Ένωση Γονέων «Υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση»

«Υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ: α) Νόμος 4521/ΦΕΚ38 Α’ 02-03-2018 άρθρο 33

β)ΈγγραφοΑρ. Πρωτ. 65/12-03-2019 της Ένωσης Γονέων και κηδεμόνων του  Δήμου Ωραιοκάστρου

 

Σύμφωνα με το α) σχετικό, έγινε υποχρεωτική η άμεση εφαρμογή  της δίχρονης υποχρεωτικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια.

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων μετά από το σχετικό έγγραφο β)της Ένωσης Γονέων και κηδεμόνων του  Δήμου Ωραιοκάστρου και την άμεση  ανταπόκριση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσηςκαι του Δήμου Ωραιοκάστρου και μετά από διαδοχικές συναντήσεις με τους παραπάνω φορείς έλαβε τις κάτωθι διαβεβαιώσεις:

 

  • Η Δ/νσηΠρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης θα μεριμνήσει άμεσα για την κάλυψη κενών θέσεων όπουχρειαστεί και την στελέχωση των Νηπιαγωγείων με εκπαιδευτικό προσωπικό.
  • Στην επόμενη σχολική χρονιά τα Νηπιαγωγεία του Δήμου θα λειτουργήσουν με τον μέγιστο αριθμό παιδιών και πιθανόν να υπάρξουν και μετακινήσεις νηπίων σε όμορα Νηπιαγωγεία όπου θα υπάρχουν κενές θέσεις.
  • Ο Δήμος θα κάνει ότι είναι δυνατόν για την διασφάλιση όλων όσων αναφέρονται στο έγγραφο της ένωσηςΑρ. Πρωτ. 65/12-03-2019 (β σχετικό) για την ομαλή λειτουργία των Νηπιαγωγείων του ευρύτερου Δήμου Ωραιοκάστρου.

 

Ο Δήμος,η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς και η  Ένωση εκτιμούν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα χώρων διαπιστώνεται στο Μελισσοχώρι και στο Ωραιόκαστρο για αυτό τον λόγο έγιναν ή θα γίνουν τα παρακάτω:

 

  • Ο Δήμος επανέλαβε σχετικές ενέργειες με το Υπουργείο Εργασίας για παραχώρηση χώρων στην Παιδόπολη που θα λύσει το πρόβλημα του Ωραιοκάστρου, όπως και με το Υπουργείο Παιδείας για την παραχώρηση χώρου στις κατασκηνώσεις Άγιος Δημήτριος που θα λύσει το πρόβλημα του Μελισσοχωρίου
  • Ο Δήμος έχει ξεκινήσει εργασίες συντήρησης σε αίθουσες που μπορούν να αξιοποιηθούν.
  • Ο Δήμος μαζί με την Ένωση θα συναντηθούν εκ νέου με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με σκοπό την επίλυση όλων των προβλημάτων.

 

 

 

Θεωρούμε πως πρέπει να ολοκληρωθούν ΑΜΕΣΑ όλες οι παραπάνω ενέργειες αφού ακόμα και αν παραχωρηθούν οι χώροι που ζήτησε ο Δήμος στην Παιδόπολη και τις Κατασκηνώσεις Άγιος Δημήτριος, θα είναι πολύ δύσκολο να ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης μέχρι την αρχή της Σχολικής Χρονιάς,ώστε να υποδεχτούν τα παιδιά μας με ασφάλεια εφαρμόζονταςτους προβλεπόμενους κανονισμούς λειτουργίας.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου είναι στη διάθεση του Δήμου Ωραιοκάστρου με το επιστημονικό της προσωπικό, στο να συνδράμει στην υλοποίηση όλων των παραπάνω.

 
Με εκτίμηση εκ μέρους του ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νικόλαος Γ. ΝταμπαλήςΣτέλλα Χατζημιχαήλ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.