Αρχιμανδρίτης παραδέχεται ότι κοινωνούσε πιστούς σαν «ντελιβεράς», βίντεο

Αρχιμανδρίτης παραδέχεται ότι κοινωνούσε πιστούς σαν… «ντελιβεράς»

Για την απόφασή του να προσφέρει στους πιστούς τη Θεία Κοινωνία στο σπίτι τους μίλησε στην εκπομπή «Μαζί σου» με την Τατιάνα Στεφανίδου ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου. Όπως είπε η Τατιάνα Στεφανίδου, καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας ο συγκεκριμένος Αρχιμανδρίτης πήγαινε σε σπίτια πιστών και τους κοινωνούσε κρύβοντας το Άγιο Δισκοπότηρο κάτω από τον άρτο και καλάθια με μήλα.

«Αυτό όχι γιατί έκανα κάτι παράνομο, δεν υπήρχε καμία κοινή υπουργική απόφαση που να απαγορεύει τη Θεία Κοινωνία, αλλά για να μην προκαλούμε συμπλεγματικά άτομα της γειτονιάς, είτε εξ ιδεολογικής αντιλήψεως είτε εκ ψυχολογικών καταστάσεων να ενημερώνουν άσκοπα την αστυνομία ότι τάχα γίνεται κάτι παράνομο», σημείωσε ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου.

«Δεν είναι καμία παράβαση των κανόνων, δεν υπήρξε καμία τέτοια καταγραφή στις κοινές υπουργικές αποφάσεις. Όπως ο ντελιβεράς πήγαινε τα πράγματα του σούπερ μάρκετ για τη φυσική τροφή, έτσι και ο ιερέας μετέφερε στο σπίτι την πνευματική τροφή», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου τόνισε ότι «η Θεία Κοινωνία δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ διαπραγματεύσιμη. Εκείνο το οποίο προβληματίζει κάποιους ανθρώπους είναι το θαύμα της Θείας Ευχαριστίας. Ίσως οι επιστήμονες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτή την ιστορική καταγραφή 2.000 χρόνων. Δεν έχει μεταδοθεί ποτέ ιός από τη Θεία Κοινωνία. Επειδή αυτό το θαύμα δεν ορίζεται στα όρια της λογικής, οι επιστήμονες στέκονται απέναντι και πολλές φορές ερίζουν στα όρια του παραλόγου γιατί το θαύμα είναι υπέρλογο. Τα πιστά μέλη της Εκκλησίας δεν φοβούνται ακόμα και τον θάνατο, ο οποίος ίσως γίνεται αφορμή για κάποιους να βάζουν όρια και να δίνουν οδηγίες οι οποίες θα εμποδίσουν τη μετάδοση ενός θανατηφόρου ιού».

«Είναι ανεύθυνο να λέει κάποιος ότι η πίστη σε προφυλάσσει από την ασθένεια», σχολίασε ο Πέτρος Τατσόπουλος, με τον Αρχιμανδρίτη να αποχωρεί από τη συζήτηση.

Δείτε το βίντεο απο τον enikos.gr :

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.