Οταν κοιτάς απο ψηλά,μοιάζει η γη με ζωγραφιά

Λήψεις με drone, έδωσαν τη δυνατότητα στη Βικτόρια Παναγιωτίδου να αποτυπώσει από ψηλά σημεία της Θεσσαλονίκης, της Περαίας, της αγαπημένης της Βουρβουρού, αλλά και την Φλώρινα και μας δίνει την ευκαιρία να δούμε την γη από ψηλά, όπως λέει ο Κώστας Χατζής στο τραγούδι του!

H Βικτόρια Παναγιωτίδου γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε γραφιστική και εργάζεται ως art director των περιοδικών και των ένθετων εκδόσεων της εφημερίδας «Μακεδονία».

Οι φωτογραφίες της Βικτόριας ή Βίκυς όπως την γνωρίσαμε, έχουν το σωστό καδράρισμα αποτυπώνουν τα τοπία λες και είναι τρισδιάστατα σχέδια. Σχήματα, συμμετρίες και χρώματα, τα οποία δεν παρατηρείς όταν είσαι δίπλα απεικονίζονται από ψηλά. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε έχουν θέμα τo νερό, έχει φωτογραφίσει πολλά θέματα με την ίδια ποιότητα και τέχνη.

Έχει επεξεργαστεί χιλιάδες φωτογραφίες για την ανάγκη της δουλειά της και όπως λέει και ή ίδια, “Πάντα μου άρεσε η φωτογραφία -είτε ως χόμπι είτε και ως επάγγελμα- και πιστεύω πως έχω καλή σχέση, καθώς η επαφή είναι καθημερινή λόγω της δουλειάς μου. Στήνοντας περιοδικά τόσα χρόνια, έχω δει χιλιάδες φωτογραφίες για εκατοντάδες διαφορετικά θέματα. Κάπως έτσι, μια μέρα πριν από αρκετά χρόνια, πέρασε από τα μάτια μου μια σειρά αεροφωτογραφιών: ενθουσιάστηκα από τις απίθανες λήψεις που είδα και αποφάσισα ότι το επόμενο δώρο που θα έκανα στον εαυτό μου θα ήταν ένα drone.

Το να χειριστώ κάτι με τηλεκατεύθυνση δεν μου ήταν άγνωστο ούτε με φόβισε, καθώς με τον αδελφό μου είχαμε, ήδη από μικρή ηλικία, πολλών ειδών τηλεκατευθυνόμενα, και κυρίως αεροπλάνα. Το «μικρόβιο», λοιπόν, μπήκε για τα καλά πριν από περίπου τρία χρόνια, με την αγορά ενός τετρακόπτερου, επάνω στο οποίο προσάρμοσα την κάμερά μου. Από την πρώτη κιόλας πτήση, με τις πρώτες πειραματικές λήψεις, ανακάλυψα έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο. Σχήματα, συμμετρίες και χρώματα, τα οποία δεν παρατηρείς ακόμη κι όταν είσαι δίπλα. Κτίρια, κατασκευές, γέφυρες, δρόμοι – τα πάντα φαίνονται διαφορετικά από ψηλά. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, η αεροφωτογράφηση δεν είναι άπιαστο όνειρο. Πιστεύω πως αποτελεί ήδη μια μορφή τέχνης, η οποία, με τη χρήση των drones, έχει γίνει πιο προσιτή, ανοίγοντας έτσι ένα καινούργιο κεφάλαιο στον τομέα τής φωτογραφίας και γενικότερα στο πως αντιλαμβανόμαστε την εικόνα του κόσμου μας από ψηλά” .

IMG_0183

IMG_0184

IMG_0185

IMG_0186

IMG_0187

IMG_0188

IMG_0189

IMG_0190

IMG_0191

IMG_0193

IMG_0194

IMG_0195

IMG_0196

Για περισσότερες φωτογραφίες της Βικτόριας Παναγιωτίδου επισκεφθείτε την στις διευθύνσεις

www.facebook.com/victoria.panagiotidou
www.instagram.com/thessaloviki/
www.dronestagr.am/author/victoria-panagiotidou/

press724.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.