Ωραιόκαστρο: Με έντονα προβλήματα ξεκίνησε η ανάπλαση της πλατείας στο Μελισσοχώρι αξίας 430.000 ευρώ

Ωραιόκαστρο: Με έντονα προβλήματα ξεκίνησε η ανάπλαση της πλατείας στο Μελισσοχώρι αξίας 430.000 ευρώ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάπλαση της πλατείας Μελισσοχωρίου  με χρηματοδότηση άνω των 430.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο.

Στο έργο προβλέπεται η δημιουργία ενός ενιαίου χώρου, η ανάδειξη του πλάτανου και της βρύσης σε κεντρικό στοιχείο της πλατείας, η ενσωμάτωση των Ηρώων και η ένταξη της βιβλιοθήκης στη λειτουργία της πλατείας.

Για τις ανάγκες αυτού του σχεδιασμού επιβάλλεται η μείωση των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων.

Πάνω σε αυτό οι επιχειρήσεις που βρίσκονται περιμετρικά απο την πλατεία, κυρίως καταστήματα εστίασης, έχουν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά τους και την προ των πυλών απειλή να μην έχουν δουλειά και να κλείσουν τα καταστήματά τους.

Οι επαγγελματίες της περιοχής τόνισαν μεταξύ άλλων στο oraiokastro24.gr οτι βάση της ανάπλασης δεν θα δημιουργηθεί μόνο πρόβλημα στις επιχειρήσεις τους αλλά δεν θα χωράει να περάσει ούτε πυροσβεστικό όχημα ούτε εκχιονιστικό όταν θα υπάρξει επιτακτική ανάγκη.

Το oraiokastro24.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της κοινότητας Μελισσοχωρίου κ. Αθανάσιο Μοσχόπουλος ο οποίος μας δήλωσε ότι έπειτα απο προτάσεις του τοπικού συμβουλίου προς τον δήμαρχο έγινε δεκτό:
• να δημιουργηθεί τουλάχιστον μια θέση χώρου στάθμευσης οχημάτων για τροφοδοσία καταστημάτων,
• μια στροφή απότομη του δρόμου να γίνει πιο ήπια,
•  πρώτα να γίνουν οι εργασίες του αποχετευτικού και των αγωγών όμβριων υδάτων και έπειτα θα προχωρήσουν στην ανάπλαση του χώρου.
Ως πρόταση που εξετάζεται ακόμη είναι αν γίνεται αποδεκτή είναι να προστεθούν λίγα μέτρα στον δρόμο και να γίνει πιο φαρδύς.

Ο κ. Μοσχόπουλος τόνισε οτι η αντίδραση προέρχεται απο ελάχιστους ενώ ο περισσότερος κόσμος επιθυμεί το έργο, θα είναι χώρος που στόχο έχει να γίνει σημείο αναφοράς και να τον απολαμβάνουν όλοι.

Το oraiokastro24.gr θα μεταβεί στο σημείο για επιτόπου ρεπορτάζ σύντομα.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.