Οι καλύτεροι προορισμοί διακοπών σύμφωνα με το ζώδιό σας

Οι καλύτεροι προορισμοί διακοπών σύμφωνα με το ζώδιό σας

ΚΡΙΟΣ

Η ενεργητική και φλογερή φύση αυτού του ζωδίου χρειάζεται ένα περιβάλλον το οποίο θα παρέχει πολλές δραστηριότητες, πολλά μέρη να ανακαλύψει και να υπόσχεται πολλή περιπέτεια. Ένας Κριός δεν θα δίσταζε να κάνει bungee jumping, αναρρίχηση σε απόκρημνες πλαγιές, καγιάκ μέσα σε ποτάμι, kite surf ή όποιο άλλο σπορ ανεβάζει σε κείνον την αδρεναλίνη και κάνει τους άλλους γύρω του να προσεύχονται γι’ αυτόν.   Κάτι άλλο που του αρέσει είναι να εξερευνά σπήλαια και ιστορικά  μνημεία. Έχει μέσα του λίγο τον Ιντιάνα Τζόουνς. Όταν επισκέπτεται κάποιο μέρος θέλει να ανακαλύψει τη φύση του, να περπατήσει κάθε του μονοπάτι αν είναι δυνατόν και να κολυμπήσει στις πιο απόκρημνες και μοναχικές παραλίες που υπάρχουν εκεί. Είναι και των αναβάσεων και των καταδύσεων. Αυτό που δεν προτιμά είναι την πολυκοσμία. Δεν θέλει απαραίτητα απομονωμένα θέρετρα. Απλά θέλει να έχει επιλογές. Ευτυχώς για τον Κριό η πατρίδα μας διαθέτει άφθονα ιστορικά μνημεία και πανέμορφες κρυφές παραλίες, οπότε δεν θα δυσκολευτεί να βρει ιδανικό προορισμό, όλοι λίγο-πολύ τον καλύπτουν. Νησιά όπως η Κρήτη, η Κάλυμνος, η Ζάκυνθος, η Κεφαλλονιά, καθώς και η Σαμοθράκη είναι μερικές από τις ενδεικτικές τοποθεσίες που θα μπορούσε να επισκεφτεί.

