Σχέσεις χωρίς μέλλον – Ποιες είναι – Τι μπορούμε να κάνουμε

Σχέσεις χωρίς μέλλον – Ποιες είναι –
Τι μπορούμε να κάνουμε

Υπάρχουν κάποιες σχέσεις που θεωρούμε ότι το μέλλον τους είναι προκαθορισμένο. Ποιες είναι αυτές και για ποιο λόγο ορισμένες φορές επιλέγουμε να εμπλακούμε σε τέτοιου είδους σχέσεις; Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα φέρει το μέλλον. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όμως που από την αρχή αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον.

Άραγε θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε αυτό  ή σε αυτές τις σχέσεις ισχύει το «καλό θα είναι να ζούμε τη στιγμή».

Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα δούμε διαφόρων ειδών σχέσεις, όπως για παράδειγμα σχέσεις που προσπαθούμε να παραμείνουν κρυφές για κάποιο λόγο, σχέσεις που φαίνεται ότι αυτά τα δύο άτομα είναι η μέρα με τη νύχτα, σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί για να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες, σχέσεις πάθους, σχέσεις έρωτα.

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να δούμε ποιες είναι τελικά οι σχέσεις χωρίς μέλλον ή που, τουλάχιστον, αυτό φαίνεται εξαρχής και αν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε.

Υπάρχουν όμως και κάποιες φορές που ενώ γνωρίζουμε ότι η σχέση δεν έχει κανένα μέλλον, δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι για αυτό αλλά θέλουμε να ζήσουμε απλά και μόνο κάποιες στιγμές. Σχέσεις χωρίς μέλλον! Ποιες είναι αυτές, τι μπορούμε να κάνουμε όταν επιλέξουμε να εμπλακούμε σε μία τέτοιου είδους σχέση;

Σχέσεις χωρίς μέλλον – Ποιες είναι

Παρακάτω θα δούμε κάποιου είδους σχέσεις που, αρχικά, φαίνεται να μην έχουν κανένα μέλλον κι όμως επιλέγουμε να εμπλακούμε σε αυτές για τους δικούς μας, εκείνη τη στιγμή, λόγους.

Η αλήθεια είναι όμως  το ότι δεν έχουν μέλλον το λέμε με κάθε επιφύλαξη, γιατί τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν από τη μία στιγμή στην άλλη αφού η ζωή είναι όλο εκπλήξεις! Φυσικά δεν είναι περίεργο αν βρεθούμε σε μία τέτοιου είδους σχέση να είναι και δική μας επιλογή να μην έχει μέλλον, γιατί μας αρέσει να ζούμε τις στιγμές όπως εμείς επιθυμούμε και να μη σκεφτόμαστε απαραίτητα αν θα πάει παρακάτω μία σχέση ή όχι.

1) Σχέση ως τρίτο πρόσωπο

Όταν εμπλακούμε σε μία σχέση ως τρίτο πρόσωπο τότε γνωρίζουμε ότι δύσκολα αυτή η σχέση θα έχει μέλλον. Αρκετές γυναίκες βέβαια θεωρούν ότι μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι το τρίτο πρόσωπο, αλλά τα πράγματα θα αλλάξουν και ελπίζουν σε μία αλλαγή της κατάστασης.

Κάποιες φορές η επιθυμία τους γίνεται πραγματικότητα και άλλες πάλι απλά απογοητεύονται με το να περιμένουν τη στιγμή που δεν θα είναι πια το τρίτο πρόσωπο σε αυτή τη σχέση.

Αρχικά, λοιπόν, θα λέγαμε ότι μία σχέση ως τρίτο πρόσωπο καλό θα ήταν να μην τη δούμε σαν μία σχέση με μέλλον γιατί το πιο πιθανό είναι να συνεχίσουμε να είμαστε το τρίτο πρόσωπο για πολύ καιρό ελπίζοντας για κάτι άλλο.

Φυσικά υπάρχουν περιπτώσεις που όντως από κάποια στιγμή και μετά οι γυναίκες αυτές δεν ήταν πια το τρίτο πρόσωπο και κατέληξαν να είναι με αυτόν τον άντρα, αλλά επειδή ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουρες για την εξέλιξη καλό θα ήταν να κρατάμε σε αυτές τις περιπτώσεις  πολύ μικρό καλάθι.

Από τη στιγμή που έχετε μπει σε αυτή τη διαδικασία, ζήστε αυτή τη στιγμή που περνάτε όμορφα με το συγκεκριμένο άνθρωπο και μη σκέφτεστε το παρακάτω. Το αν είναι μία σωστή κίνηση η λάθος είναι μία άλλη ιστορία που αφορά την καθεμία προσωπικά.

2) Σχέση με έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα

Φαίνεται σε  κάποιες περιπτώσεις να μας ελκύει ένα άτομο το οποίο έχει έναν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα από εμάς. Είναι κάτι ανεξερεύνητο, με μυστήριο και κάτι που μας κάνει να θέλουμε να ψάξουμε αυτό το άτομο καλύτερα.  Από τη στιγμή που είναι κάτι εντελώς διαφορετικό δεν είναι περίεργο να θέλουμε να ανακαλύψουμε τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του.

Είναι για εμάς κάτι καινούριο, πρωτόγνωρο και όλο αυτό μας δημιουργεί περίεργα συναισθήματα. Έτσι λοιπόν καταλήγουμε ότι θέλουμε να κάνουμε μία σχέση με έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα αφού κάτι μας τραβάει σε αυτόν. Κάποιος όμως που θα δει από έξω αυτή την κατάσταση μπορεί να αντιληφθεί ότι μία τέτοια σχέση δεν θα μπορούσε να έχει μέλλον. Όσο είμαστε ακόμα στην αρχή μας φαίνεται μέχρι και αρκετά  χαριτωμένη αυτή η διαφορετικότητα.

