Υποχρεωτικά τα self test σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς

Υποχρεωτικά τα self test σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς

Την δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων, στις 10 Μαΐου 2021 με τα μέτρα, που εφαρμόζονται ήδη για τα Λύκεια (υποχρεωτικό έλεγχο αυτοδιάγνωσης με δύο τεστ εβδομαδιαίως «self-testing» μαθητών, εκπαιδευτικών και διοικητικού προσωπικού όλων των σχολικών μονάδων και με δωρεάν διάθεση από τα φαρμακεία), ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως.

Αναφορικά με το άνοιγμα και την επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων, η κα Κεραμέως ανέφερε ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από τις 10 Μαΐου θα πρέπει να υποβάλλονται σε self test δυο φορές την εβδομάδα για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Επιπλέον, η κα Κεραμέως ανέφερε ότι τα self test θα είναι υποχρεωτικά και για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Νηπιαγωγείου, όπως στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες.

«Σημασία έχει ο δείκτης θετικότητας και όχι ο αριθμός των κρουσμάτων» ανέφερε η κα Κεραμέως σε ερώτηση για το αν υπάρχει φόβος για «έκρηξη» των κρουσμάτων, με την υπουργό να τονίζει ότι τα self test μπορούν να βοηθήσουν για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι θετικό κρούσμα θεωρείται μόνο εάν «επιβεβαιωθεί» το θετικό self test από τον ΕΟΔΥ, μετά από επαναληπτικό τεστ την επόμενη ημέρα και τότε θα ενεργοποιείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.