Έβρος: Με συρματοπολέγματα και κοινές περιπολίες Στρατού-Αστυνομίας ξεκίνησε η επιχείρηση “σφράγισμα” των συνόρων

Έβρος: Με συρματοπολέγματα και κοινές περιπολίες Στρατού-Αστυνομίας ξεκίνησε η επιχείρηση “σφράγισμα” των συνόρων

Με συρματοπλέγματα στα γνωστά περάσματα των διακινητών λαθρομεταναστών και μικτές περιπολίες Στρατού και Αστυνομίας επιχειρεί η Κυβέρνηση να “σφραγίσει” τα ελληνοτουρκικά σύνορα και να ανακόψει τις ολοένα και αυξανόμενες ροές τους τελευταίους μήνες.

Το σχέδιο που έχει καταστρωθεί και επιμελείται ή επιβλέπει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και Εθνικός Συντονιστής για τον έλεγχο των συνόρων και το μεταναστευτικό-προσφυγικό Αλκιβιάδης Στεφανής, ξεκίνησε ήδη να εφαρμόζεται εδώ και λίγες ημέρες. Η παρουσία του το βράδυ της Παρασκευής ως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου σε όλο το μήκος της συνοριογραμμής με τους Τούρκους στον ποταμό Έβρο, μόνο τυχαία δεν ήταν.

Ο κ.Στεφανής έκανε επιθεώρηση στα συγκεκριμένα έργα, ξεκινώντας από τον βόρειο Έβρο και φτάνοντας ως το Δέλτα του ποταμού Έβρου, συνοδευόμενος από τους διοικητές των δύο μεραρχιών, τον υποστράτηγο Άγγελο Ιλαρίδη της 16ης Μεραρχίας και τον υποστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη της 12ης Μεραρχίας, μαζί με τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, αλλά και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς που επίσης βρέθηκε στην περιοχή μια ημέρα νωρίτερα, είχαν συνεργασία και με τους Αστυνομικούς Διευθυντές του Έβρου, αφού πλέον υπάρχει κοινή δράση Στρατού-Αστυνομίας, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και την απόδοση των μέτρων που έχουν ληφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, έχει τοποθετηθεί συρματόπλεγμα σε διάφορα σημεία στις όχθες του ποταμού Έβρου, συνολικού μήκους πάνω από 5 χιλιόμετρα, προκειμένου να μην μπορούν πλέον εύκολα οι διακινητές να “σπρώχνουν” από την Τουρκία προς την Ελλάδα τους λαθρομετανάστες. Παράλληλα ,οι μεικτές περιπολίες που αυξήθηκαν από τον στρατό και την αστυνομία κατά 50% σε αριθμό, έχουν ως θετικό αποτέλεσμα να υπάρχει ήδη τις τελευταίες ημέρες εμφανής μείωση των ροών από τα χερσαία μας σύνορα.

Φαίνεται ξεκάθαρα το συρματόπλεγμα που έχει τοποθετηθεί σε περιοχή στο Δέλτα Έβρου που θεωρείται…πέρασμα διακινητών και λαθρομεταναστών, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και μηχανήματα του Μηχανικού των ενόπλων μας δυνάμεων, προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις εκεί όπου χρειαζόταν. Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και εθνικός συντονιστής για τη φύλαξη των συνόρων Αλκιβιάδης Στεφανής, έχει εξάλλου το πλεονέκτημα, λόγω της προηγούμενης θητείας του ως αρχηγός ΓΕΣ, να γνωρίζει άριστα τον Έβρο δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πως ξέρει κάθε σπιθαμή του. Οπότε μπορεί και ο ίδιος να έχει ίδια αντίληψη και να δίνει τις κατάλληλες εντολές για όσα πρέπει γίνουν.

Παράλληλα, όπως ο ίδιος τόνισε στις δηλώσεις του λίγο πριν “πετάξει” από την Αλεξανδρούπολη για την Αθήνα, ετοιμάζεται παρόμοια δράση και μεθόδευση και στην θαλάσσια περιοχή Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, αφού έχει παρατηρηθεί και εκεί αύξηση ροών. Κι αυτό γιατί  όσοι φτάνουν από την Τουρκία μέσω θάλασσας, έχουν το πλεονέκτημα πως δεν εγκλωβίζονται όπως συμβαίνει με όσους επιλέγουν τα νησιά του Αιγαίου, αλλά μπορούν στη συνέχεια να μεταβούν στο εσωτερικό της χώρας.

Ο κ.Στεφανής επισκέφθηκε το νεοσυσταθέν Ενιαίο Κέντρο Ελέγχου – Επιτήρησης Συνόρων (ΕΚΕΕΣ), στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και τις δυνατότητες επιτήρησης.
Τέλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του Έβρου, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τη Διοικήτρια.

evros-news

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.