Συνήθως όμως αυτό που αρχίζει να συμβαίνει στην πορεία είναι μία σχέση στην οποία προσπαθούν να συνεννοηθούν δύο τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες οι οποίοι κοιτούν τα πράγματα κάθε φορά ο καθένας από τη δική του οπτική.

Πόσο εύκολο μπορεί να είναι αυτό; Εμείς τα λέγαμε ότι ίσως είναι κάτι που μπορεί να κουράσει και τις δύο πλευρές και ενώ στην αρχή αυτό το μυστήριο του διαφορετικού ίσως ξυπνούσε ακόμη και κάποια πάθη, τώρα φαίνεται να ζορίζει ιδιαίτερα την καθημερινότητα.

3) Σχέση απλά και μόνο πάθους

Σχέση που βασίζεται απλά και μόνο στο  πάθος. Κάποιες σχέσεις έχουν ξεκινήσει ακριβώς γιατί αυτοί οι δύο άνθρωποι ένιωθαν τόσο έντονο πάθος ο ένας για τον άλλον που δεν μπορούσαν να σκεφτούν τη ζωή τους χωριστά. Κάτι τέτοιο ακούγεται ιδανικό! Μπορεί όμως το πάθος από μόνο του να διατηρήσει μία σχέση στον χρόνο; Φαίνεται πως για να διατηρηθεί μία σχέση στο χρόνο δεν μπορεί να έχει μοναδικό παράγοντα το πάθος.

Βασικά θα θέλαμε να τονίσουμε ότι μία σχέση πάθους συνήθως δυσκολεύεται να μπει σε καλούπια και να δημιουργήσει μία πιο στερεή κατάσταση και για τους δύο. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να δημιουργήσει ο έρωτας σε συνδυασμό με την αγάπη. Το πάθος θα λέγαμε ότι μόνο με τα προηγούμενα δύο μαζί θα μπορούσε να ισορροπήσει μία σχέση και να  καταφέρει να κρατηθεί στο μέλλον.

Μάλιστα, πολλοί  υποστηρίζουν  πως δεν θα επέλεγαν μία σχέση πάθους για να προχωρήσουν παρακάτω και να δουν τα πράγματα πιο σοβαρά, όπως για παράδειγμα να κάνουν οικογένεια. Ίσως γιατί οι σχέσεις πάθους λειτουργούν στα «κόκκινα» και στα άκρα. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος για πάρα πολύ καιρό χωρίς να βρίσκει ισορροπίες και κάποια όρια σε συγκεκριμένες καταστάσεις.

4) Σχέση για να καλύψουμε μία προσωρινή ανάγκη

Όταν ξεκινήσουμε μία σχέση για να καλύψουμε μία προσωρινή ανάγκη δύσκολα θα έχει μέλλον. Μπορεί να μην το αντιλαμβανόμαστε από την αρχή ότι ξεκινάμε αυτή τη σχέση γιατί θέλουμε να καλύψουμε τη συγκεκριμένη ανάγκη μας, αλλά δεν είναι περίεργο να το αντιληφθούμε στην πορεία. Τι εννοούμε ότι ξεκινάμε μία σχέση για να καλύψουμε μία προσωρινή ανάγκη;

Για παράδειγμα, μπορεί να περιτριγυριζόμαστε από ζευγάρια, να είμαστε μόνες καιρό και να ξεκινήσουμε μία σχέση απλά και μόνο για να μην νιώθουμε “διαφορετικές” από όλους τους υπόλοιπους. Αν προσπαθήσουμε να καλύψουμε μία τέτοια ανάγκη, φυσικά μπορεί να συμβεί κάτι πολύ όμορφο, αλλά συνήθως περνάει γρήγορα. Αν λοιπόν υπάρχει μία ανάγκη που θέλουμε να καλύψουμε ας είναι συναισθηματική.

Σχέσεις χωρίς μέλλον – Τι μπορούμε να κάνουμε

Είδαμε παραπάνω κάποιες σχέσεις που με την πρώτη ματιά θα λέγαμε ότι δεν λειτουργούν, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν μέλλον. Τι μπορούμε να κάνουμε αν τελικά επιλέξουμε να εμπλακούμε σε μία τέτοια σχέση;

Μήπως το βλέπουμε από την αρχή αλλά η αισιόδοξη πλευρά του εαυτού μας μας κάνει να πιστεύουμε πως όλα θα έρθουν σιγά σιγά στα μέτρα μας; Για οποιονδήποτε και αν το κάνουμε, θα ήταν βοηθητικό για εμάς να ζούμε αυτό που συμβαίνει τώρα. Έτσι θα αποφύγουμε τυχόν απογοητεύσεις στο μέλλον.

Φυσικά και δεν ξέρουμε με βεβαιότητα πώς θα έρθουν τα πράγματα, αλλά να μην ξεχνάμε ότι ορισμένες φορές κοιτάμε πίσω και σκεφτόμαστε πως ίσως θα θέλαμε να γυρίσουμε τον χρόνο και να κάνουμε από την αρχή άλλες επιλογές.

Αν λοιπόν έχετε βρεθεί σε μία σχέση που θεωρητικά φαίνεται χωρίς μέλλον, αλλά εσείς αυτήν την στιγμή θέλετε να παραμείνετε εκεί, αφήστε στην άκρη το μέλλον και απολαύστε τις στιγμές! Το αν θα βρεθεί ένας τρόπος να αλλάξουν κάποια πράγματα το δείχνει η πορεία και είναι στο χέρι πάντα και των δυο πλευρών.

dynamikhgynaika.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.