Σε πλήρη απαξίωση το τοπικό Ωραιοκάστρου από τη διοίκηση του δήμου

Σε πλήρη απαξίωση το τοπικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου από τη διοίκηση του δήμου
Τα καταστήματα βγαίνουν απο lockdown και μπαίνουν σε lockroad

Όπως έγινε γνωστό στο δημοτικό συμβούλιο στις 28 Απριλίου από την αντίδραση του επικεφαλής της παράταξης “Συνεργασίας Τώρα”  κ.Ανέστη Πολυχρονίδη η διοίκηση του δήμου αποφάσισε χωρίς προειδοποίηση, χωρίς μελέτη να ξηλώσει τους κυβόλιθους από την οδό Λεωφόρος Δημοκρατίας και να προχωρήσει στην ασφαλτόστρωση της,διαβάστε αναλυτικά εδώ.

Αυτή η απόφαση ανακοινώθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής 15 λεπτά πριν το δημοτικό συμβούλιο καταργώντας την προβλεπόμενη διαδικασία η οποία είναι :
γνωμοδότηση-απόφαση τοπικού συμβουλίου,έπειτα ποιότητα ζωής και τέλος απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.
Εχθές 29 Απριλίου το τοπικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου συνεδρίασε και αντίδραση για την κατάργηση του τοπικού έφερε στο συμβούλιο η κ.Έφη Παλτατζίδου για το παραπάνω θέμα. Λίγη ώρα αργότερα,κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, τέθηκε σαν έκτακτο θέμα από τη γραμματέα του τοπικού κ. Κούλα Τσουκαλά ότι ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ.Καζαντζίδης θέτει το θέμα στο συμβούλιο ώστε να αποφασιστεί άμεσα, έως σήμερα,η γνωμοδότηση του τοπικού για την απόφαση να κλείσει ο κεντρικός δρόμος την ημέρα που θα ανοίξουν τα καταστήματα έπειτα απο το lockdown λόγω κορονοϊού.

Η εισήγηση που στάλθηκε ήταν η εξής: 

Παρακαλώ όπως εγκρίνετε το κλείσιμο της Λεωφόρου Δημοκρατίας από την οδό Βασιλέως Γεωργίου μέχρι την 25η Μαρτίου από τις 7 το πρωί της Δευτέρας 4 Μαΐου έως τις 8 το βράδυ της Τρίτης 5 Μαΐου για να πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης.

Σας παραθέτουμε τις σημερινές αρνητικές τοποθετήσεις,οι οποίες είναι τέσσερις εκ των επτά που συμμετείχαν στο συμβούλιο,με αποτέλεσμα η εισήγηση να απορριφθεί :

Η τοποθέτηση του τοπικού συμβούλου κ.Χαραβόπουλου Χάρη:
Η απόφαση για ασφαλτόστρωση στον πεζόδρομο της Λ. Δημοκρατιας σε χρόνο ρεκόρ χωρίς την γνωμοδότηση του τοπικού συμβουλίου για το θέμα με βρίσκει απόλυτα αντίθετο και σήμερα κιόλας ψήφισα αρνητικά στο κλείσιμο της Λ. Δημοκρατίας για ασφαλτόστρωση με αντιπρόταση να γίνει συντήρηση της υπάρχουσας υποδομής μέχρι να ξεκινήσουν τα έργα για το Open mall.

Ελπίζω οι φίλοι τοπικοί σύμβουλοι να έπραξαν το ίδιο.

Εάν περισσεύουν ασφαλτικά στον Δήμο μας να χρησιμοποιηθούν στα στενά του Ωραιοκάστρου καθώς είναι σε κακή κατάσταση.

Το Τοπικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου είναι αρμόδιο για τα θέματα του Ωραιοκάστρου και καλό είναι να μην το ξεχνάμε. Η ακόμα χειρότερα να το θυμόμαστε οπότε μας βολεύει.

