Στην ΔΕΘ οι αγρότες,έκαναν τα δικά τους εγκαίνια

Συλλαλητήριο διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, και λίγα λεπτά μετά τις 16.30 οι συμμετέχοντες έκοψαν μια κορδέλα, “εγκαινιάζοντας” έτσι, συμβολικά οι ίδιοι, την 10η Διεθνής Έκθεσης Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας “Zootechnia”.
IMG_7607
Από την εξέδρα, που στήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μπροστά απο τον Πύργο του ΟΤΕ, οι συμμετέχοντες στο σημερινό συλλαλητήριο μίλησαν για “αφανισμό του πρωτογενούς τομέα” και για “εμπαιγμό εκ μέρους της κυβέρνησης”.
Στο σημείο ακολούθησαν μικρής έκτασης επεισόδια, όταν αγροτοκτηνοτρόφοι επιχείρησαν να εισέλθουν στους χώρους της κλαδικής έκθεσης, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους εμποδίζουν.
Τελικώς οι διαδηλωτές κατάφεραν να εισέλθουν στον εκθεσιακό χώρο, ενώ λίγο από τις 18:00 το απόγευμα αναχώρησαν με τα τρακτέρ τους από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με προορισμό τον κόμβο Δερβενίου.
IMG_7604
IMG_7603
Ο αγρότης Γιάννης Παναγής δήλωσε ότι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα έχουν στοιχειοθετημένες και κοστολογημένες προτάσεις και κάλεσε την ελληνική κοινωνία να συνταχθεί με τους αγρότες, αφού ουσιαστικά,όπως είπε,τα προβλήματα είναι “κοινά για όλους”. Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών λέγοντας ότι με τις πολιτικές τους “καταστρέφουν τον πρωτογενή τομέα” και σημείωσε ότι “κανείς μέχρι σήμερα δεν έσκυψε στα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων”.
“Ηρθαμε εδώ με τα τρακτέρ μας, από τις περιοχές Λαγκαδά, Λητής, Μελισσοχωρίου, Δρυμού και Ασσήρου, του νομού Θεσσαλονίκης να διαδηλώσουμε μήπως και μας ακούσει κανείς σ΄αυτήν την κυβέρνηση, αλλά και στα άλλα κόμματα επίσης”, είπε ο πρόεδρος του Συντειαρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης, προσθέτοντας ότι “διαμαρτυρόμαστε για κόστος παραγωγής, ασφαλιστικό και φορολογικό”.
Σημειώνεται ότι η 10η έκθεση «Zootechnia» εγκαινιάζεται από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου.
IMG_7606
Φωτορεπορτάζ Θοδωρής Μαραντίδης

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.