Με την ανοχή του Δήμου Ωραιοκάστρου λειτουργεί παράνομη “χωματερή” του δήμου Θεσσαλονίκης στο Ωραιόκαστρο

Με την ανοχή του Δήμου Ωραιοκάστρου λειτουργεί παράνομη “χωματερή” του δήμου Θεσσαλονίκης στο Ωραιόκαστρο

Την ολοσχερή καταστροφή του μηχανήματος αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που καταστρέφει τα ογκώδη απορρίμματα, όπως παλιά έπιπλα, προκάλεσε η  φωτιά που ξέσπασε σε έκταση που βρίσκεται στο Ωραιόκαστρο και την διαχειρίζεται ο δήμος Θεσσαλονίκης στις 15 Μαρτίου 2020  (δείτε σχετικά εδώ)

Πρόκειται για το εργοτάξιο του κεντρικού δήμου όπου καταλήγουν όλα τα ογκώδη απορρίμματα και εκεί καταστρέφονται. Αποτέλεσμα της ολικής καταστροφής είναι αυτή τη στιγμή ο δήμος Θεσσαλονίκης να μην μπορεί να διαχειριστεί τα ογκώδη απορρίμματα.

Με ανάρτηση του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Κώστας Ιακώβου, γνωστοποίησε για την καταστροφή του πανάκριβου μηχανήματος και παρακάλεσε τους δημότες να επιδεικνύουν μια συστολή όσον αφορά τα ογκώδη αντικείμενα και πριν την απόρριψή τους να ενημερώνουν τηλεφωνικά το δήμο Θεσσαλονίκης, ώστε να πραγματοποιείται απρόσκοπτα η περισυλλογή τους.

Το πρόβλημα όμως δεν σταματά εκεί. Το εν λόγω εργοτάξιο είναι εκείνο το οποίο όπως και η διοίκηση Ζέρβα έχει παραδεχθεί, λειτουργεί παράνομα. Δεν έχει άδεια λειτουργίας και άρα δεν έχει σχέδια ασφαλείας και πυρασφάλειας.

Μετά από καταγγελίες της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» ο πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας της διοίκησης Ζέρβα, Νίκος Ζεϊμπέκης, είχε ερωτηθεί σχετικά με την παράνομη λειτουργία του εργοταξίου από τον ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο Θεσσαλονίκης και είχε επιβεβαιώσει ότι το εργοτάξιο δεν έχει άδεια λειτουργίας (ακούστε σχετικά εδώ).

Από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι σήμερα η διοίκηση Ζέρβα δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας του εργοταξίου.

  • Ερώτημα παραμένει αν θα υπάρξει αγορά νέου μηχανήματος, και αν ναι που θα τοποθετηθεί, ξανά στο εργοτάξιο χωρίς άδεια λειτουργίας;
  • Δεύτερο ερώτημα παραμένει φυσικά, μέχρι τότε που θα καταλήγουν όλα τα ογκώδη απορρίμματα της πόλης;
alterthess.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.