Τι αλλάζει από σήμερα σε εστίαση και ψυχαγωγία για εμβολιασμένους και μη

Τι αλλάζει από σήμερα σε εστίαση και ψυχαγωγία για εμβολιασμένους και μη

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος και για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών. Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε την ανάγκη ολοκληρωμένης προσέγγισης στον εμβολιασμό που θα συμπεριλάβει και τα μικρότερα παιδιά, όταν το επιτρέψουν οι κλινικές μελέτες.

«Πολύ σημαντικό να εμβολιάσουμε τα παιδιά και τα μικρά. Υπάρχουν παιδιά που νοσούν βαριά», τόνισε ο Θεοκλής Ζαούτης, Πρόεδρος ΕΟΔΥ.

Ήδη η Pfizer, αναμένει έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων για την έκτακτη χορήγηση του εμβολίου της σε παιδιά. Αν εγκριθεί θα ανοίξει ο δρόμος για τον εμβολιασμό των παιδιών και στην Ευρώπη.

Ο Αλμπέρτ Μπουρλά, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, δήλωσε: «Αισθανόμαστε ότι είναι αποτελεσματικό κι ασφαλές για τα παιδιά από 5-11 ετών και περιμένουμε να το εγκρίνουν οι Αρχές».

Σε αποκλειστική συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά αναφέρθηκε στο νέο αντιικό φάρμακο που θα προστεθεί σύντομα στη μάχη κατά του κορονοϊου: «Κάνουμε μελέτες για φάρμακο από το στόμα και το θετικό είναι ότι η θεραπεία θα γίνεται στο σπίτι. Είμαστε αισιόδοξοι».

Έκκληση, προς τους ανεμβολίαστους να προσέλθουν άμεσα στα εμβολιαστικά κέντρα, απηύθυνε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την τρίτη δόση του εμβολίου που έκανε στον «Ευαγγελισμό».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δήλωσε πως: «Με την πράξη τους αυτή δεν θα ωφελήσουν μόνο τον εαυτό τους, αλλά θα προσφέρουν μεγάλη υπηρεσία στις οικογένειές τους και στο κοινωνικό σύνολο.Η έξοδος από την υγειονομική κρίση είναι πια δική μας επιλογή».

Το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 201.746 τεστ, 2.324 νέα κρούσματα, 334 διασωληνωμένους και 22 θανάτους.

«Να μετατρέψουμε την πανδημία σε μία ενδημία, με μικρές εξάρσεις ελεγχόμενες μέσω του εμβολιασμού», ανέφερε ο Νίκος Τζανάκης καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η θωράκιση του πληθυσμού συνεχίζεται με την αποστολή κινητών ομάδων εμβολιασμού σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Τα νέα μέτρα για τους εμβολιασμένους

Ακόμη και στις κόκκινες περιοχές οι εμβολιασμένοι θα εξαιρούνται όλων των περιοριστικών μέτρων. Στους αμιγώς εμβολιασμένους χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης, από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, οι εμβολιασμένοι θα έχουν την δυνατότητα να είναι όρθιοι και να χορεύουν, ενώ σε θέατρα, κινηματογράφους και παιδότοπους η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για όλους.

Η άρση των περιοριστικών μέτρων φέρνει και εκτεταμένους ελέγχους, με περιπολίες σε όλη τη χώρα, για τον εντοπισμό τυχόν πλαστών εγγράφων. Για τα 33 πλαστά πιστοποιητικά που μοίρασε σε συγγενείς και φίλους, κατέθεσε η 44χρονη πρώην διοικητική υπάλληλος Κέντρου Υγείας Παλαμά.

Ο δικηγόρος της Νικόλαος Αρβανιτάκης δήλωσε πως: «Έχει μετανιώσει για τις πράξεις της, πλήρως. Ήθελε να σώσει κάποιους ανθρώπους. Έτσι πίστευε».

Την ίδια ώρα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας υγειονομικών υπαλλήλων, πραγματοποιήθηκε το πρωί έξω από το ΣτΕ, όπου συζητήθηκε η αίτηση ακύρωσης εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ, καθώς και των πυροσβεστών της ΕΜΑΚ που αρνούνται να εμβολιαστούν.

«Προδήλως παράνομη πράξη που οδήγησε σε αποδεκατισμό και υποβάθμιση του δυναμικού της ΕΜΑΚ», σχολίασε ο δικηγόρος Δήμος Θανασούλας.

«Να ακυρώσουν τον νόμο της υποχρεωτικότητας. Είναι ένα λάθος», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός.

Στον εμβολιασμό αντιτίθενται και οι περισσότερες μοναχές της Αδελφότητας Οσίας Ξένης στην Θεσσαλονίκη, που μετρά το δεύτερο θύμα από κορονοϊό. Η 62χρονη μοναχή που έχασε τελικά την ζωή της, αρνιόταν κατηγορηματικά να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Πριν από δύο ημέρες, μία 78χρονη έχασε την ζωή της επίσης από κορονοϊό, στην ίδια μονή. Ακόμη τρεις καλόγριες νοσούν. Ενώ, οι 11 από τις 17 συνολικά μοναχές που διαμένουν στην αδελφότητα, παραμένουν ανεμβολίαστες.

ertnews.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.