Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020″: Θέατρο Σκιών και λαϊκή μουσική στον Πεντάλοφο του Δ. Ωραιοκάστρου

“Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020”: Θέατρο Σκιών και λαϊκή μουσική στον Πεντάλοφο του Δ. Ωραιοκάστρου

Λαϊκό – ρεμπέτικα τραγούδια από το μουσικό σχήμα “Ήξεις Αφήξεις” “παντρεμένα” με ιστορίες του Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών του Οδυσσέα Κανλή απόλαυσαν το βράδυ της Κυριακής κάτοικοι της Κοινότητας Πενταλόφου, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020” που διοργανώνουν ο δήμος Ωραιοκάστρου και η αντιδημαρχία Πολιτισμού.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείου Πενταλόφου με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία από την πανδημία Covid-19.

Το κοινό καλωσόρισε ο αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος Διοικητικών – Οικονομικών Υπηρεσιών και αντιδήμαρχος Ωραιοκάστρου, Δημήτρης Καρασαββίδης, μεταφέροντας χαιρετισμό του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη. “Φέτος διοργανώνουμε για πρώτη φορά πολιτιστικές εκδηλώσεις μέσα στην ”καρδιά” του καλοκαιριού, το ”Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020”, τηρώντας κατά γράμμα όσα ορίζονται από τον ΕΟΔΥ για την προστασία από τον κορωνοϊό. Οι δημότες, αλλά και επισκέπτες του δήμου μας έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αγαπημένους και δημοφιλείς καλλιτέχνες”, είπε ο κ. Καρασαββίδης.

Αναφέρθηκε και στον ξαφνικό θάνατο του κορυφαίου ρεμπέτη, Αγάθωνα Ιακωβίδη, που επρόκειτο να συμμετάσχει στη συναυλία, καλώντας το κοινό να αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη του με ένα θερμό χειροκρότημα.

Στη συνέχεια το μουσικό σχήμα “Ήξεις Αφήξεις” και οι λαϊκοί τραγουδιστές Κώστας Παζαρούλας, Σοφία Βουλγαρίδου, Φωτεινή Αναστασιάδου και Γιάννης Χωρινός παρουσίασαν στο κοινό το Θέατρο Σκιών Οδυσσέα Κανλή από μια άλλη όψη! Ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους στο χρόνο με “πινελιές” λαϊκό – ρεμπέτικων ακουσμάτων ανάμεσα σε σκετς γνωστών ιστοριών του Καραγκιόζη!

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο πρόεδρος της Κοινότητας Πενταλόφου, Πάτροκλος Σπυρόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΩ, Σταύρος Μαρμαρίδης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Νεοχωρούδας, Χρήστος Σαραμούρτσης, ο τοπικός σύμβουλος Πενταλόφου, Γιώργος Κατσαούνης και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πενταλόφου, Κλείτος Πετρίδης.

Το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020” ολοκληρώνεται στις 2 Σεπτεμβρίου με συναυλία της Γλυκερίας στο Ωραιόκαστρο.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.