Ωραιόκαστρο: Η ΑΝ.Α.Σ.Α τιμά τις 353.000 αδικοχαμένες ψυχές,βίντεο

Ωραιόκαστρο: Η ΑΝ.Α.Σ.Α τιμά τις 353.000 αδικοχαμένες ψυχές

Τις 353.000 αδικοχαμένες ψυχές απο την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου τίμησαν σήμερα, 101 χρόνια μετά το απεχθές έγκλημα, η δημοτική παράταξη του Ωραιοκάστρου ΑΝ.Α.Σ.Α. 

Ο επικεφαλής Παντελής Σκαρλάτος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Ποντίων μαζί με τα μέλη της παράταξή του. 

Ημέρα μνήμης στη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού.
Η επέτειος μνήμης της 19ης Μαΐου εκπέμπει ένα δυνατό μήνυμα σε όλη την ανθρωπότητα. Χρέος μας να αποδώσουμε φόρο τιμής στους 353.000 και πλέον προγόνους μας, που εξοντώθηκαν από το Τουρκικό κράτος.
Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου σηματοδότησε την εκδίωξη των Ελλήνων από τις αρχέγονες εστίες τους. Τιμούμε τη μνήμη του μαρτυρικού ποντιακού Ελληνισμού που κατάφερε να σταθεί στα πόδια του, να κρατήσει τις ρίζες, τις αξίες, τη γλώσσα και τον πολιτισμό του και να διατηρήσει τη μνήμη των αλησμόνητων πατρίδων.
Οι νεότερες γενιές οφείλουμε να απαιτούμε το δικαίωμα στην ιστορική μνήμη και τη διεθνοποίηση της αναγνώρισης της γενοκτονίας.
– Σήμερα στις 19.00 η Δημοτική Παράταξη ΑΝΑΣΑ του Δήμου Ωραιοκάστρου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού, απέναντι από το δημαρχείο Ωραιοκάστρου, εκφράζοντας ελάχιστο φόρο τιμής.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.