχολείου

Θύμα συστηματικού και άγριου εκφοβισμού 11χρονος στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης. Όπως καταγγέλλει ο πατέρας του παιδιού, εδώ και δυόμιση χρόνια ο γιος του βιώνει μαρτυρικό εκφοβισμό από συμμαθητές του. Παρά την ενημέρωσή του σχολείου αλλά και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, υποστηρίζει πως δεν έχει γίνει το παραμικρό. Κατάληξη το μαχαίρωμά του 11χρονου, εντός του σχολείου από λίγο μεγαλύτερα παιδιά.

Τα τελευταία δυόμιση χρόνια ο μικρός μαθητής φέρεται να ζει έναν εφιάλτη. Βία και εκφοβισμό καταγγέλλει ότι δέχεται συστηματικά από συμμαθητές του μέσα στον χώρο του σχολείου. Ο 11χρονος έχει δεχθεί ακόμα και μαχαιριά – όπως φαίνεται και σε φωτογραφία- από εξωσχολικούς, ο πατέρας του περιγράφει τα φρικτά περιστατικά που βιώνει ο γιος του: «το μπούλινγκ εκδηλώνεται με χτυπήματα στο κεφάλι, στα πόδια μέχρι που φτάσαμε στο αποκορύφωμα να τον μαχαιρώσουν στη δεξιά του ωμοπλάτη εντός σχολικής μονάδας εκτός όμως σχολικού ωραρίου. Αυτοί που τον μαχαίρωσαν ήταν μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά»

Ο πατέρας – του μαθητή που φοιτά σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης – όπως καταγγέλλει έχει απευθυνθεί τόσο στο σχολείο όσο και στην πρωτοβάθμια αρκετές φορές χωρίς όμως αποτέλεσμα. Πριν από λίγες ημέρες κατέθεσε και έγγραφη καταγγελία. Όπως δήλωσε: «το αποτέλεσμα είναι το υπερβολικό ξύλο ακόμα και σήμερα και πήγαν να του βγάλουν τα γυαλιά για να του τα σπάσουν. Στο σχολείο έχω απευθυνθεί πάνω από 25 φορές για να βρούμε μια λύση με τον διευθυντή ο οποίος δυστυχώς δεν θέλει να συνεργαστεί δεν βλέπω δεν ξέρω δεν ακούω αυτή είναι η απάντηση του διευθυντή».

Άμεση εντολή για διενέργεια έρευνας έδωσε το υπ. Παιδείας.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, δήλωσε ότι: «Με εντολή υπουργού επικοινώνησα προσωπικά με τον γονέα, συνομιλήσαμε του είπα ότι το παιδί πρέπει να συνεχίσει να πηγαίνει στο σχολείο και θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο για την ασφάλεια του. Μίλησα και με τον διευθυντή του σχολείου και ζητήσαμε άμεση διενέργεια έρευνας για να διαπιστωθεί τι συμβαίνει».

Η οικογένεια του παιδιού σκοπεύει να κινηθεί νομικά.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.