Ωραιόκαστρο: Ένα έργο 3.000.000 ευρώ κατάντησε Βατερλό

Ωραιόκαστρο: Ένα έργο 3.000.000 ευρώ κατάντησε Βατερλό

ΒΑΤΕΡΛΟ το νερό Μυγδονίας.
Ένα έργο 3.000.000 ευρώ, κονδύλια που εξασφαλίστηκαν από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου και έλαχε στην σημερινή διοίκηση να το ολοκληρώσει.
Η μελέτη συμπεριλάμβανε ενοποίηση του δικτύου των τριών οικισμών ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ-ΔΡΥΜΟΥ-ΛΗΤΗΣ και νέες γεωτρήσεις ώστε να λύσουν το μεγάλο πρόβλημα της πόσης και της επάρκειας.
Σχεδόν σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική μας παράταξη όλο αυτό το διάστημα είχε ως πρώτο θέμα το νερό της Μυγδονίας. Γιατί δεν δίνεται σε λειτουργία το έργο.Όλοι καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο. Το Νερό είναι το βασικό αγαθό του ανθρώπου.Και μιλάμε για το Νερό όταν οι κάτοικοι της Μυγδονίας έχουν να πιούν από την βρύση αλλά και να το χρησιμοποιήσουν στο μαγείρεμα σχεδόν 12 χρονια.
Έπειτα από δυόμιση χρόνια και αφού δόθηκε επιτέλους σε λειτουργία περίπου πριν ένα μήνα, το αναμφισβήτητα δρομολογημένο έργο της ύδρευσης στεκόμαστε σε δύο σημεία:
1) Η διοίκηση του Δήμου αδράνησε να το ολοκληρώσει όσο πιο γρήγορα θα μπορούσε και να το δώσει σε λειτουργία ώστε να δούμε σε πραγματικό χρόνο τα προβλήματα που θα προέκυπταν και να δρομολογήσει πιθανές λύσεις και να μην χαθεί ακόμη μία τετραετία.
2) Το έργο δυστυχώς κατέντησε Βατερλό.
Αφού βλέπουμε μετά την λειτουργία του δικτύου, ότι δεν έδωσε λύση ούτε στο πρόβλημα της πόσης αλλά και επάρκειας στο σύνολο της περιοχής της Μυγδονίας.
Η ΔΕΥΑΩ συνιστά ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ για πόση και μαγείρεμα όσοι καταναλωτές βρίσκονται στην περιοχή «Σκάρας» (γέφυρα Αγίου Ευσταθίου, δρόμος Μελισσοχωρίου, δρόμος Κιλκίς).
Όπως επίσης ένας ολόκληρος οικισμός, η Λητή δεν μπορεί προς το παρόν να υδροδοτηθεί από το νέο δίκτυο, καθώς παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα στον αγωγό που θα μεταφέρει το νερό από τις νέες γεωτρήσεις.
Στον Δρυμό μέσα στο καταχείμωνο σε ορισμένα σημεία έχουμε διακοπές νερού ας φανταστούμε τι θα γίνει το καλοκαίρι.Παράλληλα, εντοπίζεται ότι οι ποσότητες των γεωτρήσεων που προβλεπόταν έχουν μειωθεί δραματικά ήδη από τον πρώτο μήνα λειτουργίας.
Αυτό αν δεν χαρακτηρίζεται ως Βατερλό ως τι μπορεί να χαρακτηρίζεται? Και μιλάμε για ένα έργο 3.000.000 ευρώ και μιλάμε για το βασικό αγαθό του ανθρώπου.
Όταν σε τόσο σημαντικά έργα υπάρχει έλλειψη της ευθύνης τι παραλαμβάνεις, τι πρέπει να παραδώσεις, τι διαχειρίζεσαι ακριβώς, ότι πρέπει να είσαι πάνω στο πρόβλημα με στενή επιτήρηση μέχρι την ολοκλήρωση του με επιτυχία τα αποτελέσματα θα είναι μόνον αυτά.
Γιατί ορισμένοι θεωρούν ότι η περιοχή της Μυγδονίας είναι οι Άλπεις και κατεβάζουν οι πηγές νερό.
Δυστυχώς για μία ακόμη φορά την πληρώνει ο Δημότης.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.