Σε πλήρη εφαρμογή το Lockdown – Όλα τα μέτρα

Σε πλήρη εφαρμογή το Lockdown – Όλα τα μέτρα

Απο σήμερα είναι σε ισχύ αυστηρό Lockdown εως τις 11 Ιανουαρίου

Συγκεκριμένα ισχύουν: 

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00 – 5:00, με εξαίρεση για λόγους:
    -Εργασία (μέσω βεβαίωσης)
    -Λόγους υγείας (κωδικός 3)
  • Σταματά το click away στα καταστήματα
  • Κλειστά  βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ.
  • Απαγορεύονται οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος
  • Κλειστές οι εκκλησίες, δεν θα γίνει Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους τα Θεοφάνεια.

Δεν θα καταβάλουν ενοίκιο Ιανουαρίου όσες επιχειρήσεις παραμείνουν κλειστές

Το 80% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος, και όχι επί της απώλειας, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, έτσι ώστε να μην έχουν περαιτέρω απώλειες από αυτές που έχουν σήμερα. Με αυτό τον τρόπο, επιμερίζεται το κόστος του ενοικίου κατά 80% στο Κράτος και κατά 20% στον εκμισθωτή. Συνεπώς, η επιχείρηση που αξιοποιεί το ακίνητο δεν θα πληρώσει ενοίκιο τον Ιανουάριο.

Το μέτρο αφορά όλες τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή μέχρι τις 11 Ιανουαρίου. Συμπεριλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον, οι επιχειρήσεις της εστίασης, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή/και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, οι επιχειρήσεις των κλάδων πολιτισμού και αθλητισμού, τα γυμναστήρια και άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή. Επιπλέον, εντάσσονται οι επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία, και οι υπηρεσίες μεταφορών, καθώς πλήττονται ιδιαίτερα από την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Βήμα- βήμα πως στέλνω SMS στο 13033 – Το έγγραφο μετακίνησης

Το SMS θα πρέπει να σταλθεί ως εξής: Ονοματεπώνυμο ΚΕΝΟ, Διεύθυνση κατοικίας ΚΕΝΟ, τον λόγο που αντιστοιχεί στην έξοδο από το σπίτι.

Στη συνέχεια θα λαμβάνουν ως απάντηση: «Μετακίνηση κενό X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας». Σημειώνεται ότι σε περίπτωση ελέγχου, οι πολίτες οφείλουν να επιδείξουν το SMS μαζί με την αστυνομική τους ταυτότητα.

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών αναγκών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους

3. Μετάβαση στην τράπεζα στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή

4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη

5. Μετάβαση σε τελετή υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για την διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ατομικά ή ανά δυο άτομα.

Για όσους πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα αποστολής sms ισχύει ότι ίσχυε και το Μάρτιο του 2020 στο πρώτο lockdown. Εκτυπώνουν και συμπληρώνουν το παρακάτω έγγραφο:

Πέτσας: Στις 11 Ιανουαρίου ανοίγουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.