Αίτια ευαισθησίας των δοντιών

Η ευαισθησία των δοντιών ή αλλιώς οδοντινική υπερευαισθησία είναι μια στιγμιαία ενόχληση ή ένας διαπεραστικός οξύς πόνος που αισθάνεται ο ασθενής μετά από κάποια
ενέργεια(όταν πίνει για παράδειγμα κάτι κρύο) ή και αυτόματα. Η οδοντική ευαισθησία κατά κύριο λόγο εμφανίζεται όταν υπάρχει αποκάλυψη μέρους της επιφάνειας των ριζών των δοντιών, σε περιοχές που τα ούλα έχουν αποτραβηχτεί. Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε σε νόσο των ούλων (ουλίτιδα/περιοδοντίτιδα) είτε σε τραυματισμούς των ούλων από σκληρές οδοντόβουρτσες.
Άλλη αιτία ευαισθησίας των δοντιών αποτελεί η τερηδόνα, η οποία προκαλεί πόνο στο κρύο αλλά και κάποιες οδοντιατρικές εργασίες μπορελι να προκαλέσουν παροδική ευασισθησία,όπως για παράδειγμα μετά τον καθαρισμό της πέτρας, μέτα από σφράγισμα, μετά από τρόχισμα δοντιού για στεφάνη ή γέφυρα. Επιπρόσθετα ευαισθησία μπορεί να παρατητηρηθεί μετά τη λεύκανση, μετά από κάποιο κάταγμα στο δόντι (με αποτέλεσμα την έκθεση οδοντίνης ) καθώς και λόγω τρισμού (σφίξιμο και τρίιξιμο δοντιών) με αποτέλεσμα την αποτριβή του σμάλτου των δοντιών και την έκθεση οδοντίνης. Για όλα αυτά ο ασθενής συνίσταται να συμβουλευτεί τον οδοντίατρο του για την πρόληψη αυτών των ενοχλήσεων.
image
Οδοντιατρική Πολυκλινική
Φιλύρας 7,Ωραιόκαστρο Γαλήνη
Tel 2310 697796
Fax 2310 695521
e-smile.g

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.