Στα “κρυφά” η έναρξη εργασιών των νέων διοδίων στη Χαλάστρα Η τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη Κ.Γιουτίκα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Χαλάστρα… εν’ αγνοία της διοίκησης του δήμου Δέλτα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν σε εφαρμογή από τις 29.1.20 στον κόμβο της Χαλάστρας προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής πλευρικών σταθμών διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Αξιού (ημικόμβος Χαλάστρας) που αποτελεί μέρος του κυρίου  άξονα του Αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας οδού.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αποφασίστηκαν από την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης περιλαμβάνουν εναλλακτικές διαδρομές για τους οδηγούς που εισέρχονται και εξέρχονται από την κοινότητα της Χαλάστρας,  ενώ έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους δημότες και στους εργαζόμενους στην περιοχή καθώς δεν είχαν λάβει καμία σχετική ενημέρωση. Χωρίς επίσημη ενημέρωση έμεινε και η διοίκηση του δήμου Δέλτα.

«Ο δήμος Δέλτα ενημερώθηκε τυχαία από το διαδίκτυο καθώς ούτε η Εγνατία Οδός  ούτε η Διεύθυνση Τροχαίας μας ενημέρωσε για την έναρξη των εργασιών και όπως διαπιστώσαμε δεν ήμασταν  στον πίνακα αποδεκτών του εγγράφου καθώς ο δρόμος ανήκει στην ευθύνη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» ανέφερε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης ο οποίος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχο  κ Θωμά Γέρμανο και ζήτησε περισσότερη  σήμανση και αυξημένη αστυνόμευση για την αποφυγή τυχόν τροχαίου ατυχήματος.

Οι εργασίες σύμφωνα με την Διεύθυνση Τροχαίας πρόκειται να  διαρκέσουν τουλάχιστον δύο μήνες.

Το δημοτικό συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 30.1.20 για να αποφασίσει την δράση των κινητοποιήσεων ως προς την αποτροπή της δημιουργίας των διοδίων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Γιουτίκας Κωνσταντίνος βρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και δήλωσε δυναμικό παρών ως προς την απόφαση μεταφοράς των διοδίων και των σχεδιασμός δράσης του δημοτικού συμβουλίου να εκφράσουν την άρνησή τους ως προς την δημιουργία των διοδίων.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.