ΤΑΥΡΟΣ

Οι Ταύροι αναζητούν στις διακοπές τους την απόλυτη χαλάρωση και όλη την απόλαυση που μπορούν να αισθανθούν. Είναι ευτυχισμένοι με ένα άνετο καλαίσθητο και δροσερό δωμάτιο ξενοδοχείου, θέλουν μία ατελείωτη αμμουδιά μπροστά στα πόδια τους αν είναι δυνατόν, μία άνετη ξαπλώστρα και φυσικά καλό και εκλεκτό φαγητό και κρασί. Θέλουν ένα ειδυλλιακό σκηνικό στο οποίο να ξεκουράζουν τα μάτια τους και ρομαντικά παστέλ ηλιοβασιλέματα. Κυρίως δεν θέλουν να απασχολεί τίποτα το μυαλό τους πέρα από τη γλυκιά ρουτίνα της λουτρόπολης. Ιδανικά ο προορισμός τους πρέπει να συνδυάζει βουνό και θάλασσα και το μοναδικό contrast της βουκαμβίλιας και του ατέλειωτου γαλάζιου. Σχεδόν όλα τα παράλια της Πελοποννήσου με τους αμπελώνες, τους ελαιώνες, τη βλάστηση που αγγίζει τις αμμουδιές και το εξαιρετικό φαγητό από τη γενναιόδωρη ντόπια παραγωγή καλύπτουν τις απαιτήσεις ενός Ταύρου για διακοπές. Νησιά όπως τα Κύθηρα, η Μήλος, η Τήνος, οι Παξοί και η Σκόπελος καλύπτουν την αισθητική τους.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι είναι γνωστοί για τα επικοινωνιακά τους χαρίσματα, αλλά και για την πολυσχιδή προσωπικότητα τους που χρειάζεται πολλά και διαφορετικά πράγματα για να ικανοποιηθεί. Ένας Δίδυμος σίγουρα θέλει παρέα στις διακοπές του και ένα μέρος που να βρίθει από ζωή και διασκέδαση. Οι νύχτες πρέπει να πάλλονται από ρυθμό, διασκέδαση και κέφι. Οι ημέρες πρέπει να είναι χρωματιστές, γεμάτες μυρωδιές, χαρά και ερωτικές υποσχέσεις. Τα τοπία πρέπει να είναι δελεαστικά και να σε προκαλούν να τα εξερευνήσεις και φυσικά να τα μοιραστείς με φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για μία πολύ κοσμική ή μία εντελώς απόμερη παραλία. Ένας Δίδυμος μπορεί να συνδυάσει και τα δύο και να περάσει το ίδιο καλά όπου και να πάει, ανάλογα με τις διαθέσεις του, αρκεί να μπορεί να το μοιραστεί. Νησιά όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Χίος, η Κέρκυρα, η Αστυπάλαια και μέρη όπως η Χαλκιδική και η Μάνη γοητεύουν τους εκπροσώπους αυτού του ζωδίου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι ρομαντικοί Καρκίνοι χρειάζονται ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, στο οποίο να νιώθουν άνετα… Αισθάνονται όμορφα σε μέρη που δεν είναι αχανή, που μπορείς να τα γυρίσεις εύκολα και γρήγορα και να νιώσεις με αυτό τον τρόπο ασφάλεια και οικειότητα στον σύντομο χρόνο που διαθέτουν για τις διακοπές τους. Συχνά μάλιστα για αυτόν τον λόγο, αλλά και επειδή τείνουν να δένονται συναισθηματικά με τον τόπο, μπορούν να επισκέπτονται επανειλημμένα το ίδιο μέρος. Τους αρέσουν οι οικογενειακοί προορισμοί, δηλαδή μέρη που μπορούν να περάσουν καλά όλα τα μέλη της οικογένειας. Γοητεύονται με τους προορισμούς που έχουν έντονο το στοιχείο του νερού, όπως λιμάνια, λίμνες, ποτάμια και που διαθέτουν ιστορική ταυτότητα. Νησιά ιδανικά για Καρκίνους είναι η Αντίπαρος, η  Σύμη, οι Παξοί, η Τήλος, η Κίμωλος, το Μεγανήσι και μέρη όπως η λίμνη των Ιωαννίνων, το Ναύπλιο, τους αρέσουν ιδιαίτερα.

ΛΕΩΝ

Οι Λέοντες είναι αρκετά δημιουργικοί αγαπούν τις ανέσεις και την πολυτέλεια και θέλουν να απολαμβάνουν τα καλύτερα πράγματα που έχει να προσφέρει η ζωή. Τους εμπνέουν τα μέρη, τα οποία διαθέτουν ιστορία, κουλτούρα, τέχνη και είναι κοσμοπολίτικα. Προτιμούν πόλεις με εξαιρετική αρχιτεκτονική και φωτογενείς περιοχές που θα τους κάνουν να νιώσουν ότι περνούν βασιλικά. Φυσικά θέλουν και να έχουν μία πολυτελή και άνετη διαμονή σε ένα κομψό ξενοδοχείο, καθώς και την ευχέρεια να επιλέγουν εκλεκτό φαγητό και ολονύχτιες διασκεδάσεις στη διάρκεια της διαμονής τους. Ιδανικά μέρη για τους Λέοντες είναι η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Σαντορίνη, η Μύκονος (μία εκδρομή στη Δήλο είναι must), η Χαλκιδική, το Ναύπλιο, οι Σπέτσες, η Κεφαλονιά και η Επίδαυρος.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι μεθοδικοί και οργανωμένοι Παρθένοι δεν αφήσουν τίποτα στην τύχη όταν πρόκειται για τις διακοπές τους. Από εισιτήρια μέχρι βαλίτσα θα είναι όλα μελετημένα. Όσον αφορά τον προορισμό θέλουν να συνδυάζει όσο το δυνατόν περισσότερα. Σίγουρα θέλουν την καλύτερη σχέση τιμής και αξίας, καμιά φορά ίσως η τιμή καθορίζει και τις διακοπές τους. Αγαπούν την ηρεμία, το εκλεκτό φαγητό και ένα ελεγχόμενο περιβάλλον. Δεν είναι δηλαδή τα άτομα που θα πάνε για κάμπινγκ εύκολα. Ο Παρθένος θέλει για συντροφιά άτομα που εμπιστεύεται και που γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα περάσει καλά μαζί τους. Προτιμά μικρά γραφικά χωριουδάκια, μικρούς όρμους για κολύμπι, μία καλή ταβέρνα με αληθινό φαγητό. Του αρέσουν πολύ τα ιστορικά μνημεία και τα μουσεία. Επίσης θα περάσει αρκετές ώρες εξερευνώντας τις αγορές για ντόπια προϊόντα, βότανα και λιχουδιές που θα πάει δώρο στα αγαπημένα του πρόσωπα. Ιδανικά νησιά για Παρθένους είναι ο Πόρος, η Σκόπελος, η Κως, η Ανάφη, η Νάξος, τα Κουφονήσια, η Πάτμος τα παράλια της Εύβοιας και τα Κύθηρα.

