Προσβλητικές αιτιολογίες απο τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου για τη “παράλειψη” του πανηγυρικού της ημέρας

Προσβλητικές αιτιολογίες απο τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου για τη “παράλειψη” του πανηγυρικού της ημέρας

Για μια ακόμη φορά στο δήμο Ωραιοκάστρου καταγράφονται άκρως προσβλητικά οργανωτικά λάθη στο πρόσωπο της ιστορίας μας, των ηρώων μας που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν ώστε εμείς σήμερα να είμαστε ελεύθεροι

Και τα δυο περιστατικά καταγράφηκαν στη μεγαλύτερη κοινότητα του δήμου Ωραιόκαστρο, στο Ωραιόκαστρο.
Η πρώτη, παγκόσμια πρώτη, την 28η Οκτωβρίου 2020 όταν η πρόεδρος της κοινότητας Ωραιοκάστρου κ.Αραμπατζίδου Μαρία, εκτελώντας χρέη τελετάρχη, ξεκίνησε την κατάθεση στεφάνων χωρίς να περιμένει την έλευση που ιερέα για να τελεστεί πρώτα το τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων. (δείτε αναλυτικά εδώ)

Το δεύτερο θλιβερό περιστατικό, πάλι στο Ωραιόκαστρο. Αυτή τη φορά δεν βρέθηκε κανείς να  εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας, μετά τη δοξολογία στην εκκλησία.

Ο δημοτικός σύμβουλος Ηρακλής Τσακαλίδης εξέφρασε την θλίψη του για την μεγάλη αυτή παράληψη στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook. Εκεί όμως στήθηκε “μεγάλο πανηγυρί ” προσβλητικών σχολίων. Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης όπου με άκρως προσβλητικά σχόλια προσπάθησε να αιτιολογήσει τα αναιτιολόγητα, για ένα ακόμη σοβαρό λάθος της ομάδας του, πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του δήμου.

Η ανάρτηση του κ. Τσακαλίδη ήταν η εξής:

Άσχημο προμήνυμα στον σημερινό εορτασμό της διπλής γιορτής στο Ωραιόκαστρο σήμερα: Δεν βρέθηκε ούτε ένας ή μια, τόσο από πλευράς διοίκησης του δήμου όσο κι από πλευράς της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά κι από πλευράς φορέων πολιτισμού για να εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας, μετά τη δοξολογία στην εκκλησία.
Θεωρώ ότι σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αυτό επιβάλλονταν από τις περιστάσεις.

 

Πρώτο σχόλιο απο εκπαιδευτικό δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου:

Γιάννης Παπαγρηγορίου: Αυτα τα κανονιζει ο διοργανωτης Ηρακλη. Ο Δημος. Δεν βγαινει απο μονος του ενας φορεας και λεει τωρα θα εκφωνησω μια ομιλια! Ειναι ευθυνη του διοργανωτη, ο οποιος απεδειξε οτι δεν μπορει να ανταπεξελθει ουτε στα πιο στοιχειωδη που αφορουν τον εορτασμο της εθνικης επετειου. Εκτος απο την μεγαλη καθυστερηση, δεν τους “εκοψε” να κλεισουν την Λεωφορο Δημοκρατιας με αποτελεσμα αυτοκινητα να διερχονται αναμεσα απο τα τμηματα της παρελασης….

Άμεση η απάντηση απο τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη στο παραπάνω σχόλιο:

Pantelis Tsakiris: Γιάννης Παπαγρηγορίου εσείς ως εκπαιδευτικός γιατί δεν ενδιαφερθήκατε να εκφωνήσετε τον πανηγυρικό της ημέρας; Ο Δήμος ως όφειλε επικοινώνησε με όλα τα σχολεία και δεν ανταποκρίθηκε κανείς. Τη δική του την καμπούρα όμως κανείς δεν την κοιτάει. Αλήθεια με εκείνη τη μήνυση του Γαβότση, τι έγινε, την απέσυρε ; Γι αυτό ανέλαβες τη γνωστή εργολαβία που αναλαμβάνεις χρόνια τώρα; Ακόμα και τέτοια μέρα δεν σταματάς. Άξιος ο μισθός σου, να σε χαίρεται ο πρώην Δήμαρχος που έγινε ξανά κολλητός σου.

Ακολουθούν τα δύο επόμενα μηνύματα μεταξύ των δυο:

Γιάννης Παπαγρηγορίου: Pantelis Tsakiris “τρικυμία εν κρανίω” που λενε, ή αλλα λογια να αγαπιομαστε! Αλλα το αποτελεσμα μετραει…
Pantelis Tsakiris: Γνωστέ εργολάβε της λάσπης και της παραπληροφόρησης, κοιτά πρώτα να ασχοληθείς με τα καθήκοντα του εκπαιδευτικού που σε πληρώνει το ελληνικό δημόσιο, δείξε τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα τέτοιες μέρες που είναι ως εκπαιδευτικός και τα άλλα λόγια να αγαπιόμαστε είναι για σένα, που θα μας πεις ότι δεν κόψαμε και την κυκλοφορία όταν αυτό είναι δουλειά της αστυνομίας. Και μην ξεχάσεις την 28η Οκτωβρίου να εκφωνήσεις τον πανηγυρικό στην εκκλησία.

 

Το πανηγύρι των σχολίων δεν σταματά σε αυτό το σημείο, φυσικά και υπάρχει μεγάλη συνέχεια την οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά παρακάτω.

Και τίποτα απο όλα αυτά δε θα είχε συμβεί, δε θα είχε αμαυρώσει την μέρα αν οι υπεύθυνοι του δήμου σκεφτόντουσαν όπως ο πρόεδρος την κοινότητας Νεοχωρούδας Χρήστο Σαραμούρτση που ανέβηκε στο βήμα και για μια ακόμη φορά έδωσε τις τιμητικές αξίες στην ημέρα :

Θέλοντας να αναδείξουμε τα σωστά της ημέρας, αυτά που μας έφεραν δάκρυα συγκίνησης στα μάτια σας παρουσιάζουμε ξανά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου Ωραιοκάστρου όπως με λαμπρότητα και καμάρι τίμησαν οι μαθητές και οι φορείς του δήμου Ωραιοκάστρου:

 

 

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.