Φιλοζωική Ωραιοκάστρου: Πότε θα υπογραφούν επιτέλους οι συμβάσεις;

Η Φιλοζωική Ωραιοκάστρου απαντάει σε όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο στις 31/1/2022 για τα αδέσποτα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31/01 τέθηκαν ερωτήσεις από τον κύριο Ηρακλή Τσακαλίδη, Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ, σχετικά με το σοβαρότατο θέμα των αδέσποτων στον Δήμο μας, αλλά οι αρμόδιοι απάντησαν εκεί που τους βόλευε, αποφεύγοντας να δώσουν απαντήσεις σε καίριες ερωτήσεις (δείτε σχετικά εδώ)
Έλαβαν τον λόγο ο δήμαρχος Παντελής Τσακίρης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αριστείδης Λαζαρίδης και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λια Δρόσου, απαντώντας με αναλήθειες, η μην απαντώντας καθόλου και εξαπολύοντας πρωτοφανείς επιθέσεις κατα της Φιλοζωικής, της οποίας σημειωτέον δεν είχε προσκληθεί κανένας εκπρόσωπος να συμμετέχει στην συζήτηση.
Ψέματα, κι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε!!
Ρωτάει ο κος Τσακαλίδης: γιατί εδώ και 8 σχεδόν 9 μηνες δεν έχουν υπογραφεί νέες συμβάσεις με κτηνιάτρους όπως είναι υποχρέωση σας;; Θέλετε η δεν θέλετε ν’ απομακρύνουμε τ’ αδέσποτα, να ταΐζονται ή οχι; “απαντάει” ο κ. Τσακίρης.
Απαντάει επίσης για το περιβόητο καταφύγιο πετώντας το μπαλάκι στον συνεργαζόμενο Δήμο Χαλκηδόνος, που εχει αναλάβει την πολεοδομική άδεια.
Γιατί παραμένει απλήρωτος κτηνίατρος που ολοκλήρωσε την σύμβαση με τον Δημο απο το 2019, ρωτάει ο κος Τσακαλίδης; Για ταΐστρες και ποτίστρες μιλάει η κα Δρόσου και μάλιστα υποστηρίζει οτι η Φιλοζωική είναι αντίθετη στην τοποθέτηση τους, πράγμα που είναι απολύτως ψέμα!!
Δικό μας μέλος είχε έρθει μαζί σας να συζητήσετε τα πιθανά μέρη τοποθέτησης ταϊστρών στην Κοινότητα Ωραιοκάστρου. Εμείς δεν είμαστε αντίθετοι στην τοποθέτηση ταϊστρών. Αλλά κυρια Δρόσου τις ταΐστρες τις τοποθετούμε για να τις γεμίζουμε φαγητό, οχι για να βάζουμε φωτογραφείς!
Προφανώς ο Δημος δεν εχει εξασφαλίσει τροφές για καθημερνή σίτιση όπως οφείλει. Παρτε παράδειγμα στην κοινότητα Ωραιοκάστρου, οι ταΐστρες είναι άδειες και παρατημένες.
Εμεις έτσι κι αλλιώς ταΐζουμε ζώα με δικα μας αποκλειστικά έξοδα. Αδυνατούμε να τροφοδοτήσουμε και τις ταΐστρες.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ κύριοι και κυρία της διοίκησης που μας βάζετε στην ίδια μοίρα με σας.
Το έργο το δικό μας χάρισε πολλά χρόνια ζωής σε εγκαταλελειμμένα πλάσματα ενώ εσείς δεν εφαρμόζατε τους νόμους φοβούμενοι το πολιτικό κόστος, το χάσιμο ψήφων!
Εννέα μήνες δεν υπάρχουν συμβάσεις με κτηνιάτρους, και περισυλλογέα όπως είστε υποχρεωμένοι να έχετε για όλο το ετος! Στειρώσεις δεν γίνονται, κουτάβια πετιούνται παντού, ζώα πεθαίνουν αβοήθητα! ΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ?? ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ!!!!
Πενταμελής Επιτροπή με σωστή σύσταση βάσει νόμου, δεν υπήρξε ποτέ. Στην θέση του εκπαιδευτή βάζετε δεύτερο άτομο απο τον Δημο.
Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να παρέχει φιλοξενία κι εκπαίδευση στα επιθετικά ζώα και σ’ ενα μήνα να δώσει αναφορά για την πορεία του ζώου. Εδώ κι ενάμιση χρόνο οκτώ ζωα παρέμεναν επι πληρωμή σε εγκαταστάσεις του περισυλλογέα και δεν γνωρίζει κανείς γιατί και τι απέγιναν.
Το χειρότερο ολων, ο αντιδήμαρχος κ. Λαζαρίδης τόλμησε να μας χρεώσει επίθεση στο πρόσωπό του. Επίθεση σε μας που πάμπολλες φορές μπήκαμε μπροστά και με προσωπικά μας έξοδα κάναμε την δουλειά για την οποία εκείνος πληρώνεται! Αχαριστία!
Τα σκυλιά που λέει οτι απειλήσαμε ότι θ’ αμολήσουμε, ειναι 9 αδέσποτα που τους έχει παραχωρηθεί φυλασσόμενος χώρος στο Μελισσοχώρι και η Φιλοζωική εχει αναλάβει εδω και 4 χρόνια την σίτιση και την ιατρική τους περίθαλψη. Οταν εξαιτίας της οικονομικής δυσχέρειες των μελών της δήλωσε στον Δήμο αδυναμία να συνεχίσει και ζήτησε να παρασχεθούν τροφές, μετα απο συνεχείς ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του κου Λαζαρίδη για τροφές, όντως απειλήσαμε οτι θα τ’ αφήσουμε ελεύθερα να βρουν τροφή. Το υπονοούμενο πως βρέθηκαν ξαφνικά 11 παρατημένα σκυλιά στην Λητη ειναι αισχρό. Προκαλούμε τον αντιδήμαρχο να πάμε ΜΑΖΙ να καταγράψουμε τά σκυλιά στην Λητή και να επισκεφτούμε τα 9 σκυλιά που ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ να φροντίζουμε στο Μελισσοχωρι στον περιφραγμένο χώρο τους και δεν τ’ αμολάμε! Εμεις δεν θα θέταμε ζώα σε κίνδυνο όπως κάνετε εσείς!
Παραμένουμε εδώ γι’ αυτές τις αθώες ψυχές κι ας μας κοστίζει οικονομικά αλλά κυρίως ψυχικά και ηθικά. Συνεχίζουμε να μαχόμαστε γι αυτές και περιμένουμε ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΙΟ ΚΑΙΡΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΕΑ; ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.