“Φόρεσέ το και πίστεψέ το” Το ηχηρό μήνυμα κατά της σχολικής βίας απο το 1ο ΓΕΛ Μενεμένης – Βίντεο

“Φόρεσέ το και πίστεψέ το”
Το ηχηρό μήνυμα κατά της σχολικής βίας απο το 1ο ΓΕΛ Μενεμένης – Βίντεο

Την Παρασκευή 4/3/2022 πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση “Ζήσε χωρίς εκφοβισμό #2”, με αφορμή την 6η Μαρτίου (Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού), που διοργανώθηκε από τη Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας στην οποία συμμετείχε ένας μεγάλος αριθμός σχολείων και εκπαιδευτικών με πολύ ενδιαφέρουσες δημιουργίες.
Το 1ο ΓΕΛ Μενεμένης, συμμετείχε με μια πρωτότυπη εργασία, με τίτλο : “Φόρεσέ το και πίστεψέ το”, η οποία αφορά στη δημιουργία ενός ψηφιακού φίλτρου το οποίο πλέον είναι διαθέσιμο προς χρήση στα social media. Η διαδικασία δημιουργίας του ψηφιακού φίλτρου παρουσιάζεται στο παρακάτω βίντεο, το οποίο πλαισιώνεται μουσικά από το τραγούδι “6/3”, του οποίου μουσική και στίχους έγραψε ο μαθητής του σχολείου Πέτρος Γεωργάκης.
Παράλληλα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου, σε πολύ ενθουσιασμό, σχημάτισαν στην αυλή του σχολείου το σύνθημα “ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ”, αποτείνοντας τιμή, με το δικό τους τρόπο, στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλκη Καμπανού.

Οι Μαθητές έγραψαν:
Στο 1ο ΓΕΛ Μενεμένης πριν από λίγο καιρό γίναμε μάρτυρες ενός ακραίου περιστατικού βίας, το οποίο συνέπεσε χρονικά με τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Χαριλάου. Τα παιδιά μας τότε αποφάσισαν πως θα ήθελαν να βάλουν ένα λιθαράκι στον αγώνα κατά της βίας. Σκέφτηκαν πως τα κοινωνικά δίκτυα είναι η ιδανικότερη λύση, έτσι αποφάσισαν να φτιάξουν ένα ψηφιακό φίλτρο που να διατρανώνει την αντίθεσή τους στη βία. Το σύνθημά μας ήταν “Φόρεσέ το και πίστεψέ το!”. Ταυτόχρονα, γράψαμε κι ένα τραγούδι που είχε τίτλο “6/3”, με αφορμή την ημερομηνία της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

 

Συντελεστές Επεξεργασία βίντεο:
Μαρία-Ισμήνη Χρυσάνθου, Πληροφορικός ΠΕ86
Επιμέλεια κειμένων: Δέσποινα Αλεξίου, φιλόλογος ΠΕ02
Ιδέα και δημιουργία φίλτρου – βίντεο: Αναστασιάδης Βασίλης, μαθητής Α’ τάξης
Στίχοι – τραγούδι: Πέτρος Γεωργάκης, μαθητής Α’ τάξης
Φωτογραφία: Απόστολος Τσίχλης, Δημοσθένης Γόκτσης, μαθητές Α’ τάξης

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.