Πως κινήθηκε η αγορά του Ωραιοκάστρου την πρώτη μέρα λειτουργίας – Δήλωση προέδρου Ε.Σ.Ω.

Πως κινήθηκε η αγορά του Ωραιοκάστρου την πρώτη μέρα λειτουργίας – Δήλωση προέδρου Ε.Σ.Ω.

Πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων σήμερα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, μετά απο δυο μήνες lockdown. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, κ.Ιακωβίδης Βασίλης, μας μίλησε για το πως κινήθηκε η αγορά του Ωραιοκάστρου και έθεσε για μια ακόμη φορά την πρόταση του για το οικονομικό αδιέξοδο των επιχειρήσεων, πρόταση που στάλθηκε και προς τους κυβερνώντες

Με χαρά και αισιοδοξία άνοιξε η αγορά του Ωραιοκάστρου μετά το παρατεταμένο lockdown.
Οι επαγγελματίες αισιοδοξούν και θα κάνουν το καλύτερο ώστε να τηρηθούν όλα τα μέτρα για να μην έχουμε και τρίτο lockdown το οποίο θα είναι επίσης καταστροφικό με τα δύο προηγούμενα.

Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε αν δουλεύει η αγορά ή όχι, σαν πρώτη μέρα βέβαια σήμερα τηρουμένων των αναλογιών και των καιρικών συνθηκών μπορούμε και κρατάμε άσβεστη την φλόγα της αισιοδοξίας μέσα.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν χάθηκε μία ακόμα σεζόν.  Οι υποχρεώσεις οι οποίες έχουν συσσωρευτεί όλο το προηγούμενο διάστημα είναι μεγάλες.
Η κυβέρνηση πρέπει με ιδιαίτερη ευαισθησία να αντιμετωπίσει τις παρενέργειες που φέρει κάθε lockdown και να λάβει σοβαρά υπόψιν της όλες τις προτάσεις που γίνονται από εμπορικούς συλλόγους και τα ανώτατα θεσμικά μας όργανα, διότι εμείς είμαστε οι άνθρωποι της αγοράς και ζούμε τα προβλήματα.

Ως εκ τούτου προτείνουμε όταν θα μπει η αγορά σε μία κανονικότητα ,κανονικότατα με κλειστή την εστίαση δεν γίνεται, θα πρέπει όλα τα συσσωρευμένα χρέη να μπουν σε μία μακροπρόθεσμη ρύθμιση και με μία εξάμηνη, τουλάχιστον, περίοδο χάριτος, με κούρεμα υποχρεώσεών  ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας.
Να χαθούν όσο λιγότερες θέσεις εργασίας είναι δυνατόν, είναι δυστυχώς δεδομένο οτι θα χαθούν θέσεις εργασίας και να ξανά κινηθεί η αγορά όπως πρέπει.

Δεν αρκεί να ακούμε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις όλα αυτά τα χρόνια είναι η “ραχοκοκαλιά της οικονομίας” πρέπει και είναι κατάλληλη στιγμή να το δούμε αυτό έμπρακτα από την κυβέρνηση.

Επιστολή Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου προς τους κυβερνώντες με θέμα το οικονομικό αδιέξοδο

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.