Όλα για το καρναβάλι του Ωραιοκάστρου

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ VEGAS ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
7Η ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στις 12:00, μια μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση με 1.000 καρναβαλιστές, θα σκορπίσει ρυθμό και άφθονο κέφι στους δρόμους του Ωραιοκάστρου. Guest star της εκδήλωσης, οι αγαπημένοι VEGAS!

Το καρναβάλι τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον δήμο Ξάνθης!
Στο μεγάλο καρναβαλικό – πάρτι του δήμου Ωραιοκάστρου θα συμμετέχουν πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, σχολεία, φορείς της Θεσσαλονίκης, καθώς και μια ομάδα καρναβαλιστών από τον δήμο Ξάνθης.
Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
Οι καρναβαλικές παρελάσεις ξεκίνησαν το 2012. Μια ιδέα, που γεννήθηκε από τον τότε Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου,επι προεδρίας της Γεωργιάδου Μαρίνας. Αρχικά ξεκίνησε ερασιτεχνικά αλλά στην πορεία, χάρη στο μεράκι και την αγάπη των διοργανωτών, εξελίχθηκε σε έναν επιτυχημένο θεσμό, που λατρεύτηκε όχι μόνο από πολίτες του δήμου Ωραιοκάστρου αλλά ολόκληρης σχεδόν της Θεσσαλονίκης.
Και επειδή σε κάθε προσπάθεια αυτό που χρειάζεται είναι η στήριξη σε μια ιδέα για να μπορέσει λίγο μετά να γίνει πραγματικότητα, πολύτιμος «συνοδοιπόρος» στην 3η και 4η καρναβαλική εκδήλωση ήταν ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με τον δήμο Ωραιοκάστρου, καθώς συμμετείχαν καταστήματα της περιοχής, τα οποία προσέφεραν – δωρεάν στους πολίτες – κεράσματα από τα προϊόντα τους.
Στη συνέχεια ο δήμος Ωραιοκάστρου συνεργάστηκε με τον δήμο Ξάνθης που χορήγησε καρναβαλικά άρματα ανοίγοντας την αυλαία της καρναβαλικής παρέλασης Ωραιοκάστρου. Οι νικητές του καρναβαλιού φιλοξενούνται στην πορεία από το δήμο Ξάνθης και δίνουν την έναρξη του μεγάλου καρναβαλιού της Ξάνθης.
Ο δήμος Ωραιοκάστρου εκτιμώντας κάθε προσπάθεια των επαγγελματιών του δήμου μας, σε αυτό το μεγάλο γεγονός, προσφέρει την αμέριστη στήριξη του και εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Εμπορικό Σύλλογο της περιοχής καθώς και σε όλους τους συμμετέχοντες, φορείς, συλλόγους, σχολεία και χορηγούς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ Δ. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα θα διοργανωθούν παιδικά πάρτυ με ανιματέρ, ζογκλέρ και πολλές εκπλήξεις και στις τρεις δημοτικές ενότητες.
Συγκεκριμένα στη δημοτική ενότητα Ωραιοκάστρου το πάρτι θα πραγματοποιηθεί στο «Κονταξοπούλειο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο».
Στη δημοτική ενότητα Καλλιθέας στο «Κλειστό γυμναστήριο Νεοχωρούδας».
Στη δημοτική ενότητα Μυγδονίας στο «Κλειστό γυμναστήριο Δρυμού – Χρ. Νέτσικας».
Την Κυριακή το μεγάλο «ραντεβού» δίνεται στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου με τελικό προορισμό τον εξωτερικό χώρο του Κονταξοπούλειου δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου. Εκεί θα στηθεί ένα μεγάλο πάρτι μέχρι και αργά το απόγευμα με guest star τους Vegas!
Χορηγοί επικοινωνίας των εκδηλώσεων είναι ο Focus FM, το TV100 και o FM100.
*Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 11.30 το πρωί έως τη 14.30 το μεσημέρι στο «Κονταξοπούλειο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο», όπου θα πραγματοποιηθεί και η βράβευση της καλύτερης ομάδας καρναβαλιστών, η οποία θα ταξιδέψει στην Ξάνθη εκπροσωπώντας τον δήμο μας.

 

5C88412C-07FC-49FB-A9FD-B3AEA04B04F2

​​​​​​​​ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.