ΖΥΓΟΣ

Ένα Ζυγός θέλει για τις διακοπές του το καλύτερο. Το πιο όμορφο σκηνικό, το πιο άνετο και πολυτελές δωμάτιο, την αρμονία και την ομορφιά επί της γης. Σίγουρα δεν θέλει να κατεβαίνει και να σκαρφαλώνει στα κατσάβραχα για να κολυμπήσει. Προτιμά μία αμμουδιά σαν άχνη ζάχαρη, λευκά βότσαλα σαν διακοσμητικά κήπου ή μία κομψή πισίνα, στην οποία δεν θα καταστρέφει και τα ακριβά σανδάλια του. Θέλει να βλέπει εξωτικά χρώματα που να είναι βγαλμένα σαν από ταινίες. Ονειρεύεται το καλύτερο δωμάτιο ξενοδοχείου που η πισίνα του είναι φυσική συνέχεια της θέας στη θάλασσα. Ιδανικοί προορισμοί για έναν Ζυγό είναι η Ελούντα, η Χαλκιδική, οι Παξοί, η Μήλος, η Ελαφόνησος, το Καστελόριζο και η Σύμη.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι μυστηριώδεις Σκορπιοί συνδυάζουν το πάθος, αλλά και την αγάπη για τη ζωή. Παρόλη την εσωστρέφεια τους, όταν νιώθουν καλά έχουν ένα συγκλονιστικό χιούμορ που τους κάνει φοβερή παρέα για διακοπές. Όταν βρίσκονται σε ένα νέο μέρος θέλουν όχι μόνο να το γυρίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή, αλλά να εξερευνήσουν και τις κοντινές προς αυτό διαδρομές. Στις διακοπές τους μπορούν να είναι ερημίτες, αλλά και party animals με την ίδια ευχέρεια. Μπορούν να περάσουν το ίδιο καλά τόσο σε κοσμικούς προορισμούς όσο και στο πιο απομακρυσμένο και απόμερο χωριουδάκι. Μπορούν να κάνουν κάμπινγκ ή να υποκύψουν στην πολυτέλεια με τον ίδιο ενθουσιασμό. Είναι ηδονιστές, εξερευνητές, αλλά και Rock n’ roll ταυτόχρονα. Ιδανικοί προορισμοί είναι η Ίος, τα Κουφονήσια, η Άνδρος, η Νάξος και γενικότερα οι Κυκλάδες, η Νίσυρος, η Ικαρία, η Λήμνος, η Θάσος, ο Μυστράς, η Λακωνία, τα Μετέωρα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι Τοξότες ζουν και υπάρχουν με την προοπτική του ταξιδιού. Το θέμα για αυτούς δεν είναι ποιος είναι ο ιδανικός προορισμός, όλος ο κόσμος είναι ιδανικός προορισμός… Θα ήθελαν να είχαν όλο τον χρόνο και όλο το χρήμα στη διάθεσή τους για να εξερευνήσουν τα πάντα. Μόνο και μόνο η προοπτική ενός ταξιδιού φτάνει για να τους ανεβάσει τη διάθεση. Κάθε τι νέο και ανεξερεύνητο τους συναρπάζει. Και όπου και αν πάνε θα βρουν τον τρόπο να περάσουν ωραία, διότι είναι ευπροσάρμοστοι. Ενδεικτικά πάντως μπορούμε να αναφέρουμε ότι λατρεύουν τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, τις κατάφυτες πλαγιές, το ποιοτικό φαγητό και την καλή παρέα, ώστε να μπορούν να διασκεδάζουν μέχρι πρωίας. Ακόμα κι αν δεν έχουν κάποιον φίλο μαζί, μπορούν σίγουρα να αποκτήσουν στις διακοπές τους, διότι είναι και πάρα πολύ κοινωνικοί. Ιδανικά μέρη για έναν Τοξότη είναι η Κρήτη, η Ιθάκη, η Ικαρία, η Σκύρος, το Πήλιο, ο Όλυμπος και η Μονεμβασιά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ακόμα