Τα κονδύλια της Πολιτικής Προστασίας αγνοούνται!

Κάθε χρόνο ο Δήμος Ωραιοκάστρου παίρνει κάποια κονδύλια Πολιτικής Προστασίας, χρηματοδοτήσεις που δίνονται για αντιπλημμυρικά έργα, συντήρηση κρουνών, καθαρισμό φρεατίων, δημιουργία και συντήρηση αντιπυρικής ζώνης στο βουνό κτλ.

Προ κρίσης τα ποσά άγγιζαν τα 70.000 ευρώ, ενώ μετά την ένωση των δήμων με το σχέδιο Καλλικράτης ανέρχονται περί τα 40.000 ευρώ.

Πλησιάζει η έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και είδαμε πρόσφατα όσοι τρέξαμε στον μαραθώνιο της “Ελπίδας” ότι οι δρόμοι στο βουνό είναι σχεδόν απροσπέλαστοι ακόμα και από τετρακίνητα οχήματα, ζήσαμε στιγμές μες τον χειμώνα όπου με την πρώτη έντονη βροχή οι δρόμοι μεταλλάσονταν σε λίμνες, ευτυχώς δεν είχαμε και κάνα “Σήφη”.

Οι περισσότεροι κρουνοί στο Ωραιόκαστρο δεν είναι λειτουργικοί ενώ υπήρξαν και οι κακοπροαίρετοι που είπαν ότι τα λεφτά πήγαν στα χέρια της ΟΜΑΚ Εθελοντές Ωραιοκάστρου που υπάγεται στην γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας, κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς η ομάδα πέρα από κάποιες προσφορές ιδιωτών όλα τα υπόλοιπα έξοδα τα καλύπτουν από μόνοι τους.

 

Πρώην διοίκηση του δήμου ή νυν, η απορία σας και δικιά μου…Τα απαραίτητα έργα δεν έγιναν!

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.