Αναλυτικά που θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας απο τις 4 Μαΐου

Κορονοϊός: στους 143 οι νεκροί στην Ελλάδα -Όλες οι τελευταίες εξελίξεις
Αναλυτικά που θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας απο τις 4 Μαΐου

Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα η εικόνα του κορονοϊού είχε ως εξής:

Στην Ελλάδα:

Συνολικά κρούσματα 2.620

Νέα κρούσματα 8

Θάνατοι 143 μέσης ηλικίας 74 έτη

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται διασωληνωμένοι 37 μέσης ηλικίας 67 έτη

Εξιτήριο πήραν από τις ΜΕΘ 77 ασθενείς

Μέχρι τώρα έχουν ελεγχθεί  78.207 κλινικά δείγματα

Ο κ.Τσιόδρας επισήμανε  ότι οι πρώτες κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ ξεκινούν τη δράση τους από Δευτέρα 4 Μαΐου.
Διευκρίνισε ότι  τα φάρμακα για την υπέρταση δεν αυξάνουν τον κίνδυνο να νοσήσει κάποιος από τον κορονοϊό.
Επετράπη από τις ΗΠΑ η χρήση της ρεμδεσιβίρης, σε ενέσιμη μορφή,για 10 ημέρες. Η συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή  βοηθάει στην ταχύτερη ανάρρωση.

Το επόμενο δεκαπενθήμερο θα είναι κρίσιμο,τόνισε ο κ.Τσιόδρας. “Εάν τηρήσουμε τα μέτρα πρόληψης και αν περιορίσουμε τις συναθροίσεις μας σε χώρους συνωστισμού θα έχουμε μικρότερο κίνδυνο διασποράς του ιού. Οφείλουμε στον εαυτό μας να παραμένουμε σε επαγρύπνηση.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων  Νίκος Χαρδαλιάς ξεκινώντας την ενημέρωσή του δήλωσε ότι απο τηνΔευτέρα 4/5 δεν τελειώσαμε με τον ιό.

Κινούμαστε όλοι σε αχαρτογράφητα νερά όλοι και οφείλουμε να κινούμαστε ανάλογα με τις εξελίξεις,αυτός είναι ο λόγος

Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε ΜΜΜ,ταξι,ανσασερ ιατρεία διαγνωστικά κέντρα,νοσοκομεία

Για τους εργαζόμενους σε  ΜΜΜ,ταξι σουπερ μάρκετ,κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής

Οι συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς προκάλεσαν αντιδράσεις. Κάποιοι επέλεξαν να κάνουν συγκεντρώσεις μη σκεπτόμενοι τι συμβαίνει.
Δεν υπήρξε καμία απόφαση για παρέμβαση της αστυνομίας σε αυτές τις συγκεντρώσεις.
“Κάποιοι μας αγνόησαν. Οι πολίτες που έδειξαν πειθαρχία όλο αυτό το διάστημα μας κρίνουν όλους. Εμείς είχαμε προτείνει εναλλακτικές ημερομηνίες”,τόνισε κλείνοντας.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης υπενθύμισε τα καταστήματα που θα λειτουργήσουν απο την Δευτέρα 4/5/20 με έναρξη λειτουργίας στις 10:00 πμ:
βιβλιοπωλεία, καταστήματα με περιφερειακά υπολογιστών, ανθοπωλεία, κομμωτήρια, κουρεία, καταστήματα αθλητικών, καταστήματα οπτικών και βαρηκοΐας.
Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής μπορούν να έχουν διευρυμένο ωράριο από τις επτά το πρωί μέχρι τις εννέα το βράδυ.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για το προσωπικό στην εστίαση, τα κομμωτήρια και τα κέντρα υγιεινής, καθώς και για τους εργαζομένους που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ.

Συστήνεται η χρήση της μάσκας τόσο για το προσωπικό όσο και για το κοινό σε όλους τους κλειστούς χώρους (γραφεία, σχολεία, εκκλησίες, πανεπιστήμια, καταστήματα κ.ά.), αλλά και στους ανοιχτούς χώρους.

Ο ΕΟΔΥ υπενθύμισε επίσης το προσεκτικό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι (ή να γίνεται χρήση αντισηπτικού), καθώς και να τηρείται η αναγκαία απόσταση μεταξύ των ανθρώπων, τουλάχιστον 1,5 με 2 μέτρων, αναλόγως του χώρου.

Ο Υφυπουργός ζήτησε από τους καταστηματάρχες να τηρήσουν τα μέτρα ασφαλείας.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.