και οι εργασιομανείς Αιγόκεροι χρειάζονται πότε πότε διακοπές. Βέβαια, ίσως έχουν πάντα στραμμένο το ενδιαφέρον τους προς τη δουλειά. Τουλάχιστον με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να κρατούν την επαφή τους και να νιώθουν κάπως πιο ήσυχοι. Τους αρέσουν τα παραδοσιακά κοσμοπολίτικα θέρετρα διακοπών, εκεί που μπορούν να βρουν ένα καλό ξενοδοχείο, ωραία εστιατόρια και μία αγορά με όμορφα αντικείμενα και σουβενίρ για φίλους και γνωστούς. Θέλουν να υπάρχει ζωή γύρω τους, δεν τους αρέσουν τα πολύ απομονωμένα μέρη. Θέλουν να επισκεφτούν μία γκαλερί, ένα μουσείο, να βγάλουν φωτογραφία σε σημαντικό μνημείο, να έχουν κάτι να θυμούνται. Καλοί προορισμοί για έναν Αιγόκερω είναι η Κέρκυρα, η Άνδρος, η Τήνος, η Ύδρα, οι Σπέτσες, η Σύρος και η Χαλκιδική.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Με τον μοναχικό και αντισυμβατικό χαρακτήρα τους οι Υδροχόοι επιλέγουν μέρη που να είναι μοναδικά και αυθεντικά και τα οποία μπορούν να εξερευνήσουν ακόμα και αν είναι μόνοι τους. Φυσικά και όταν έχουν παρέα δεν θα διστάσουν να νοικιάσουν ένα μηχανάκι για να ανακαλύψουν τις πιο περίεργες και κρυφές διαδρομές που δεν τις έχει ούτε ο χάρτης. Αγαπούν πολύ τη φύση και θέλουν να έχουν το προνόμιο να κολυμπήσουν σε ένα σημείο που λίγοι γνωρίζουν ή να δουν το ηλιοβασίλεμα από την άκρη ενός λόφου, καπνίζοντας ένα τσιγάρο σαν μοναχικοί καβαλάρηδες. Νιώθουν εσωτερική ηρεμία όταν έχουν αυτήν την αποκλειστική σχέση με τη φύση, που είναι για αυτούς όλη η ομορφιά της ζωής. Άλλοτε πάλι μπορεί να προτιμούν κάτι πιο κοσμικό και οι ιδανικές τους διακοπές να είναι ξεκούραση, φαγητό και ένα πεντάστερο ξενοδοχείο με όλες τις ανέσεις. Ιδανικά μέρη για έναν Υδροχόο είναι η Αμοργός, οι Οινούσσες, η Δονούσα, η Κάρπαθος, η Φολέγανδρος, η Κάσος, η Ικαρία και η Αλόννησος, αλλά σε γενικές γραμμές απολαμβάνουν όλους τους προορισμούς.

ΙΧΘΥΕΣ

Οι Ιχθύες είναι ένα από τα πιο πνευματικά ζώδια και αυτό αντικατοπτρίζεται ακόμα και στις διακοπές τους. Ιδανικός προορισμός για εκείνους είναι το μέρος, στο οποίο θα χαλαρώσουν θα βιώσουν την ομορφιά στο κύτταρο τους, θα αποτοξινωθούν και θα καθαρίσουν τις ενέργειές τους. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους Ιχθύς να συνδυάζουν την ξεκούραση με κάποια πνευματική άσκηση τύπου γιόγκα ή διαλογισμό. Ενεργειακά φορτισμένα μέρη ή τόποι λατρείας βοηθούν τους Ιχθύς να πάρουν τη θετική ενέργεια που χρειάζονται, ενώ παράλληλα θα κάνουν τα μπάνια τους και θα διασκεδάζουν. Νησιά όπως η Πάτμος, η Τήνος, η Σύμη, οι Λειψοί, η Γαύδος, η Λευκάδα και μέρη όπως τα Μετέωρα, η Μεσσηνιακή Μάνη και γενικότερα η Μεσσηνία είναι ιδανικά για τις διακοπές τους.

Άση Μπήλιου 
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.