Σύμφωνο Συνεργασίας Δ.Παύλου Μελά με το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνο Συνεργασίας του Δήμου Παύλου Μελά με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020, ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος και ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δημήτριος Δεμουρτζίδης.

Η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων του Δήμου Παύλου Μελά, κας Χαράς Αμανατίδου και της Συντονίστριας Βορείου Ελλάδος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κας Ιωάννας Μακρή.

Οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο και την ενίσχυση των διαδικασιών προαγωγής του βιοτικού επιπέδου και της υγείας των παιδιών. Επιπροσθέτως, συναποφάσισαν να συνεργαστούν με σκοπό την ενίσχυση των διαδικασιών ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης και την ανταλλαγή γνώσεων, πληροφοριών και εμπειριών.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε στην έως τώρα άρτια και πολύπλευρη συνεργασία του οργανισμού με τον Δήμο Παύλου Μελά, η οποία επισφραγίστηκε με την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των από κοινού δράσεων. Παρομοιάζοντας τις δυο πλευρές ως συγκοινωνούντα δοχεία που επικοινωνούν, αλληλοεπιδρούν και μοιράζονται όχι μόνο τις ίδιες αξίες, αλλά και γνώσεις και τεχνογνωσία, δήλωσε: «Είναι μείζονος σημασίας η σύναψη εποικοδομητικών συνεργιών και η σύμπραξη υγιών δυνάμεων, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς όπως οι σημερινοί».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης, αναφέρθηκε στα οφέλη μίας εποικοδομητικής και αμφίδρομης συνεργασίας που έχει ως μοναδικό στόχο την υποστήριξη των παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όταν ενώνουμε δυνάμεις πολλαπλασιάζουμε αποτελέσματα. Η επικύρωση της συνεργασίας μας με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μέσω του Συμφωνητικού Συνεργασίας, μας δίνει τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε ιδέες, απόψεις και να υλοποιήσουμε περαιτέρω δράσεις με μοναδικό σκοπό να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο τα παιδιά».

Η Αντιδήμαρχος Χαρά Αμανατίδου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Δήμος Παύλου Μελά και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μπορούν να δυναμώσουν τη συνεργασία τους, να διεκδικήσουν ευρωπαϊκά προγράμματα και με στοχευμένες ενέργειες, τόσο σε έκτακτες περιπτώσεις όσο και σε θέματα της καθημερινής ζωής, να φέρουν το … χαμόγελο σε όλα τα παιδιά.

Με σκοπό την υλοποίηση των ανωτέρω, ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του Δήμου Παύλου Μελά το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του, καθώς και τις υλικοτεχνικές υποδομές του.

Συγκεκριμένα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του Δήμου:

 • Την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
 • Την Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000
 • Την Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111
 • Τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά (Ασθενοφόρα), ενταγμένες στο ΕΚΑΒ
 • Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη
 • Τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του Οργανισμού στον τομέα της Εξαφάνισης ανηλίκων (116000 και AMBER ALERT HELLAS) και στον τομέα εξαφάνισης ενηλίκων που διατρέχουν κίνδυνο (Missing Alert Hellas), καθώς και την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης εξαφανισμένων Παιδιών «Θανάσης Μακρής»
 • Τις Κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής για Παιδιά και συγκεκριμένα τη Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής και Παιδιατρικής, τη Μονάδα Προληπτικής Οφθαλμιατρικής και Ωτορινολαρυγγολογίας, το υπερσύγχρονο Κινητό Πολυϊατρείο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» και το Πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
 • Τον «Οδυσσέα», το 1ο Κινητό Εργαστήρι Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας, με δυνατότητα αξιοποίησής του και ως όχημα Κινητό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων
 • Τα εξειδικευμένα οχήματα άμεσης επέμβασης και τα διασωστικά οχήματα του Οργανισμού
 • Την υπηρεσία της επιτόπιας παρέμβασης, η οποία απευθύνεται σε παιδιά που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, με σκοπό την προστασία τους και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους σε συνεργασία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές.
 • Την παροχή κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας (συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών αλλά και ανδρών) σε συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες.
 • Την παροχή κοινωνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους.

 

Από την πλευρά του ο Δήμος Παύλου Μελά αναλαμβάνει:

 • Την προβολή της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις εξαφανίσεις 116000 και της Ευρωπαϊκής Γραμμής Υποστήριξης παιδιών και εφήβων 116111 στα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης που διαχειρίζεται.
 • Την ενημέρωση όλων των αρμόδιων διευθύνσεών του για τις δράσεις και τις υπηρεσίες που παρέχει ο Οργανισμός στους τομείς της Βίας, της Υγείας, της Εξαφάνισης και της Φτώχειας, όπως περιγράφονται παραπάνω, με σκοπό τη συνεργασία και αξιοποίησή τους προς όφελος των παιδιών και των οικογενειών τους που διαμένουν στο Δήμο.
 • Την προβολή των μηνυμάτων Amber και Missing Alert Hellas στο οδικό δίκτυο και σε άλλα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης που διαχειρίζεται.
 • Την ενεργή συμμετοχή των υπηρεσιών του Δήμου στα προγράμματα Amber και Missing Alert Hellas.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.