“Φορείς και δήμος Ωραιοκάστρου μας πίεζαν για την ολοκλήρωση του έργου” είπαν στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι για τον δρόμο του Ωραιοκάστρου

20130801-094728.jpg” Δεν ζημιώσαμε το δημόσιο” τόνισαν στις απολογίες τους οι Γ. Τσαμασλής, Δ. Ψωμιάδης, και Κ. Παπαδόπουλος  που απολογήθηκαν ως κατηγορούμενοι στην υπόθεση της κατασκευής του δρόμου του Ωραιοκάστρου

 

ο Γιώργος Τσαμασλής ο οποίος ως  αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης  τέθηκε σε αργία εξαιτίας της συγκεκριμένης υπόθεσης υποστήριξε ότι δεν προκλήθηκε καμία ζημία σε βάρος του δημοσίου ενώ τόνισε ότι “αμαυρώθηκε άδικα η προσωπικότητα μου”.  “Μου ήταν αδιανόητο να ψηφίσω αρνητικά» είπε στην απολόγια του καθώς “φορείς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης πίεζαν για την ολοκλήρωση κατασκευής του συγκεκριμένου έργου”. «Εμπιστευόμασταν τις εισηγήσεις των ειδικών» ολοκλήρωσε  την απολογία του ο Γ. Τσαμασλής.

Από την πλευρά του ο αδερφός του Παναγιώτη Ψωμιάδη, Διονύσης, ο οποίος ήταν περιφερειακός σύμβουλος και επίσης τέθηκε σε αργία εξαιτίας της ίδιας υπόθεσης είπε : «Παραδώσαμε 1.100 έργα όλα αυτά τα χρόνια. Αν έπαιρνα 1.000 ευρώ από κάθε έργο θα είχα τώρα 1 εκατομμύριο. Ζω σε ενοίκιο. Όλες οι ενέργειες ήταν νόμιμες» είπε μεταξύ άλλων.

Τέλος ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαδόπουλος ο οποίος επίσης κατηγορείται για την υπόθεση ζήτησε από το δικαστήριο να κηρυχθούν όλοι οι κατηγορούμενοι αθώοι καθώς όπως τόνισε «Δεν ζημιώσαμε το δημόσιο ούτε με μία δραχμή».«Είναι προσβλητικό να βρίσκομαι στο εδώλιο. Έδωσα τη ζωή μου στα κοινά και υπερασπίστηκα το δημόσιο συμφέρον».

Θυμίζουμε ότι η υπόθεση αφορά στο κόστος κατασκευής του κεντρικού δρόμου του Ωραιοκάστρου , κατά την περίοδο 1997 – 2007. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε η υπέρβαση στο κόστος κατασκευής έφτασε τις 515.000 ευρώ, ενώ από τη συνολική διαχείριση η τότε Νομαρχία ζημιώθηκε με ποσό που φτάνει τις 300.000 ευρώ.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.