Ωραιόκαστρο: Απαγόρευση τοποθετήσεων στο συμβούλιο για το σοβαρό θέμα του τοπικού

Ωραιόκαστρο: Απαγόρευση τοποθετήσεων στο συμβούλιο για το σοβαρό θέμα του τοπικού

Στο δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου που πραγματοποιήθηκε στις 22/9/2021 διαβάστηκε η επιστολή των 8 τοπικών συμβούλων της κοινότητας Ωραιοκάστρου εκφράζοντας του λόγους που ζητούν την παραίτηση της προέδρου.

Αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας στο Τοπικό Συμβούλιο του Ωραιοκάστρου.
Σε ένα δήμο με πολλά προβλήματα που καθημερινά ταλαιπωρούν ολους μας, δυστυχώς όμως δεν βρίσκουν την λύση τους.
Το τοπικό συμβούλιο τού Ωραιοκάστρου, υποβαθμισμένο από τον νόμο, έρχεται αντιμέτωπο με την απαξίωση τόσο από την διοίκηση όσο και από την ίδια του την πρόεδρο. Χωρίς προϋπολογισμό, χωρίς αρμοδιότητες και με την μοναδική πρωτιά χωρίς γραφείο.
Είναι καταδικασμένο να επικυρώνει αποφάσεις επιτροπών του δήμου, ούτε κάν του Δημοτικού Συμβουλίου!!
Δεν λειτούργησε παρόλο που η πλειοψηφία των συμβούλων δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο για να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων.
Η λειτουργία του σημαδεύτηκε από την παρουσία της Προέδρου του.
Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας για τις πράξεις και τις συμπεριφορές της.
Η δυσλειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου επί δύο χρόνια είναι αποτέλεσμα πρακτικών και εντολών που ακολουθεί η Πρόεδρος αγνοώντας εντελώς τις απαιτήσεις και τις ευθύνες που την βαραίνουν απέναντι στους πολίτες μας.
Επί δύο χρόνια λειτουργεί με τρόπο αντιδημοκρατικό και απαξιωτικό προς τα εκλεγμένα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου
Αντί να συνενώνει το σώμα το τοποθετεί απέναντι της!
Ο προσδιορισμός των συμβουλίων καθώς και η ημερήσια διάταξη είναι
” προσωπικό της θέμα” χωρίς συνεννόηση με τους εργαζόμενους τοπικούς συμβούλους.
Απαξιεί σοβαρότατες προτάσεις και θέματα που εισηγούνται οι σύμβουλοι χωρίς να τα φέρνει στο συμβούλιο.
Αρνείται να βάλει προς ψήφιση προτάσεις και ψηφίσματα που εισηγούνται οι σύμβουλοι, κρίνοντας μόνη της , παρόλο που είναι μειοψηφία στο Τοπικό Συμβούλιο.
Αποτέλεσμα της παραπάνω αντιδημοκρατική της συμπεριφοράς ,
είναι να μην γίνονται συμβούλια ή όταν γίνονται η συμμετοχή να είναι μειωμένη.
Η πλειοψηφία του Τοπικού Συμβουλίου προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση, αλλά δυστυχώς, δεν τα κατάφερε.
Η πλειοψηφία του Τοπικού Συμβουλίου καλεί την Πρόεδρο να αναλογιστεί τις ευθύνες της και όχι μόνο την προσωπική της προβολή και αφού σκεφτεί το καλό της κοινότητα μας να υποβάλει την παραίτησή της, συμβάλλοντας έτσι στη σωστή λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου
Ο αντιπρόεδρος τον οποίο η ίδια διόρισε , πιστεύουμε, ότι θα ανταποκριθεί και δεν θα έχουμε μία ακόμη χαμένη διετία.
ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Παλτατζίδου Ευτυχία
Τσακίρη Ευγενία
Αλευράς Μάξιμος
Ματσουκατίδης Αντώνης
Τοψή Μαρία
Δημητριάδου Ελένη
Χαραβόπουλος Χάρης
Βαρβέρης Απόστολος

Έπειτα ακολούθησε η ανάγνωση της απαντητικής επιστολής της προέδρου της κοινότητας προς τους 8 συμβούλους:

«Με λύπη μου διαπιστώνω για ακόμη μία φορά πως με συκοφαντίες και λασπολογίες επιχειρείτε να με στοχοποιήσετε για ιδιοτελείς και προσωπικούς σας λόγους, χρησιμοποιώντας ως πάτημα το Τοπικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου και τη λειτουργία του. Για ακόμη μία φορά, δημιουργείτε εντυπώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και που αγνοούν το επίσημο θεσμικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο λειτουργούν τα Τοπικά Συμβούλια. Εκπλήσσομαι δυσάρεστα, διότι εμφανίζεστε να αγνοείτε πώς λειτουργούν τα Τοπικά Συμβούλια σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και διαστρεβλώνετε την αλήθεια με την ελπίδα ότι θα δημιουργήσετε κλίμα κατά εμού. Είτε πρόκειται περί άγνοιας, είτε πρόκειται περί δόλου μικρή σημασία έχει, γιατί το αποτέλεσμα είναι ένα και το αυτό: Στρέφεστε κατά της εκλεγμένης προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου και αδυνατείτε να ανταποκριθείτε στα καθήκοντά σας και τελικά βάζετε εσκεμμένα εμπόδια στην εύρυθμη λειτουργία του οργάνου. Οι δημότες δεν μας εξέλεξαν για ίντριγκες και δολοπλοκίες, αλλά για να φανούμε χρήσιμοι στον τόπο μας με πλήρη επίγνωση, όμως, των θεσμικών ορίων του τοπικού οργάνου εκπροσώπησης στον Δήμο μας. Κατόπιν όλων των παραπάνω, μήπως την παραίτηση θα έπρεπε ίσως να την σκέφτεστε εσείς;»

Στο τέλος της ανάγνωσης ο επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” Άγγελος Θεμελής προσπάθησε να τοποθετηθεί ως προς το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη κοινότητα του δήμου Ωραιοκάστρου αλλά η πρόεδρος του συμβουλίου δεν το επέτρεψε. 

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.