Τοποθέτηση τοπικού συμβούλου Μάξιμου Αλευρά:

Χτες πραγματοποιήθηκε η 4 τακτική συνεδρίαση της Κοινότητας Ωραιοκάστρου μέσω της τηλεδιάσκεψης , που πέρασε σχετικά ικανοποιητικά και με δημοκρατικές αρχές .
Εκφράζω όμως τη διαμαρτυρία μου , ότι την τελευταία στιγμή , ζητήθηκε να εξετάσουμε ξαφνικά άλλο ένα θέμα , το οποίο το ξεκίνησαν στο ΔΣ Δήμου Ωραιοκάστρου , αγνοώντας την μη ύπαρξη της γνωμάτευσης από ΔΣ της Κοινότητας Ωραιοκάστρου. Ας ελπίζουμε , ότι υπήρχε ένα απλό ανθρώπινο λάθος και όχι σκόπιμη ενέργεια .Όπως και να είναι παρακαλώ τους υπευθύνους να είναι προσεκτικοί και να ακολουθήσουν τη σωστή διαδικασία στα θέματα, για τα οποία είναι απαραίτητη η γνωμάτευση της Κοινότητας Ωραιοκάστρου .

Τοποθέτηση τοπικής συμβούλου Έφη  Παλτατζίδου : 

Το ξήλωμα των κυβόλιθων είναι έργο χρονοβόρο, βλάπτει τη λειτουργία των καταστημάτων, έχει κόστος και δεν χρειάζεται να γίνει. Οι κυβόλιθοι θέλουν απλά συντήρηση και όλα τα άλλα περιθώρια θορύβου και φθοράς είναι προφάσεις.
Ο δρόμος κατασκευάστηκε για να δώσει μία άλλη αισθητική στην πόλη και στο κεντρικό της άξονα.
Έγινε με θυσίες των κατοίκων που και τότε επιβαρύνθηκαν με θόρυβο,με οικονομική δυσπραγία των καταστημάτων τους και αντιπαραθέσεις.
Τα περισσεύματα των ασφαλτικών του δήμου μπορούν να καλυφθούν να καλύψουν μέρος των ανωμαλιών άλλο δρόμων, λακκούβες – καθιζήσεις  – λανθασμένες κλήσεις.
Γιατί η διοίκηση αγνόησε παντελώς την ύπαρξή του τοπικού συμβουλίου που τυχαία πληροφορήθηκε την πρόθεσή της για ξήλωμα των κυβόλιθων και αντικατάσταση τους με άσφαλτο;
Γιατί η διοίκηση του δήμου θέλει ένα τοπικό συμβούλιο άπραγων και ευνουχισμένων αιρετών;
Το συμβούλιο θα λειτουργήσει όπως ορίζει ο νόμος είτε το θέλουν είτε όχι οι διοικούντες.
Δεν θα φιμώσουν κανέναν, γιατί οι πρώτοι που θα αντιδράσουν θα είναι οι ίδιοι οι πολίτες.

Τοποθέτηση αντιπροέδρου τοπικού συμβουλίου Μαρία Τοψή:

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του Τοπικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου χθες ημέρα Τετάρτη 29 Απριλίου αιφνιδιάστηκα μας ζητήθηκε να ψηφιστεί το κλείσιμο της Λ. Δημοκρατίας για την ασφαλτόστρωση του. Προσωπικά με βρίσκει κάθετα αντίθετη για τρεις λόγους:
α) ότι υπάρχουν πάρα πολλοί δρόμοι που χρειάζονται άμεσα ασφαλτόστρωση
β) για τον τρόπο που έγινε η διαδικασία ο οποίος υποβαθμίζει ένα πολύ βασικό όργανο για την σωστή λειτουργία του δήμου
γ) γιατί εκτός των άλλων η ημερομηνία που προτάθηκε είναι η πρώτη ημέρα που θα λειτουργήσουν τα καταστήματα  έπειτα απο την απαγόρευση λόγω κορονοϊού. Οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα στους επιχειρηματίες του τόπου μας που πληγώθηκαν απο την κρίση του κορονοϊού και όχι να τους δημιουργούμε και άλλα προβλήματα.  

Ωραιόκαστρο: ριζικές αλλαγές στην Λ.Δημοκρατίας χωρίς μελέτη,βίντεο

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.