Σε “φιάσκο” κατέληξε η εκλογή του Συμπαραστάτη στο Ωραιόκαστρο

Άκυρη η εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του δήμου Ωραιοκάστρου

Δικαίωση της ΑΝ.Α.Σ.Α που προσέφυγε στα αρμόδια όργανα
Σε «φιάσκο» κατέληξε η αντιδημοκρατική και εν τέλει παράνομη, όπως αποδεικνύεται, προσπάθεια της διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου να εκλέξει τον ευνοούμενό της ως Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο δήμο Ωραιοκάστρου.
Η δήθεν προσπάθεια ψηφιακού εκσυγχρονισμού του δήμου, που ευαγγελιζόταν ο Παντελής Τσακίρης σε πρόσφατο άρθρο του σε εφημερίδα της πόλης, με κορωνίδα τα επιτεύγματα της αντιδημαρχίας Ψηφιακής Πολιτικής, έπεσε στο κενό.
Με την υπ’ αρ. 46011/8.10.2020 απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης και ελεγκτή νομιμότητας έγινε δεκτή η Ενδικοφανής Προσφυγή του επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α, Παντελή Σκαρλάτου κατά της υπ’ αρ. 149/2020 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ωραιοκάστρου για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης ακύρωσε την απόφαση της διοίκησης Π. Τσακίρη με αιτιολογικό: «Επειδή, με την υπ’ αρ. 149/2020 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ωραιοκάστρου, αποφασίστηκε με πλειοψηφία η επιλογή του κου Ατμαζίδη Γεωργίου του Σάββα, ως Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του δήμου Ωραιοκάστρου, με μυστική ηλεκτρονική ψηφοφορία, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 77 του Ν. 3852/2010 όπως ισχύουν και της υπ’ αρ. 1/661/07-01-2020 ερμηνευτικής εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίες προβλέπουν τη λήψη απόφασης περί επιλογής του Συμπαραστάτη με «μυστική ψηφοφορία» και όχι με «μυστική ηλεκτρονική ψηφοφορία»».
«Από την πρώτη στιγμή χαρακτηρίσαμε την διαδικασία εκλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης παράνομη και προσφύγαμε στα αρμόδια όργανα. Η σημερινή απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μας δικαιώνει», ανέφερε ο επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α, Παντελής Σκαρλάτος τονίζοντας ότι τα μέλη της διοίκησης του δήμου θα πρέπει να σταματήσουν να λειτουργούν ως μαθητευόμενοι μάγοι στην «καμπούρα» του δήμου και των δημοτών του δήμου Ωραιοκάστρου.
Ο κ. Σκαρλάτος τόνισε ότι «ο έλεγχος τήρησης της νομιμότητας των πράξεων της διοικούσας αρχής και του δημοτικού συμβουλίου είναι στις προτεραιότητες της παράταξής μας. Πάνω από όλα βάζουμε το συμφέρον των συνδημοτών μας και για αυτό θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο».
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.