Ωραιόκαστρο: Απορρίφθηκε η πρόταση για debate απο τους υπ. Δημάρχους – Δείτε τους λόγους

Ωραιόκαστρο: Απορρίφθηκε η πρόταση για debate απο τους υπ. Δημάρχους – Δείτε τους λόγους

Τα τέσσερα ενημερωτικά site του δήμου Ωραιοκάστρου,
oraiokastro24.gr, politesoraiokastrou.gr, sarkazonea.blogspot.com, realoraiokastro.gr
απεύθυναν πρόσκληση στις 14/9/2023 στους τέσσερις υποψήφιους δήμαρχος του δήμου Ωραιοκάστρου για πολιτικό διάλογο με ανταλλαγή επιχειρημάτων ( debate) .

Οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν:

  • Μία θετική από τον επικεφαλής Άγγελο Θέμελη της Δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»
  • Δύο αρνητικές του, Παντελή Τσακίρη «Ανθρώπων ‘Εργα» και του Πέτρου Αταμιάν «Μαζί για τον τόπο μας» αναφέροντας ότι δεν διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα διεξαγωγής του debate, εξαιτίας συμμετοχής σε αυτό υποψηφίων συμβούλων ως διοργανωτών.
  • Μία απάντηση του Παντελή Σκαρλάτου «αν.α.σ.α» ζητώντας περαιτέρω διευκρινίσεις για να αποφασίσει ως προς την συμμετοχή του ή μη.

Δυστυχώς σύμφωνα με τα παραπάνω το debate μεταξύ των τεσσάρων παρατάξεων δεν δύναται να πραγματοποιηθεί, με αποτέλεσμα οι ψηφοφόροι του δήμου Ωραιοκάστρου να μην έχουν την δυνατότητα να ακούσουν τις απαντήσεις που θα έδιναν οι υπ. δήμαρχοι στα ερωτήματα που θα έθεταν τα ηλεκτρονικά μέσα τα οποία παρακολουθούν στενά τα δημοτικά δρόμενα επι σειρά ετών.

Δείτε αναλυτικά τις απαντήσεις των υποψηφίων δημάρχων Ωραιοκάστρου:
(η σειρά που ακολουθεί είναι κατά τη σειρά που στάλθηκαν οι απαντήσεις)

Άγγελος Θεμελής:

Συμφωνώ και θα συμμετάσχω.


Παντελής Τσακίρης:

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκλησή να συμμετάσχω σε διαδικτυακό debate τεσσάρων ενημερωτικών ιστοσελίδων του Δήμου μας ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Ωστόσο, η συμμετοχή μου δεν είναι δυνατή για τους εξής λόγους:

  1. Ο διαχειριστής ενός εκ των τεσσάρων διοργανωτριών ενημερωτικών ιστοσελίδων είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος αντίπαλης δημοτικής παράταξης.
  2. Η σύζυγος διαχειριστή έτερης εκ των τεσσάρων ενημερωτικών ιστοσελίδων είναι υποψήφια με επίσης αντίπαλη δημοτική παράταξη.
  3. Ο διαχειριστής άλλης από τις διοργανώτριες ιστοσελίδες ενώ παρουσιάζεται ως έγκριτος δημοσιογράφος, αναρτά επιλεκτικά Δελτία Τύπου του Δήμου στα οποία, μάλιστα, “κόβει” τις δηλώσεις του δημάρχου ή άλλων στελεχών της διοίκησης ή σε άλλες περιπτώσεις δεν δημοσιεύει καν Δελτία Τύπου της διοίκησης. Είναι αυτό έγκριτη και έγκυρη δημοσιογραφία…;

Και οι τρεις παραπάνω λόγοι είναι δεοντολογικής φύσης που διακυβεύουν την αξιοπιστία μιας τέτοιας διαδικασίας.

Στο σημείο αυτό, θέλω να σας αναφέρω ότι για τους ίδιους ακριβώς λόγους δεοντολογίας δεν θα συμμετείχα ούτε σε αντίστοιχη πρωτοβουλία άλλης ενημερωτικής ιστοσελίδας του Δήμου μας της οποίας ο διαχειριστής ή συγγενικά του πρόσωπα είναι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές με τη δική μου παράταξη.

Τέλος, αξιότιμη κυρία Γεωργιάδου, να γνωρίζετε ότι βρίσκομαι στη διάθεσή σας για συμμετοχή σε debate με εσάς ως συντονίστρια.


Πέτρος Αταμιάν:

Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση, που μας απευθύνατε αναφορικά με την διεξαγωγή debate ανάμεσα στους επικεφαλής των συνδυασμών των προσεχών Αυτοδιοικητικών εκλογών. Δεδομένων των συνθηκών, καθώς δεν πληρείται και δεν διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα διεξαγωγής του, εξαιτίας συμμετοχής σε αυτό υποψηφίων συμβούλων ως διοργανωτών του debate, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την πρόσκληση.


 Παντελής Σκαρλάτος:

Αξιότιμη  Κυρία και Κύριοι

Σας ευχαριστώ κατ αρχήν για την πρόσκληση να συμμετέχω σε debate  με τους υπολοίπους υποψηφίους Δημάρχους καθώς θεωρώ οτι έτσι οι πολίτες μας μας θα έχουν μια πλήρη ενημέρωση και σαφή εικόνα των προβλημάτων του Δήμου μας

Κατ αρχήν είμαι θετικός  στην πρόσκληση σας , αλλά θα ήθελα να μου διευκρινίσετε  τους όρους με τους οποίους θα διεξαχθεί το debate (θεματικές ενότητες ερωτήσεων . διάρκεια ερωτήσεων, διάρκεια απαντήσεων κλπ)


Αξίζει να σημειωθεί οτι debate θα πραγματοποιηθεί, όπως αναφέρει η παρακάτω αφίσα, απο το συμβούλιο νέων στις 24/9/2023. Άγνωστο για το πόσοι και ποιοι υποψήφιοι θα συμμετέχουν.

Το oraiokastro24.gr δε θα μπορέσει να καλύψει τη συγκεκριμένη πολιτική συζήτηση καθώς μήνες πριν είχε προγραμματίσει την συνδιοργάνωση για την 2η Γιορτή Αιμοδοσίας που θα χαρίσει ζωή σε πολλούς συνανθρώπους μας και θα διδάξει στα παιδιά την σπουδαιότητα της αιμοδοσίας:

Στο Ωραιόκαστρο η ζωή θα μοιραστεί και θα γιορταστεί ξανά στις 24/9/2023

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.